Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

drętwienie skóry a potem palący ból
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 20, 2009 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mówiłaś o tym swojej lekarce ostatnio jak byłaś?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Aruba
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Maj 25, 2009 2:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drętwienia mam od wielu, wielu lat, głównie nóg. I tez u mnie wystarczy, ze posiedze kilka/kilkanaście minut w jednej pozycji i juz łapie mnie skurcz. Najgorzej jest wtedy, gdy trzeba wysiedziec iles czasu w konkretnym miejscu, bez zmiany. Później wstaje i nie moje iść...noga boli, a ja próbuję wyjść 'z twarzą'... Wink Nie piecze mnie przy dotyku, ale same skurcze też są męczace...
Też nie wiem co na to można poradzić. Łykałam magnez w sporych ilościach, ale nie przeszło...
Powrót do góry
dorka1
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 12:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny ja Wam współczuje ,wiem co to znaczy,tylko że mnie to krótko trzyma i po 2,3 dniach przechodzi.Ale właśnie tak to wygląda,drętwieją uda,pupa i piecze.Nigdy lekarza nie pytałam,bo nim poszłam to przechodziło samo.
Ciekawe od czego to diabelstwo Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 12:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się,ze wszelkiego rodzaju parestezje,mrowienia ,skurcze i sztywność sa własnie charakterystyczne dla naszych chorób Wink
Być może jest to wynik dysfunkcji naczyń krwionośnych,chorej samej tk.łącznej...Tak logicznie myśląc o tym,to właśnie tego typu odp.nasuwająmi się same Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
angela
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 2:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Popatrzcie jak różnie odbiera nasze ciało choroby, nawet te same, jak każdy człowiek jest indywidualny. Choroby tkanki łącznej to sama w sobie odpowiedź.
abisynka może właśne ćwiczenia coś pomogą, może nie odrazu bo zawsze na początku jest gorzej, ale po miesiącu może być lepiej Question
teresa środa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lip 19, 2009 9:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wiem czy dobrze trafilam-ale chcialam sie zapytac Was,jesli sie ktos orientuje Rolling Eyes czym moze byc spowodowana przeczulica lewej reki?,drugiego palca u lewej reki?,i na karku po lewej stronie wlasciwie nad lopatka-piecze boli jak bym miala poparzone,nawet dotyk mi sprawia bol,mowilam neurolog,a ona na to ze to normalne,przy tych zmianach neurologicznych,i nic w ty kierunku wiecej nie robi,a mnie to bardzo przeszkadza i meczy Rolling Eyes a dzis dolaczylo sie dretwienie prawego uda od wewnetrznej strony, Rolling Eyes najgorsze jest to pieczenie na karku i nie przechodzi tylko jest coraz silniejsze Rolling Eyes
abisynka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Wrz 01, 2009 7:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po długim czasie wypytywań lekarzy czegoś się dowiedziałam

ogólna twierdzi ze to naczynia się popsuły i kazała zapytać kardiologa. zapytałam jego i faktycznie potwierdził ze najprawdopodobniej poszły mi naczynia od ciśnienia i tachykardii. do tego mam dziwną skóre - tzn jakąś cieńką - brak tkanki tłuszczowej czy coś w tym stylu i to dodatkowo nasila te dolegliwosci bo naczynia nie ma co ochronić przy nawet niewielkim ucisku i dochodzi do uciśnięcia naczyń i zdrętwienia, bólu etc. czasami zasinienia kończyń a na większej skórze wygląda tworzące się odleżyny
ew jest opcja ze to wina ew choroby auto...
ogólnie raczej nie da sie tego pozbyć chyba ze napompuje sobie skóre Wink więc pozostaje mi się meczyć z tym czymś

aha zapomniałam dpdać że podony peoblem mam z oczami, tzn jak leże na boku na poduszce zaczynają mnie bardzo boleć oczy w tym miejscu gdzie pouszka styka lekko z bokiem/kątem oka. boli i jest chwilowo przyciemniony obraz. co prawda nie drętwieje ale boli, to jakby to samo czy coś
locman
Senior
Senior

PostWysłany: Sro Wrz 02, 2009 10:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Abisynko, jaki masz poziom cholesterolu we krwi? Być może zbyt niski.
Kiedyś lekarz powiedział mi , że najważniejsze aby cholesterol we krwi był między 200-250 mg/dl (i lepiej żeby go było trochę za dużo niż za mało)
Do tego systematyczny seks i nie ma problemu z żyłami.
Z seksem to nie jest żart. Nic nie podnosi tak dobrze kondycji żył jak reakcje które zachodzą w organizmie podczas seksu. Wink
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Wrz 03, 2009 8:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spytam tylko-czy lekarz był mężczyzną? Wink
Ednorfiny zawsze są mile widziane Laughing

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: