|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Agnieszko! Szybkiej diagnozy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Agnieszko.
W takim towarzystwie jak na forum to i z chorobą jakoś łatwiej. Fajnie że masz bliskich i troskliwych przyjaciół teraz przybędzie ci spore grono wirtualnych.
http://flash.li.ru/1603/be_happy.swf
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
iness Senior

|
Wysłany: Pią Paź 22, 2010 10:17 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie Kochani
Dawno mnie tu już nie było, aż wstyd
Od ostatnich wpisów niewiele się zmieniło, stawy nadal dokuczają (chociaż w lato było oki; niestety teraz znów wracają bóle ), ANA wzrosły do miana 1:320 i czuję się tak zmęczona życiem jakbym miała lat 80 a nie 26!
Oczywiście byłam u lekarza- moja rodzinna bardzo się wystraszyła i z dopiskiem "pilne" przepędziła mnie do reumatologa, uprzedzając że pewnie trzeba bedzie położyć się w szpitalu w celach diagnostycznych.
No cóż pani reumatolog była zupełnie innego zdania!!! Stwierdziła że WSZYSTKIE moje objawy są spowodowane tym, że pracuję w szpitalu Wg. niej czuję się zmęczona i bolą mnie stawy bo to ciężka praca; mam stany podgorączkowe i wysokie OB bo w szpitalu pełno fruwa bakterii... ech szkoda słów Oczywiście żadnych badań mi nie zrobiła. Kiedy pokazałam jej zrobione prywatnie wyniki ANA zwyczajnie wzruszyła ramionami nie wysilając się na żaden komentarz. A przegięła już pytając mnie czy lubię swoją pracę, bo chyba nie Słowem dramat!!!
Wizyta ta była już z pół roku temu ale dopiero teraz czuję siłę żeby to opisać...
Pozdrawiam wszystkie Motylki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hatifnat Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 23, 2010 1:59 pm Temat postu: |
|
|
Także musiałam przekonywać lekarzy, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na autoagresję, ale pokrzywka może być z alergii, przeciwciałam w mianie 1:3200 i dodatni RF to jescze nie wskaźnik choroby, bóle stawów sobie wymyśliłam, 37,4 st. to nie stan podgorączkowy, anemię mam, gdyż jestem szczupła a leukopenia to błąd laboratoryjny, zmęczona jestem przez medyczne studia... itd.
Czytałam bardzo wiele w moich podręcznikach i po pół roku męczenia reumatologów doszli do wniosku, że mam "niezróżnicowaną chorobę tkanki łącznej" - pomiędzy SLE a zespołem Sjoegrena.
Życzę powodzenia i siły. Żeby chorować w Polsce trzeba mieć końskie zdrowie. _________________ " Hatifnatowie wciąż gonią i gonią. Taki w nich niepokój (...) tylko chcą dotrzeć do horyzontu" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|