|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 8:26 pm Temat postu: |
|
|
a mówiłaś o tym swojej lekarce ostatnio jak byłaś? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aruba Junior

|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 2:07 pm Temat postu: |
|
|
Drętwienia mam od wielu, wielu lat, głównie nóg. I tez u mnie wystarczy, ze posiedze kilka/kilkanaście minut w jednej pozycji i juz łapie mnie skurcz. Najgorzej jest wtedy, gdy trzeba wysiedziec iles czasu w konkretnym miejscu, bez zmiany. Później wstaje i nie moje iść...noga boli, a ja próbuję wyjść 'z twarzą'... Nie piecze mnie przy dotyku, ale same skurcze też są męczace...
Też nie wiem co na to można poradzić. Łykałam magnez w sporych ilościach, ale nie przeszło... |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorka1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ja Wam współczuje ,wiem co to znaczy,tylko że mnie to krótko trzyma i po 2,3 dniach przechodzi.Ale właśnie tak to wygląda,drętwieją uda,pupa i piecze.Nigdy lekarza nie pytałam,bo nim poszłam to przechodziło samo.
Ciekawe od czego to diabelstwo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się,ze wszelkiego rodzaju parestezje,mrowienia ,skurcze i sztywność sa własnie charakterystyczne dla naszych chorób
Być może jest to wynik dysfunkcji naczyń krwionośnych,chorej samej tk.łącznej...Tak logicznie myśląc o tym,to właśnie tego typu odp.nasuwająmi się same  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 10, 2009 2:24 pm Temat postu: |
|
|
Popatrzcie jak różnie odbiera nasze ciało choroby, nawet te same, jak każdy człowiek jest indywidualny. Choroby tkanki łącznej to sama w sobie odpowiedź.
abisynka może właśne ćwiczenia coś pomogą, może nie odrazu bo zawsze na początku jest gorzej, ale po miesiącu może być lepiej  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 9:30 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem czy dobrze trafilam-ale chcialam sie zapytac Was,jesli sie ktos orientuje czym moze byc spowodowana przeczulica lewej reki?,drugiego palca u lewej reki?,i na karku po lewej stronie wlasciwie nad lopatka-piecze boli jak bym miala poparzone,nawet dotyk mi sprawia bol,mowilam neurolog,a ona na to ze to normalne,przy tych zmianach neurologicznych,i nic w ty kierunku wiecej nie robi,a mnie to bardzo przeszkadza i meczy a dzis dolaczylo sie dretwienie prawego uda od wewnetrznej strony, najgorsze jest to pieczenie na karku i nie przechodzi tylko jest coraz silniejsze  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 7:01 pm Temat postu: |
|
|
po długim czasie wypytywań lekarzy czegoś się dowiedziałam
ogólna twierdzi ze to naczynia się popsuły i kazała zapytać kardiologa. zapytałam jego i faktycznie potwierdził ze najprawdopodobniej poszły mi naczynia od ciśnienia i tachykardii. do tego mam dziwną skóre - tzn jakąś cieńką - brak tkanki tłuszczowej czy coś w tym stylu i to dodatkowo nasila te dolegliwosci bo naczynia nie ma co ochronić przy nawet niewielkim ucisku i dochodzi do uciśnięcia naczyń i zdrętwienia, bólu etc. czasami zasinienia kończyń a na większej skórze wygląda tworzące się odleżyny
ew jest opcja ze to wina ew choroby auto...
ogólnie raczej nie da sie tego pozbyć chyba ze napompuje sobie skóre więc pozostaje mi się meczyć z tym czymś
aha zapomniałam dpdać że podony peoblem mam z oczami, tzn jak leże na boku na poduszce zaczynają mnie bardzo boleć oczy w tym miejscu gdzie pouszka styka lekko z bokiem/kątem oka. boli i jest chwilowo przyciemniony obraz. co prawda nie drętwieje ale boli, to jakby to samo czy coś _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
locman Senior

|
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 10:44 pm Temat postu: |
|
|
Abisynko, jaki masz poziom cholesterolu we krwi? Być może zbyt niski.
Kiedyś lekarz powiedział mi , że najważniejsze aby cholesterol we krwi był między 200-250 mg/dl (i lepiej żeby go było trochę za dużo niż za mało)
Do tego systematyczny seks i nie ma problemu z żyłami.
Z seksem to nie jest żart. Nic nie podnosi tak dobrze kondycji żył jak reakcje które zachodzą w organizmie podczas seksu.  _________________ locman[a]wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 8:50 am Temat postu: |
|
|
Spytam tylko-czy lekarz był mężczyzną?
Ednorfiny zawsze są mile widziane  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|