Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witajcie - pierwsze wyniki badań i wrażenia
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lut 10, 2011 6:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Andzik. Spóźnione ale serdeczne powitanie w klubie. W takiej przyjaznej i akceptującej cię łącznie z choroba gromadce to i chorować łatwiej. Zajrzyj do kawiarenki tam można się wygadać i wynarzekać to nasze miejsce.
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Andzik
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 2:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuje Wam wszystkim!
Ja póki co w zasadzie zapomniałam o "toporku" i tylko czekam na wizytę u doktora w celu okazania wyników kolejnych badań i dowiedzenia się co dalej z tym mam robić.
Zastanawia mnie jedna sprawa - zanim jeszcze dowiedziałam się o dodatnim ANA planowałam działania mające na celu doczekanie się Potomkini/Potomka. Po wynikach działania zostały wstrzymane, a lekarz mi wyjaśniał, że nawet jak zachoruje to nie będzie niemożliwym urodzenie dziecka, byle po uspokojeniu choroby, w remisji.
Ale u mnie narazie nic się nie dzieje..
I taka jestem zawieszona - działać, nie działać? Choroba może się latami rozwijać przecież Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 4:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli wyniki nie beda złe to działac działac Very Happy
alawa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lut 11, 2011 9:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!
Powodzenia w działaniach
Powrót do góry
Andzik
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Mar 01, 2011 5:25 pm    Temat postu: w oczekiwaniu na diagnozę Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy powinnam ten temat poruszać w tym wątku, czy w "wynikach badań".
Czytałam na forum, że Ktoś z Was miał robione badania na obecność EBV, ale przyznam, że nie pamiętam kto.
Ja na początku stycznia miałam tylko w klasie igm - wynik okazał się wątpliwy. Dziś odebrałam ponowne EBV ale już w obu klasach igm - ujemny, igg - dodatni. Zastanawiam się, czy faktycznie jestem aż takim workiem na różne paskudy, czy to znów "mieszają" dodatnie przeciwjądrowe..
Poza tym, przeciwciała toksoplazmozy spadają, choć są wciąż dodatnie, węzły chłonne się chowają.
Czytałam, że przeciwjądrowe mogą dawać mylnie dodatnie wyniki innych przeciwciał, ale skoro po leczeniu tokso jest regres, to mam jeszcze cichą nadzieję, że to tokso zamieszało w moim organizmie, a nie toczeń Wink
Powrót do góry
karen
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Mar 04, 2011 10:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć,
Ja miałam robione EBV, ale wyszło negatywnie. Tak naprawdę przed 'postawieniem diagnozy' (toczeń) musiałam wykluczyć wiele rzeczy m.in tokspolazmoze, toksokaroze, chlamydie itd. Wszystko było ujemne. Mimo tego, że posiadam przeciwciała to wyniki wychodzą zawsze poprawnie. Tak więc to chyba zalezy od przypadku.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Andzik
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Mar 17, 2011 10:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odebrałam wyniki dsDNA mam 1/10 a poziom składowej C4 0,2.
Czy dobrze odczytuje, iż jest to powód do radości? Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: