Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam Ola- czy to toczeń?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 4:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proponuje ci przez jakis czas nie mierzyc temperatury bo to tylko nakreca twoja wyobraznie
porada sprawdzona na sobie
od kiedy jej nie mierze czuje sie lepiej
juz sama ciaza obciaza ogranizm nie dodawaj mu dodatkowych stresow
bedzie dobrze
musi byc dobrze
OlaB
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 5:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem,że mierzenie temperatury pogarsza sprawę. Nie mierzyłam jej od wakacji, tylko czułam że była. Ale teraz nakręcam się od kilku dni bo wiem że jak będzie za wysoka to może być zagrożeniem dla dziecka. Mój mąż mi mówi to samo co Ty Smile Stres może powodować wzrost temperatury. Jutro idę do ginekologa. Zobaczymy co powie. Mam nadzieję, że nie będzie krzyczał, że byłam tak nieodpowiedzialna. Jestem z Tarnowskich Gór. To niewielka mieścina niedaleko Katowic. Nie mamy tu dobrego oddziału patologii ciąży zastanawiam się, czy w Katowicach na Ligocie jest dobry? Czytałam różne opinie o tamtym ordynatorze. Dzięki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
didulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 5:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OlaB napisał:
Nie mamy tu dobrego oddziału patologii ciąży zastanawiam się, czy w Katowicach na Ligocie jest dobry? Czytałam różne opinie o tamtym ordynatorze. Dzięki

bardzo dobra. sama bede rodzic i wlasnie dlatego do csk ze wzgledu na patologie ciazy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
OlaB
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 5:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak najlepiej się tam dostać? Miałaś namiary na jakiegoś lekarza z oddziału?
Powrót do góry
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 08, 2010 10:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olu - tak a'propos temperatury. Stan podgorączkowy w pierwszym etapie ciąży jest stanem fizjologicznym.
Jeśli doszło do zapłodnienia komórki jajowej temperatura ciała powinna wzrosnąć powyżej 37°C - zawsze tak z resztą się dzieje, kiedy dochodzi do owulacji. Jeżeli nie doszło do zapłodnienia, przed końcem cyklu temperatura spada. Jeżeli doszło - utrzymuje się nadal powyżej 37 st. Powinno tak się utrzymywać powyżej 18 dni, wtedy jest pewność, że ciąża rozwija się ok. Jest to związane z tym, iż zwiększa się ilość progesteronu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach. Potem podtrzymuje ciążę łożysko. Temperatura fizjologicznie może wzrosnąć nawet do "6kresek" w stosunku do Twojej normalnej temperatury.
Nie stresuj się niepotrzebnie, tylko dbaj o siebie:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: