|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
muchomor-zły Junior

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 9:55 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję Wam Wszystkim bardzo serdecznie
Wy, jako pierwsi wykazaliście dla mnie zrozumienie, którego nie doświadczyłam niestety ani od lekarzy ani od swojej rodziny (jedni i drudzy mają mnie za hipochondryczkę)
Margaret, ja miałam robiony rtg kręgosłupa, i to zarówno odcinka szyjnego jaki i piersiowego i lędźwiowego. Wyszło co prawda, że mam zniesienie lordozy szyjnej i skrzywienie kręgosłupa piersiowego, ale ortopeda jest zdania, że to absolutnie nie powinno dawać takich silnych bóli. Nie mam osteoporozy (póki co )
Poszłam nawet na masaż rozluźniający, bo lekarz w końcu stwierdził, że to pewnie bóle przeciążeniowe, i Jezu, po tym masażu to było jeszcze gorzej...
Doszłam więc ostatecznie do wniosku, że to musi być ból pochodzenia immunologicznego. Zresztą pojawił się od razu wraz z innymi objawami, a nigdy wcześniej mnie nie bolał.
Co do lekarzy, to byłam jeszcze u dr. Małgorzaty Wierzbowskiej w Centrum LIM. Ta, to już w ogóle pobiła rekord - stwierdziła, żebym "modliła się, żeby to nie był toczeń, bo wtedy dostanę sterydy, utyję a i tak nie jestem chuda". W każdym razie powiedziała, że za mało objawów, "do obserwacji" i zapisała Olsen-przeciwzapalny.
Moją wędrówkę zakończyłam u dr Graczyka (czy jakoś tak) z Lux Medu, który też stwierdził, że za mało objawów i z kolei zapisał Arechinę...
No i tak...po prostu żyć nie umierać
Anita |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 10:22 am Temat postu: |
|
|
Czyli p.ciał nie miałas robionych-ANA??
Niestety często bywa,że specjaliści czekają aż rozwinie się pełna gama objawów,co nie wróży nam zbyt komfortowego życia  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
muchomor-zły Junior

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 10:27 am Temat postu: |
|
|
Miałam oznaczone Ana, najświeższe to 1:1280 świecenie homogenno-obwodowe, natomiast nie wykryto dsDNA |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 3:30 pm Temat postu: |
|
|
witaj, niestety lekrze nie zawsze posiadaja dar empatii tak bardzo potrzebny nam i innym ktorzy wedrują od lekarza do lekarza i kazdy patrzy jak na dziwadło i nie chce mu sie wgębiac w cos co choc trochę odbiega od schematu
nie odpuszczaj jednak bo w koncu trafisz na kogos komu się chce i zajmie się tobą tak jak nalezy
znam ta droge i mimo iz choruje juz przeszło 20 lat dalej nosze w sobie hipohondryka . diagnoze postawiono juz dawno a ja jak tylko poczuje się troche lepiej to wydaje mi sie ze jestem zdrowa bo w takim przekonaniu mnie kiedys utwierdzono zle się człowiek czuje jak parzy sie na niego z gory z politowaniem i jak od drzwi się słyszy znowu cos pani wymysliła
, moja lekarka prowadzaca kiedys wbijała mi do głowy ze ja naprawde jestem chora i mam az za duzo kłopotow zdrowotnych ktorymi moge obdzielic kilka osob ale to ona się zawzieła to ona nie odpusciła a potem sypnęło az nadto
zycze ci abys trafiła na takiego lekarza na jaką ja trafiłam cierpliwosci i owocnego szukania _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolla Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 11:54 am Temat postu: |
|
|
witaj serdecznie...
przykro mi ze wedrujesz od jednego lekarza do drugiego...
przed rozpoczeciem leczenia tez mialam wielkie spuchniete i zgrabiale dlonie
Quensil sprawil ze odzyskalam sily i rece wygladaja znacznie lepiej.
obecnie jestem tez na malej dawce sterydow, ktore usmierzyly bol kiedy inne leki przeciwbolowe nie dawaly rady, tez sie obawialam ze zaraz strasznie przytyje.
ale poki co lykam leki, odwiedzam regolarnie lekarzy (ktorym ufam) i realizuje marzenia.
zycze ci abys tez znalazla lekarza ktory bedzie cie wspieral nie tylko receptami ale i duchowo, trzymam za ciebie kciuki!!!
nie poddawaj sie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
muchomor-zły Junior

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 9:03 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję Ci serdecznie Karolla |
|