|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 9:37 am Temat postu: |
|
|
ohh ... chyba odrobinkę przesadziłyśmy .... ale nadal uważam że zanim zacznie się zasypywać pytaniami należałoby ciut poświęcić czasu na przejrzenie poprzednich wątków, rozmów, tematów, itp....
-----> się należy .....
obiecuję poprawę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
domi1_23 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 10:03 am Temat postu: Toczeń |
|
|
nenya, masz ode mnie PW _________________ Co cię nie zabije, to cię wzmocni.
-------
Więcej szczęścia wynika z dawania, niż z otrzymywania.
GG: 2103244 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 10:12 am Temat postu: |
|
|
Są pewne granice cierpliwości u każdego, u mnie również. jeszcze się trzymam, ale ledwo ledwo
Ale coż Damą trzeba być, do końca
domi po prostu ryzykuje, że spotka się w końcu nie tyle z ironią i zniecierpliwieniem, ale po prostu z głuchą ciszą i ignorowaniem jej pytań.
Przede wszystkim dlatego, że wydaje się nie przyjmować do wiadomości żadnej z odpowiedzi...trochę to męczące |
|
Powrót do góry |
|
 |
domi1_23 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 10:39 am Temat postu: Toczeń |
|
|
Czy ktoś z was szukał 6 lat choroby Po prostu, żyję w niepewności, mam już tego dosyć Ale nikt tego nie rozumie. To jest mój ostatni post na tym forum. Powodzenia. _________________ Co cię nie zabije, to cię wzmocni.
-------
Więcej szczęścia wynika z dawania, niż z otrzymywania.
GG: 2103244 |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 10:52 am Temat postu: |
|
|
napisalabym ci cos ale sie ugryze w jezyk bo rozzloszcze boginke adminke pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 10:53 am Temat postu: |
|
|
TAK są tacy co latami czekali na diagnozę, to jeden z mankamentów tej choroby, oficjalnie opisywany w publikacjch naukowych, średni czas diagnozy może wlec się nawet 10 lat - na całym świcie, nie tylko u nas.
Nie przyjmujsze do wiadomości tego co ci odpowiadamy, to twój problem. Kolejni lekarze i reumatolodzy mówią, że to nie toczeń, a jednak ciągle masz niedosyt. To dlaczego nie zgłosisz się do ośrodków medycznych specjalizujących się w toczniu, tak jak już 3 strony temu pisałam, Katowice, może Instytut Reumatolgii w W-wie? Skoro jesteś tak zdecydowana i zniecierpliwiona...
Czego oczekujesz od innych chorych na forum, że postawią ci przez net diagnozę lekarską?
Zastanów się.
Powodzenia na wzajem.
PS. Dagmara - jestem z ciebie dumna, normalnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 10:56 am Temat postu: |
|
|
oh dziekuje mam dobrego nauczyciela  |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 1:53 pm Temat postu: Re: Toczeń |
|
|
domi1_23 napisał: |
Czy ktoś z was szukał 6 lat choroby |
Dziwi mnie to bo mnie zdiagnozowano
od razu .. był to zwykły szpital w cz-wie
gdzie za bardzo no niemieli prawdopodobnie
styczności z tą chorobą .. ,a tu 6 lat i nic  |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 1:57 pm Temat postu: |
|
|
znam osobe ktora diagnozowano 8 lat ale wreszcie sie udalo |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 2:03 pm Temat postu: |
|
|
no bo Paweł ty byłes Oczywisty!
Wystarczyło spojrzeć, czyż nie? Motyl ci usiadł na twarzy, więc trudno go było przeoczyć
A czasami ani widu ani słychu, powoli się wszystko wykluwa, bez charaketrystycznych objawów, albo o objawach mylących i niejednoznacznych, mijają lata zanim motyl się "wytoczy" , albo nie da się orzec go nigdy na 100 % - i pozostaje niezróżnicowana choroba tł, albo mieszana choroba tł...
Miałes farta w niefarcie, że poszło szybko i sprawnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 2:22 pm Temat postu: |
|
|
nenya napisał: |
Miałes farta w niefarcie, że poszło szybko i sprawnie. |
Dobrze powiedziane .. ,a co do motylka
to rzeczywiście nie dało się go ukryć
i b. możliwe ,ze to dzięki niemu postawiono
mi tak szybko diagnozę .. |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 28, 2005 4:54 pm Temat postu: |
|
|
nenya napisał: |
Netykieta to zbiór zasad savoir-vivre obowiązujących w dyskusjach w Internecie, a więc podstawowe zwyczaje które powinny być przestrzegane przez wszystkich użytkowników naszego forum.
1. Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany. Użyj wyszukiwarki
3. W każdym temacie, najpierw zapoznaj się z wypowiedziami innych, zanim wpiszesz swoje (być może takie same) pytanie lub odpowiedź.
16. Jeśli chcesz zwrócić komuś uwagę, zrób to kulturalnie, najlepiej na adres prywatny.
] |
ok ja moge byc kulturalna ale cierpliwosc sie konczy. sory ze nie przestrzegalam tym razem punktu 16 ale puscily mi juz nerwy. nie poto wysilamy sie na nowe tematy czy posty ze by powtarzac to jeszcze z dziesiec razy. rozumiem to ze domi nowa ale jak wszyscy jej pisza ze by poczytalam forum to czemu tego nie zrobi. przez cos takiego bedziemy sie powtarzac w nieskanczonosc. jeszcze raz przepraszam ale wiem ze i tak mam racje.
mnie zdiagnozowali w blyskawicznym tempie bo w tydzien. tylko przez to bo moja mama jest chora. doskonale rozumiem ze kogos diagnozuja juz 6 lat bo moja mama ma juz obiawy jakies 10 a zdiagnozowali ja dopiero w zeszlym roku.[/quote] _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2005 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Gusia ...usilnie prosi sie o zachowanie spokoju..... .....a co do diagnozowania ......jesli objawy sa bardzo silne.......np........40 stopniowa temp......utrata przytomnosci ............to trafia sie do szpitala .....bo to jest zyc albo nie zyc.........wiec .......chyab nie mialas az tak dramatycznych przejsc ze diagnozuja cie tak dlugo ......Mimo ze mialam 40 stopni temp. i tak diagnozowano mnie cale 3 mies ........Jak przelezysz w takim stanie i zostanie z ciebie cien........to potrwa to szybciej
Jesli objawy nie sa tak nasilone .......no coz ......to trawa bardzo dlugo .......nawet 10 lat...znam taka osobe .........ktora tyle nachodzila sie po lekarzach ........ale po postawieniu diagnozy i wprowadzeniu leczenia.........bylo dobrze juz po paru mies......i jest dobrze juz pare lat.......
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
atena Junior

|
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 9:25 pm Temat postu: 3maj sie:* |
|
|
witam Cie .....zycze wytrwalosci i postepow w diagnozie....pozdrawiam i goraco ... przesylam wielki zastrzyk pozytywnej energi.... ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|