Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

moja historia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 17, 18, 19  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mmilena
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 1:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

badanie zrobie,, choc pare razy juz robilam i zawsze byly negatywne ale sprobuje, gastrologa szukac ze swieca..twierdza ze to nerwowe jest
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Misiek70
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 2:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W skrajnym przypadku kolonoskopię mozesz zrobic we Wrocławiu prywatnie w CM LIM Plac Dominikański 3 - koszt 320 zł
Powrót do góry
mmilena
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 5:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, ale nie dostane tam zabezpieczenia hematologicznego..
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 5:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mmilena to sa wszystko wymówki,
mnie kiedys mowiono ze przy toczniu i dodtaktach ktore mam nie robi się operacji bo... i tu występowała cała lista przeciwwskazań,
dziwnym trafem od tego czasu miałam 4 i to powazne i rozległe zabiegi i zyję i wcale nie było ze mna gorzej niz w innych przypadkach
tych małych drobnych zabiegow nawet nie zliczę

takie gadanie ze nie zrobia z powodu choroby to tylko wykręty
po co ruszać pacjenta obciążonego chorobą ? to jednak ryzyko

szukaj a znajdziesz, w koncu ci się uda
mmilena
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 6:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
takie gadanie ze nie zrobia z powodu choroby to tylko wykręty
po co ruszać pacjenta obciążonego chorobą ? to jednak ryzyko

masz calkowita rację, rzeczywiście lepiej zajmowac sie pacjentami bez dodatkowych obciazen, bede szukac gastrologa, choc kilku powiedzialo ze nie widza potrzeby robienia mi gastro i kolon bo nie mam historii raka w rodzinie .. po co mnie meczyc..
Powrót do góry
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 8:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mmilena dziwne to wszystko co mowisz...a wiesz dlaczego?bo te czasy gdy trzeba bylo namawiac endoskopistow na wykonanie badania juz minely,teraz od kazdego badania szpital lub endoskopista ma niezla kaske z NFZ...nie wierze że komuś z nich teraz się nie chce Very Happy dla nich jestes juz klientem....i jeszcze jedno,dlaczego skoro od tak dawna masz te problemy gastrologiczne a wciaz jak twierdzisz cie spuszczaja po brzytwie,nie wezmiesz odmowy na pismie.....u ilu gastrologów byłas i gdzie?
Powrót do góry
mmilena
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 9:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

mmilena dziwne to wszystko co mowisz...

mowie tak jak jest, zreszta lekarzy nie trzeba przeciez namawiac zrobia kazdy zabieg szczegolnie za pieniadze, tylko jak to sie skonczy dla pacjenta to juz jego problem. jeden laryngolog proponowal mi wyprowstowianie przegrody oczywiscie prywatnie w momencie gdy juz bylo wiadomo ze mam problemy z krzepnieciem ale nie bylo wiadomo jakie konkretnie i czym to leczyc.. powiedział ze poda mi lek na krzepniecie i bedzie dobrze .. jakos mu nie zaufalam.Dlatego teraz nie dam sobie zrobic badania bez przygotwania, szczegolnie ze podano mi dokladnie co mam dostac
Powrót do góry
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 9:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
kilku powiedzialo ze nie widza potrzeby robienia mi gastro i kolon bo nie mam historii raka w rodzinie .. po co mnie meczyc..
wiem,jestem jednak upierdliwa ale teraz juz nie rozumiem,to oni nie chca czy ty nie chcesz?bp w tym poscie powyzej piszesz ze za pieniadze to nie trzeba ich namawiac i chetnie zrobia ta kolo,zreszta nie wazne,ja na twoim miejscu zaządałabym uargumentowanej odmowy na pismie i mialabys jasność..
Powrót do góry
mmilena
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 9:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja chce tylko z przygotowaniem hematologicznym takim jakie mam zalecone, a nie lapu capu, a potem zobaczymy..
zapytam o taka odmowa, ciekawe czy napisza..

Moze polecisz mi jakiegos lekarza, mzoe byc poza Wroclawiem?
Powrót do góry
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 13, 2012 10:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mmilena wiele lat mieszkałam za granica,nie znam w polsce hematologow...moge tylko powiedziec ze ja osobiscie robiłam kolo i gastro pacjentom obciązonym schorzeniami hematologicznymi i zareczam ci ze nikt nie robil z tego wielkich problemow...robiłam też duze operacje takim pacjentom,bo tak jak mowila Monika takich pacjentow tez sie operuje.ja ci tumaczyłam ze samo badanie u takich pacjentow nie niesie za soba wiekszego ryzyka jak u pacjentow bez tej choroby...poza tym po co chcesz szukac lekarzy w innym rejonie kraju skoro leczylas sie w Wawie?
Powrót do góry
ewelina266
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Kwi 14, 2012 7:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie, że się operuje. Moja Tysia jest tego przykładem, a problemy takie same. Dostała leki przed i po i było OK. Nikt nie robił mi z tego tytułu problemu. Miałam info od hematologa o chorobie, jakie leki podać, w jakich dawkach i już.
mmilena
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Kwi 14, 2012 8:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To dordzcie mi do jakiego mam isc gastrologa i laryngologa tez poprosze bo pol nocy nie spałam przez bol gardla i ucha:((((
Powrót do góry
bellybelly
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Kwi 14, 2012 10:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mmilena napisał:
To dordzcie mi do jakiego mam isc gastrologa i laryngologa tez poprosze bo pol nocy nie spałam przez bol gardla i ucha:((((

Nie jestem z Wrocławia ale ja osobiście z bólem gardła i ucha od internisty w rejonie startuję i z zasady nie muszę nigdzie dalej lecieć.
mmilena
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Kwi 14, 2012 11:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Antybiotyku nie zamierzam jesc.. zameczy mi jelita, dlatego wole laryngolog przynajmniej zajrzyc mi do ucha..
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Kwi 14, 2012 11:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mmilena napisał:
Antybiotyku nie zamierzam jesc.. zameczy mi jelita, dlatego wole laryngolog przynajmniej zajrzyc mi do ucha..

Mmilena Smile ale mi internista też zagląda do ucha Smile
no i do internisty idzie się szybko Smile a do laryngologa i tak musisz mieć skierowanie i tak Smile
tak więc nie trać czasu, tylko leć w poniedziałek
a jak boli bardzo to dziś do jakiejś weekendowej przychodni Razz

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 17, 18, 19  Następny
Strona 12 z 19

Skocz do: