Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Iza-lepiej uważać z takimi "specyfikami"-tak jak Misiek pisał-wywołanie choroby spowodowane jest wieloma czynnikami. Póki co medycyna jeszcze ich nie rozpoznała wszystkich. A przeciwbólowe mam nadzieję bierzesz tylko te, zlecone przez profesora?bo przy toczniu nie wszystkie przeciwbólowe można brać _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
marciakk Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 3:03 pm Temat postu: |
|
|
mmm... napisał: |
bo przy toczniu nie wszystkie przeciwbólowe można brać |
A jakie można, a jakie nie można brać? Mi nic na ten temat nikt nie mówił _________________ The best way to predict the future is to invent it.
Alan Kay |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 3:57 pm Temat postu: |
|
|
czytałas tematy w poradach i doswiadczeniach ??
warto znajdziesz tam sporo ciekawych informacji  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Marciakk podaj proszę email to prześlę Ci linki do obejrzenia...
Ja jestem z Częstochowy i leczę się w Katowicach-Ligocie u prof. Hrycka |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 6:07 pm Temat postu: |
|
|
Marciakk czytaj ulotki-ibuprom odpada, to wiem. Mnie lekarz zalecał z konieczności apap. albo zwykły paracetamol. Ale staram sie nie brac w ogóle, chyba, że już nie wytrzymuje.
W przypadku naszej choroby-i związanego z tym brania leków w ogormnych czasem ilościach-nie powinno się innych, szczególnie tych bez recepty łykać tak sobie. Bo to wszystko w połączeniu z naszymi lekami jakoś w organizmie buzuje. A wpływ na organizm, na chorobę i na nasze badania na pewno ma.
Także ostrożnie z różnego typu lekami bez recepty i suplementami diety itp itd _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
marciakk Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź! Ja mam przepisany od lekarzy (wiedzących o moich problemach) ketonal na bóle miesiączkowe (bardzo utrudniające normalne funkcjonowanie) + stawowe (nasilają się w okolicach okresu), a jak tak czytam, to wychodzi że też nie za bardzo... Ale apap nie daje rady przy moich dolegliwościach. Chociaż ketonal bólu stawów też mi zupełnie nie znosił, teraz na sterydach ten ból jest minimalny, wiec nie jest źle, ale zgłupieć można już co wolno, a czego nie... ech! _________________ The best way to predict the future is to invent it.
Alan Kay |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 7:54 pm Temat postu: |
|
|
ja biorę Ketonal Duo lub Febrofen( powdojona dawka ketonalu )
a miałam juz plastry z Fentanylem 75 bardzo silny lek opioidowy _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marciakk Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
ja biorę Ketonal Duo lub Febrofen( powdojona dawka ketonalu ) |
Ja tych różnych opioidalnych nie mogę ze względu na miastenię, ale uspokoiłaś mnie w kwestii ketonalu Dzięki! _________________ The best way to predict the future is to invent it.
Alan Kay |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Ja stosuje Aulin lub do rozpuszczenia Nimesil, powiem Wam że jak w lutym miałam nawrót choroby to 2 razy dziennie łykałam bo nic innego na mnie nie działało. Nie wiem czy Ty Marta możesz stosować te leki
W szpitalu dawali mi czopki ale nie pamiętam nazwy.
Do Marty : a Ty co masz zaatakowane przez miastenię, trochę czytałam o tej chorobie.
Jak się teraz czujesz i jakie leki stosujesz??[
uzywaj opcji EDIT w prawym gornym rogu jesli chcesz dopisac cos do posta który wczesniej wysłałas |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 9:57 pm Temat postu: |
|
|
marciakk o swojej chorobie pisała tutaj http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4378
dokładniej na pierwszej stronie 3 post marciakk _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marciakk Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie tam pisałam Jakbyś chciała coś więcej wiedzieć, to odezwij się na priv, nie będę w Twoim wątku snuć swoich wynurzeń W każdym razie miastenię mam od ponad 10 lat, a teraz różne wersje dodatkowych atrakcji, głównie pod hasłem: toczeń/zespół toczniopodobny z Sjogrenem _________________ The best way to predict the future is to invent it.
Alan Kay |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 07, 2012 8:00 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Ja wychodzę z założenia, że wiara czyni cuda. Więc póki leczenie niekonwencjonalne nie zaburza właściwego leczenia farmakologicznego to nie neguję. Choć sama jestem skrajnym sceptykiem.
Jeszcze raz witam na forum  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izabela T Super senior

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 4:00 pm Temat postu: |
|
|
Bellybelly witam gorąco i pozdrawiam
Ja jestem otwarta na wszelkie nowości oraz suplementy diety, próbowałam już baaardzo wielu rzeczy, będzie dobrze, oby tak dalej...
Już chyba nic gorszego od sterydów nie ma.
Wiem, wiem one akurat Nam toczniom pomagają ale .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|