|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Andzik. Spóźnione ale serdeczne powitanie w klubie. W takiej przyjaznej i akceptującej cię łącznie z choroba gromadce to i chorować łatwiej. Zajrzyj do kawiarenki tam można się wygadać i wynarzekać to nasze miejsce.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andzik Junior

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje Wam wszystkim!
Ja póki co w zasadzie zapomniałam o "toporku" i tylko czekam na wizytę u doktora w celu okazania wyników kolejnych badań i dowiedzenia się co dalej z tym mam robić.
Zastanawia mnie jedna sprawa - zanim jeszcze dowiedziałam się o dodatnim ANA planowałam działania mające na celu doczekanie się Potomkini/Potomka. Po wynikach działania zostały wstrzymane, a lekarz mi wyjaśniał, że nawet jak zachoruje to nie będzie niemożliwym urodzenie dziecka, byle po uspokojeniu choroby, w remisji.
Ale u mnie narazie nic się nie dzieje..
I taka jestem zawieszona - działać, nie działać? Choroba może się latami rozwijać przecież  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 4:45 pm Temat postu: |
|
|
jesli wyniki nie beda złe to działac działac  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Powodzenia w działaniach |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andzik Junior

|
Wysłany: Wto Mar 01, 2011 5:25 pm Temat postu: w oczekiwaniu na diagnozę |
|
|
Nie wiem czy powinnam ten temat poruszać w tym wątku, czy w "wynikach badań".
Czytałam na forum, że Ktoś z Was miał robione badania na obecność EBV, ale przyznam, że nie pamiętam kto.
Ja na początku stycznia miałam tylko w klasie igm - wynik okazał się wątpliwy. Dziś odebrałam ponowne EBV ale już w obu klasach igm - ujemny, igg - dodatni. Zastanawiam się, czy faktycznie jestem aż takim workiem na różne paskudy, czy to znów "mieszają" dodatnie przeciwjądrowe..
Poza tym, przeciwciała toksoplazmozy spadają, choć są wciąż dodatnie, węzły chłonne się chowają.
Czytałam, że przeciwjądrowe mogą dawać mylnie dodatnie wyniki innych przeciwciał, ale skoro po leczeniu tokso jest regres, to mam jeszcze cichą nadzieję, że to tokso zamieszało w moim organizmie, a nie toczeń  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karen Junior

|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 10:25 am Temat postu: |
|
|
Cześć,
Ja miałam robione EBV, ale wyszło negatywnie. Tak naprawdę przed 'postawieniem diagnozy' (toczeń) musiałam wykluczyć wiele rzeczy m.in tokspolazmoze, toksokaroze, chlamydie itd. Wszystko było ujemne. Mimo tego, że posiadam przeciwciała to wyniki wychodzą zawsze poprawnie. Tak więc to chyba zalezy od przypadku.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Andzik Junior

|
Wysłany: Czw Mar 17, 2011 10:41 am Temat postu: |
|
|
Odebrałam wyniki dsDNA mam 1/10 a poziom składowej C4 0,2.
Czy dobrze odczytuje, iż jest to powód do radości?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|