|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 24, 2011 10:24 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Esberitox brałem tylko przez 3 dni. |
pomogło? nie żartuj pewnie zeszło się z lepszym samopoczuciem ...
co do OB...to bardzo wrażliwy wskaźnik -przy bólu zęba potrafi podskoczyć do 20... trzeba było już zrobić crp jeśli obawiasz się zakażenia;
a tutaj temat o chronicznym zmęczeniu,bo nie wiem czy nasi panowie w ogóle poruszają się po innych działach ? wyszukiwarka nie gryzie
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=2330 _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 7:44 am Temat postu: |
|
|
pomogło ale dopiero kolejne zwiększenie dawki sterydów - teraz łykam 30mg.
Jeżeli białkomocz nie spadnie (dobowa utrata 5,6 g), to czeka mnie pobyt w szpitalu i pulsy.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 12:00 pm Temat postu: |
|
|
No i niestety nie obyło się bez wlewków 3xSM po 500mg. Stężenie białka spadło z ponad 400 mg do około 150. Pomimo zwiększenie Celleceptu do 2x1,5 g utrzymywało się na takim poziomie przez 3 miesiące. Dopiero właczenie Xartanu w dawce 50mg dało efekt - spadek stężenia do 60 mg i zmniejszenie dobowej utraty z 2,5 do 0,9 g.
Kreatynina była cały czas w normie - utrzymywała się w granicach 0,9-1,2. Jedyny problem to białko, no i ostatnio doszły sprawy ze stawami - palce i nadgarstki oraz kolana. Mam nadzieję, że niedługo zacznę schodzić ze sterydów no i cellceptu (to najbardziej boli finansowo).
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 2:56 pm Temat postu: |
|
|
oj ,no to faktycznie konkretnie trzeba było wziąć się za leczenie-najważniejsze,że efekt jest ,oby utrzymał się na dłużej;
co do Cellceptu-rozumiem doskonale jak to boli wiec życzę szybszej stabilizacji zmian  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|