|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 9:40 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
A gdyby tak odstawić na ten krótki czas leki? oczywiście po konsultacji z lekarzem ? |
ale w organizmie nadal będzie lek trzeba troszkę czasu, by organizm się oczyścił
Iwja z leków nie rezygnuj
zrób jak piszą dziewczyny filtr +50 (najlepiej kupiony w aptece)
kilka razy na dzień się smaruj
ubranko kapelusz wielki na głowę (daje cień)
nie leż plackiem na plaży  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 13, 2012 10:23 am Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez bellybelly dnia Wto Mar 12, 2013 11:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwja Senior

|
Wysłany: Sro Mar 14, 2012 9:38 pm Temat postu: |
|
|
bellybelly, pocieszyłaś mnie
Przyszły moje najnowsze wyniki ANA 1:1280
nadal więc chyba wysokie?
Ale nic mnie nie boli, mam energię, więc sterydy górą,
teraz czekam tylko na wąsy pod nosem
AAA, czy po sterydach bardziej się pocimy?
Mam ostatnio straszny dyskomfort. Jestem ciągle spocona i antyperspiranty rady nie dają  |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 14, 2012 9:40 pm Temat postu: |
|
|
iwja - ja niestety odkąd biorę sterydy, pocę się strasznie. I ciągle mi gorąco.
Co do obfitego pocenia, moja siostra wypróbowała ten jakiś specyfik reklamowany na pocenie (Perspiblok czy jak mu tam ) - podobno działa. Ale nie traktowałabym tego jak rozwiązanie na co dzień. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 14, 2012 9:50 pm Temat postu: |
|
|
........... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 14, 2012 9:57 pm Temat postu: |
|
|
iwja - prawie 12 lat na sterydach i ani razu wąsa
uderzenia gorąca i pocenie się - tak _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
hatifnat Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 7:21 am Temat postu: |
|
|
Odnosnie pocenia sie i Metypredu, moze to cecha osobnicza, jednakze ja i kilku pacjentow, ktorzy takze leczeni byli Metypredem, zauwazylismy, ze branie tego leku zmienia zapach potu na nieprzyjemny.
Co do innych dzialan ubocznych: mi puchnie twarz od sterydow. Nie tyje.
Miano przeciwcial (poza dsDNA) nie odzwierciedla ciezkosci choroby, wiec tym bardziej miano nie powinno psuc samopoczucia:) Ja mam zawsze 1:3200 a czuje sie roznie, raz lepiej, raz gorzej. _________________ " Hatifnatowie wciąż gonią i gonią. Taki w nich niepokój (...) tylko chcą dotrzeć do horyzontu" |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwja Senior

|
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 7:47 am Temat postu: |
|
|
Zatem z wąsów nici
Pocenie mnie wkurza. Praca w szkole raczej obliguje mnie do szczególnej higieny, atu lekki swąd spod pachy, hihihi
hatifnat, wiem że poziom ANA o niczym nie śwaidczy, ale ostatnio było ich o połowę więcej więc tak nieśmiała pomyslałam, że kiedyś ich nie będzie wcale;)
I jeszcze ten księżyc w pełni na twarzy po sterydkach. Oglądałam wczoraj moje zdjęcia sprzed kilku lat, kiedy brałam regularnie encorton, no monster po prostu, wrrr.
Wiecie co mnie zdziwiło,że wśród Nas- motylków(ależ to ładni brzmi ) sa palacze.!! Ja głupia myślałam, że tutaj to sami święci niepalący, niepijący itp. A tu proszę bellybelly i chyba kina( jesli się pomyliłam, sorry) palaczka, derakuuu pijaczek A ja się obawiałam napić od 3 tyg wina, więc wczoraj wieczorem sobie pozwoliłam. Smakowało jak nigdy
Miłego dnia:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwja Senior

|
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 8:53 am Temat postu: |
|
|
bellybelly, w takim razie szacun
Ja niepaląca na co dzień, ale raz na jakis czas na imprezie, do alkoholu lubiłam się zaciągnąć dymkiem. Co sobie tatuujesz sensie projektu i miejsca? Czyzby dupsko,hiiii  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwja Senior

|
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 9:03 am Temat postu: |
|
|
ooo. patrz, rzeczywiście, awansowałam. Spadam do pracy. paaa |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2012 12:10 pm Temat postu: |
|
|
iwja napisał: |
Wiecie co mnie zdziwiło,że wśród Nas- motylków(ależ to ładni brzmi ) sa palacze.!! Ja głupia myślałam, że tutaj to sami święci niepalący, niepijący itp. A tu proszę bellybelly i chyba kina( jesli się pomyliłam, sorry) palaczka, derakuuu pijaczek A ja się obawiałam napić od 3 tyg wina, więc wczoraj wieczorem sobie pozwoliłam. Smakowało jak nigdy
Miłego dnia:) |
Najlepsze jest to,że jak byłam zdrowa to nie paliłam-złamałam się dopiero gdzieś rok temu-i póki co dobrze mi z tym
No i dobrym winkiem też nie pogardzę a i inne trunki też lubię!! Ostatnio bardzo przypadła mi do gustu knajpka Białe Wino i Owoce-czuję się w niej trochę jak z powieści Widma w mieście Breslau (czy jakoś tak,czytałam dawno temu i nie wiem czy dobrze tytuł pamiętam)!! Jak akurat jest jakaś okazja by wypić to biorę podwójna dawkę osłonowych na żołądek a na drugi dzień uzupełniam minerały!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwja Senior

|
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Milczę, ale czytam sumiennie samopoczucie raz lepsze raz gorsze, z tendencja do lepszego;0. Czekam na quensyl z Niemiec, bedzie za tydzień i licze, że moze enorton odstawimy... Czuje się wreszcie normalnie, tzn funkcjonuje bez bólu, mdlosci, zawrtow głowy, ale pocę sie nadal Słoneczko dzis swieci, ale wiatr wieje... czekam na święta, jajka i bazie:) Buziaczki dla wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 20, 2012 1:54 pm Temat postu: |
|
|
iwja sprawdzony środek na pocenie to Antidral. Kup w aptece. Stosuje się na początku chyba raz na 2-3 dni, a później rzadziej. Jest skuteczny! _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwja Senior

|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 8:22 am Temat postu: |
|
|
ewelinko, dziekuje na pewno kupie.
Zauwazylam ze od kilku dni na szyi i dekolcie mam krosty, nie sa duze ale sporo ich niektore z czubkami ropnymi. Na buzi na razie nic sie nie dzieje, ale marwtie sie Czy to moze byc wplyw encortonu? poza tym czy znacie jakies sposoby na niepohamowany apetyt? Od kilku dni wyzeram wszystko, a najwiekszy apetyt mam na cukierki michalki, jem je garciami. Walcze ze sob ale nie wychodzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hatifnat Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 8:39 am Temat postu: |
|
|
Encorton moze powodowac rozne zmiany skorne, a szczegolnie tradzik.
A na niepohamowany apetyt moze zaradzic albo silna wola albo zmiana sterydu na inny (mi wystarczyl metyloprednizolon - na nim nawet chudne). _________________ " Hatifnatowie wciąż gonią i gonią. Taki w nich niepokój (...) tylko chcą dotrzeć do horyzontu" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|