Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

poradżcie-pominięta dawka
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 6:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przekażę .......na pewno...nawet zapytam mojej jak to wygląda..tak ogólnie ..bez żadnego wścibstwa..perspektywy itd.
Monika
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 6:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no najwidoczniej rozhuśtali ją poprzednim leczeniem i wpędzili w ostrą fazę, teraz najważniejsze żeby to zaostrzenie opanować, a ponieważ jest wreszcie w dobrych rękach to wierzmy, że to tylko kwestia czasu.
delikatnie ją uściskaj Buziak
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Agnieszka14
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 6:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ojej, ale się Didulce przyplątało Crying or Very sad
Moniko przekaż jej proszę pozdrówka i uściski!
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 7:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przekaże od wszystkich ..wydaje mi się ,że była zle leczona w szpitalu dla dzieci....od poczatku w ostrej fazie było cos dziwnego w sposobie leczenia.Trudno .tafila nareszcie tam gdzie powinna trafic.....jak znam prof. to wyjdzie dopiero ustawiona lekowo .....Pozdrowie usiskam ...i przekaże co i niej ...Będę tam 10 i 12.więc troche czasu na pewno znajdę .ale najpierw do mojej żebym nie przeniosła jej jakiegoś swinstwa.
sama jestem jeszce chora.wiec nie będę ja narażac.Mam nadzieje ,że wydobrzeje ..usiskam za wyszystkich....czakamy na nią .Latwiej jej bedzie z tą świadomością.
Monika
Powrót do góry
gusia_92
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 7:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika B napisał:
wydaje mi się ,że była zle leczona w szpitalu dla dzieci....od poczatku w ostrej fazie było cos dziwnego w sposobie leczenia.Trudno .

az sie boje bo lecze sie wlasnie u tej samej pani doktor co kiedys didulka. ze bym ja nie miala takiego zaostrzenia. Sad

ucaluj i usciskaj ja mocno od nas.
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 9:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Didulka, wracaj! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Powrót do góry
angela
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 9:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O matko, no kurczaczki! smutno bez didulki... pozdrów i ucałuj, ale to koniecznie i przekaż, że zawsze motylki trzymają się ze sobą Very Happy i myślą i jak trzeba to fizycznie. Wiem co czuje...zaostrzenie i umnie teraz. Powiedz, że czekamy na nią niecierpliwie Very Happy
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 06, 2006 10:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laughing Monika pozdrow i uściskaj Didulkę.Tęskno bez niej .jak zawsze gdy ktoś musi na chwile odejść.
a dla niej Buziak Slonko
powiedz jej że czekamy na nia i wierzymy że szybko ją postawią na nogi
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 07, 2006 11:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gusiu ... niekoniecznie musisz miec tak jak Didulka..to wszystko zalezy takze od organizmu.Dagmare poznałam dawno .ona sie do mnie odezwała .z tego co mówiła wtedy toczen szalł na całego ....niedlugo poszła na pulsy i skonczył je niesmowice szybko.zaraz jak były pierwsze efety ....niewielkie efekty.i za moment zaczeła schodzic ze sterydów...Nie jestem lekarzem .....dla mnie było to wtedy za szykbo i chaotycznie.raz raz i koniec........Ty masz inaczej....nie wiem jak bylo z toba dawniej ale z Dagmara bylo zle .....wydawało mi sie , ze leczenie bedzie dlugotrwale/
to moja opinia więc nie bierze jej sobie tak do serca..y jesteś dleczona inaczej ....lekarze popelniaja blędy ....niestety....a i choroba ja polubiła....
Monika
Powrót do góry
gusia_92
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 07, 2006 3:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tylko wydaje mi sie ze moze dagmara wszystkiego nie mowila doktorce ze ja tu albo tam boli. niewiem czy tak bylo ale tak przypuszczam. ja mowie o glupim bulu glowy a co dopiero stawow. moze nie koniecznie byla to wina doktorki. nie mnie oceniac bo niewiem jak dokladnie bylo. wydaje mi sie ze wina stoi po obu stronach.
pozyjemy zobaczymy.
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 07, 2006 4:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gusiu masz 100% racje........to błedne koło .jesli nie mówimy o wszystkim lekarzom....oni pewnych rzeczy nie wiedzą ...złe leczenie to także czasami nasza wina....Lekarz to nie Duch Swiety .aby znał nasze myśli
Jest tak jak jest .i nie ma co mówic co by bylo gdyby.?...bo tak to sobie możemy powróżyć.....niestey jest tak a nie inaczej i tyle.
Monika
Powrót do góry
Itunia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 07, 2006 4:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lekarz to tylko człowiek - też popełnia błędy. Moja lekarka zignorowała to, że w moczu pojawiło mi się białko. Najpierw mówiła, że poda mi pulsy, a potem powiedziała, że to białko to może być od bakterii i w końcu nic nie dostałam. Miesiąc później wylądowałam z zajęciem nerek i rumieniem w szpitalu... Rolling Eyes
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sob Sty 07, 2006 4:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ano, bywa i tak.
a czasami nawet jeśli wszystko jest jak powinno, dzieje się coś nieprzewidywalnego, komplikacje bądź postęp choroby bez wyraźnej przyczyny, zwłaszcza w naszych nierozpracowanych jeszcze chorobach.
być może takie połączenie dwóch sytuacji miało miejsce u didulki, niedoszacowana diagnoza, czy też dalszy rozwój choroby nie spotkał się z należytą i wczesną reakcją lekarza, gdybanie zgadzam się Rolling Eyes
ale nie obarczałabym tym didulki, to co mówi pacjent jest waże, ale jeszcze lepiej przemawiać powinny jego wyniki badań a przede wszystkim wiedza i doświadczenie lekarza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
gusia_92
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 07, 2006 7:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na dwoje babka wrozyla. niby wyniki i wiedza lekarza a nimy szczerosc pacjenta. niewiadomo jak to rozgryzc. stalo sie jak sie stalo czasu juz nie cofniemy (niestety).
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 07, 2006 8:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nenya ....masz rację ....moja opinia byłas od poczatku taka.....lekkei zdziwienie? niedowierzanie.......? za szybko , po łebkach ..
Ja tez zawsze mówie ze jest ok.......czy to prawda? niedokładnie .ale w danym momenie tak....dopiero jak mnie zaczynaja ciągnąć za jezyk ...mozna sie dowiedzieć wtery paru rzeczy....Jest grupa ludzi , którzy stekaja mało .albo tak jak ja.....po mnie widać .i wnikliwy obserwator widzi. W szpitalu mogłam przekonywać ,że jest ok......i tak siedziałm swoje a pacjenci którzy stękali .... i robili duzo wrzawy...szli po badaniach do domu. Po pewnym czasie sama zaczęłam widzieć ....pewne rzeczy mimo że uparcie ktos twierdzil że idzie do domu .bo jest dobrze...mowił do nastepnej wizyty... Wink bo wcale dobrze nie było
Lekarz powinien wiedziec pytać. wrazie wątpilości zlecić dodatkowe badania.
Monika
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5

Skocz do: