Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 6:48 am Temat postu: |
|
|
witaj alkawo z tego co czytam masz objawy tocznia podobne do moich a co do zawrotów glowy czy mialaś badania w kierunku uszkodzenia błędnikó toczeń to potrafi a laryngolog moze wykonac takie badanie np wykluczające uszkodzenie ..mnie toczeń błędniki zaatakował i mam problemy z zawotami życze i powodzenia w dobrej diagnozie i odpowiednim leczeniu _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
alkawo Junior

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 2:52 pm Temat postu: Poprosze o porade odnosnie badan |
|
|
Dzien dobry Smile
Bylam na wizycie u lekarza, dostalam skierowanie na nastepujace badania: CRP, ANA oraz anty CCP.
No i tu mam takie pytanko - jesli w chwili obecnej czuje sie w miare dobrze, tzn stawy nie bola mnie tak jak juz mialy w zwyczaju bolec to czy jest sens wykonywac teraz te badania? Moze trzeba poczekac na kolejny rzut choroby? Czy to paskudztwo wyjdzie na jaw nawet w okresie remisji?
To taka zlosliwosc losu - jak czlowiek cos sobie zaplanuje to zawsze ma pod gorke...
Pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 5:28 pm Temat postu: |
|
|
Mi dodatnie ANA wychodziły zawsze. Czy w remisji czy w zaostrzeniu. Bez różnicy. CRP natomiast różnie - na ogół prawidłowe, nawet jak ostatnio miałam obrzęki stawów, wysięki i inne badziewie - OB - 2 CRP - 4. Raz czy dwa razy wyszło mi CRP podwyższone i to bez jakiś widocznych objawów zaostrzenia. I niewiele podwyższone. U mnie wykrytymi markerami zapalnymi były podwyższone kwas moczowy, fibrynogen i jeszcze jedno białko, ale nie pamiętam nazwy. Na "s" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|