Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chroniczne zmęczenie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Wrz 24, 2010 7:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie sądziłam, że tu napiszę, ale ostatnimi czasy podpisuję się pod waszymi postami czterema kończynami Confused

Chyba adrenalina, jaka mnie napędzała przez kilka ostatnich miesięcy, minęła i pozostał totalny bezruch...

Śpię normalnie, ba Exclamation nawet po kilkanaście godzin, wstaję bardziej zmęczona, niż się kładłam Evil or Very Mad

Manio mnie męczy, rozmawianie z nim mnie wyczerpuje Shocked , wszystko robię mechanicznie, oczy mam ciężkie, a jak próbuję się zdrzemnąć popołudniami, to nie mogę zasnąć Rolling Eyes

Głupio mi, bo nie chcę wyjść na lenia i pozoranta przed rodziną, ale naprawdę wszystkie te domowe codzienne czynności zaczynają mi sprawiać gigantyczne problemy Sad

Mam nadzieję, że to przejściowe, może związane z nadchodzącą jesienią, z tym przeskokiem pór roku Question

Dobra, wygadałam się już i chyba mi lepiej Wink

P.S Mam nadzieję, ze w dobrym miejscu to opisałam Sad
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Wrz 24, 2010 8:19 pm    Temat postu: . Odpowiedz z cytatem

Paproshka witaj w klubie.
Najchętniej bym tylko leżała i żeby wszyscy dali mi święty spokój

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
monia85
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Wrz 24, 2010 9:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że dużo ma tu do powiedzenia pora roku. Wiele osób odczuwa takie zmęczenia jak jakieś przesilenie jest, czy to wiosenne czy jesienne.
Poza tym niestety rutyna dnia codziennego też może źle wpływać na nas psychicznie, takie wypalenie, czasem tak mam. A jak wiadomo, samopoczucie psychiczne rzutuje na fizyczne... I kółeczko się zamyka...

Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Wrz 24, 2010 10:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam w klubie Smile
myślę,że to owszem i pora roku ma tu znaczenie,
ale to typowe objawy zaostrzenia-paproshka nawet włosy gubi Confused a chroniczne zmęczenie to nasza b.częsta udręka ..
Olka,mam nadzieję,że suplementujesz się? wirusów pełno,każda infekcja uruchamia lawinę dokuczliwych objawów ,poza tym miałaś b.intensywne wakacje przy nawrocie choroby-dbaj o siebie,nie udowadniaj na razie niczego ,ok? Buziak

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Wrz 24, 2010 10:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ok Wink

Łykam najróżniejsze rzeczy, a najważniejsze to te na włosy Crying or Very sad
Nie mogę się ogarnąć, tak dużo i naraz ich tracę Confused
Będzie dobrze, bo musi być, no nie Question Wink
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Wrz 24, 2010 10:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pewnie ,że będzie Smile
trzeba łotra opanować-może skontaktuj się ze swoją lekarką? ja bym tak zrobiła...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 4:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

paproshka nie mysl ze jestes len i nie daj sobie tego wmowic, u nas jak juz pisałam margo tak jest czesto ba sa bardzo długie okresy kiedy na nic nie ma siły a kazda czynnosc wymaga wysiłku
moze odwiedz lekarza moze sterydy trzeba podniesc lub jakies badania kontrolne by sie przydały
Małgosia1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 8:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paproshka będzie dobrze. Masz zaostrzenie, a co do włosów może zaczęłaś brać nowy lek? Ja jak zaczęłam brać qensyl, to mi wyszło dużo włosów jesienią na wiosnę odrosły kręcone. Później już rosły naturalne. Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Wrz 25, 2010 9:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie cały czas na entku jestem Rolling Eyes

Dzwoniłam wczoraj do mojej lekarki, jak tylko wróci z urlopu, postaramy się ustawić wizytę na późne popołudnie, tak bym miała z kim małego zostawić i pójdę na wizytę Smile

Na razie podniosła mi sterydy, kazała posiłkować się suplementami na włosy (patrz. skrzyp i pokrzywa Wink ), przeczekać i pozwolić sobie odpuścić wiele rzeczy Laughing

No więc dzisiaj spędziłam cały dzień na nicnierobieniu, spacerkach i książkach Very Happy

Mam nadzieję, że wszystko się wyciszy, uspokoi, bo powiem Wam, że jesteśmy w takiej sytuacji, że ja MUSZĘ w miarę funkcjonować i być na chodzie, bo Cezary wolnego jeszcze nie dostanie, mama za kilka dni do Niemiec na dwa miesiące wyjeżdża a innej pomocy niet Sad

A Manio to ruchliwe, żywotne dziecko i potrzebuje ruchu, zabaw, spacerów, a same wiecie ile na to energii potrzeba Confused

Tak więc muszę się wziąć za siebie i do przodu Razz
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 11:30 am    Temat postu: zmęcznie a psycha Odpowiedz z cytatem

Ja mysle czy nie aby psychika i dołki nie wpedzaja w to zmęczenie im mam wiecej zajec i wiem ze musze czuje sie ok .Faktem jest ze mam spokoj od choroby od 3 lat
Powrót do góry
Anula40
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 12:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I ja dopisuje się do wątku Sad Wstaje rano zmęczona,w dzień jestem zmęczona idę spać zmęczona....nie radzę sobie z tym stanem,robię wszystko jak automat bo trzeba nic dla przyjemności Sad wspomagam się herbatą z guaramą,napoje enrgetyzujące żeby tylko funkcjonować bo cała masa obowiązków,wieczorem to już odpuszczam sobie i jest nicnierobienie Sad
A zaległości coraz więcej i więcej.........
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Lis 03, 2010 1:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie,no wszystkiego nie zwalajmy na psychikę Rolling Eyes
jedno drugie nakręca-każde ,przedłużające się zaostrzenie nie poprawia raczej kondycji psychicznej,jednakże chroniczne zmęczenie postrzegane jest jako objaw towarzyszący chorobom zapalnym tk.łącznej i nie tylko zresztą,bo tak naprawdę każda przewlekła choroba...wykańcza fizycznie Confused

Anula robiłaś badania kontrolne? jesienne przesilenie też ma tu dużo winy...suplementujesz się? ja,jeśli się wspomagam to...burnem,trzeba tez dużo pic ,naprawdę-kofeina ,teina-wypompowuje z nas wodę,pamietajmy o tym...Czasem,zamiast kolejnej kawy,warto wysokozmineralizowaną szklankę wody wypić(pamietajcie tylko o p.wskazaniach indywidualnych) Wink

Powrót do góry
Anula40
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 5:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margaret badania robiłam miesiąc temu i wszystko prawie w normie,ale czas chyba powtórzyć.Wiesz ja tez tak sobie myślę,że to może przesilenie jesienne tak na mnie niekorzystnie działa i stąd to ciągłe zmęczenie.Z suplementów to biorę tylko magnez im czasami jakieś multiwitaminy.
hatifnat
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 6:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na zmęczenie potrzeba mi snu.
A sen został przepędzony nie wiem przez co... Stres? Arechin?

Gdy mam pokrzywkę, łykam Clemastin - niby ma łagodzić świąd, ale u mnie tak nie działa. Pomaga nieco w spaniu.
Mgła
Super senior
Super senior

PostWysłany: Sro Mar 23, 2011 11:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak wezmę jakiegoś burna czy coś w tym rodzaju, to wskakuje na megasprawność na 2 godziny, potem jeszcze gorzej odchorowuje całą dobę. Najgorzej, jak się zapuszczę i przemęczę, nie dośpię, wtedy przewlekłe zmęczenie jeszcze gorzej dobija, nie śpie w nocy, nakręcona, nie mogę sie uspokoić. Jeszcze gorsze zmęczenie jutro. Dlatego już się wyłączam i idę spać. Dobranoc, koleżeństwo.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 7 z 9

Skocz do: