Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 1:56 pm Temat postu: |
|
|
badanie zrobie,, choc pare razy juz robilam i zawsze byly negatywne ale sprobuje, gastrologa szukac ze swieca..twierdza ze to nerwowe jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Misiek70 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 2:30 pm Temat postu: |
|
|
W skrajnym przypadku kolonoskopię mozesz zrobic we Wrocławiu prywatnie w CM LIM Plac Dominikański 3 - koszt 320 zł |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Wiem, ale nie dostane tam zabezpieczenia hematologicznego.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 5:58 pm Temat postu: |
|
|
mmilena to sa wszystko wymówki,
mnie kiedys mowiono ze przy toczniu i dodtaktach ktore mam nie robi się operacji bo... i tu występowała cała lista przeciwwskazań,
dziwnym trafem od tego czasu miałam 4 i to powazne i rozległe zabiegi i zyję i wcale nie było ze mna gorzej niz w innych przypadkach
tych małych drobnych zabiegow nawet nie zliczę
takie gadanie ze nie zrobia z powodu choroby to tylko wykręty
po co ruszać pacjenta obciążonego chorobą ? to jednak ryzyko
szukaj a znajdziesz, w koncu ci się uda _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
takie gadanie ze nie zrobia z powodu choroby to tylko wykręty
po co ruszać pacjenta obciążonego chorobą ? to jednak ryzyko |
masz calkowita rację, rzeczywiście lepiej zajmowac sie pacjentami bez dodatkowych obciazen, bede szukac gastrologa, choc kilku powiedzialo ze nie widza potrzeby robienia mi gastro i kolon bo nie mam historii raka w rodzinie .. po co mnie meczyc.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 8:11 pm Temat postu: |
|
|
mmilena dziwne to wszystko co mowisz...a wiesz dlaczego?bo te czasy gdy trzeba bylo namawiac endoskopistow na wykonanie badania juz minely,teraz od kazdego badania szpital lub endoskopista ma niezla kaske z NFZ...nie wierze że komuś z nich teraz się nie chce dla nich jestes juz klientem....i jeszcze jedno,dlaczego skoro od tak dawna masz te problemy gastrologiczne a wciaz jak twierdzisz cie spuszczaja po brzytwie,nie wezmiesz odmowy na pismie.....u ilu gastrologów byłas i gdzie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 9:29 pm Temat postu: |
|
|
mmilena dziwne to wszystko co mowisz... |
mowie tak jak jest, zreszta lekarzy nie trzeba przeciez namawiac zrobia kazdy zabieg szczegolnie za pieniadze, tylko jak to sie skonczy dla pacjenta to juz jego problem. jeden laryngolog proponowal mi wyprowstowianie przegrody oczywiscie prywatnie w momencie gdy juz bylo wiadomo ze mam problemy z krzepnieciem ale nie bylo wiadomo jakie konkretnie i czym to leczyc.. powiedział ze poda mi lek na krzepniecie i bedzie dobrze .. jakos mu nie zaufalam.Dlatego teraz nie dam sobie zrobic badania bez przygotwania, szczegolnie ze podano mi dokladnie co mam dostac |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 9:45 pm Temat postu: |
|
|
kilku powiedzialo ze nie widza potrzeby robienia mi gastro i kolon bo nie mam historii raka w rodzinie .. po co mnie meczyc.. |
wiem,jestem jednak upierdliwa ale teraz juz nie rozumiem,to oni nie chca czy ty nie chcesz?bp w tym poscie powyzej piszesz ze za pieniadze to nie trzeba ich namawiac i chetnie zrobia ta kolo,zreszta nie wazne,ja na twoim miejscu zaządałabym uargumentowanej odmowy na pismie i mialabys jasność.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Ja chce tylko z przygotowaniem hematologicznym takim jakie mam zalecone, a nie lapu capu, a potem zobaczymy..
zapytam o taka odmowa, ciekawe czy napisza..
Moze polecisz mi jakiegos lekarza, mzoe byc poza Wroclawiem? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 10:04 pm Temat postu: |
|
|
mmilena wiele lat mieszkałam za granica,nie znam w polsce hematologow...moge tylko powiedziec ze ja osobiscie robiłam kolo i gastro pacjentom obciązonym schorzeniami hematologicznymi i zareczam ci ze nikt nie robil z tego wielkich problemow...robiłam też duze operacje takim pacjentom,bo tak jak mowila Monika takich pacjentow tez sie operuje.ja ci tumaczyłam ze samo badanie u takich pacjentow nie niesie za soba wiekszego ryzyka jak u pacjentow bez tej choroby...poza tym po co chcesz szukac lekarzy w innym rejonie kraju skoro leczylas sie w Wawie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 7:15 am Temat postu: |
|
|
Pewnie, że się operuje. Moja Tysia jest tego przykładem, a problemy takie same. Dostała leki przed i po i było OK. Nikt nie robił mi z tego tytułu problemu. Miałam info od hematologa o chorobie, jakie leki podać, w jakich dawkach i już. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 8:37 am Temat postu: |
|
|
To dordzcie mi do jakiego mam isc gastrologa i laryngologa tez poprosze bo pol nocy nie spałam przez bol gardla i ucha:(((( |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 10:11 am Temat postu: |
|
|
mmilena napisał: |
To dordzcie mi do jakiego mam isc gastrologa i laryngologa tez poprosze bo pol nocy nie spałam przez bol gardla i ucha:(((( |
Nie jestem z Wrocławia ale ja osobiście z bólem gardła i ucha od internisty w rejonie startuję i z zasady nie muszę nigdzie dalej lecieć. _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 11:42 am Temat postu: |
|
|
Antybiotyku nie zamierzam jesc.. zameczy mi jelita, dlatego wole laryngolog przynajmniej zajrzyc mi do ucha.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 11:49 am Temat postu: |
|
|
mmilena napisał: |
Antybiotyku nie zamierzam jesc.. zameczy mi jelita, dlatego wole laryngolog przynajmniej zajrzyc mi do ucha.. |
Mmilena ale mi internista też zagląda do ucha
no i do internisty idzie się szybko a do laryngologa i tak musisz mieć skierowanie i tak
tak więc nie trać czasu, tylko leć w poniedziałek
a jak boli bardzo to dziś do jakiejś weekendowej przychodni  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|