Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Cze 02, 2012 2:06 pm Temat postu: |
|
|
Informuje ze termin kolonoskopii mam ustalony na 2 lipca w IHIcie w Warszawie..
Byłam dzis u reumatologa dr Sokolik ktora nie doradziła mi niestety nic.. nie wiem od czego sa moje obawy dalszych badan robic mi nie chce., a bole i opuchniecie utrzymuja sie dalej.. czy ktos moze polecic mi jeszcze jakiegos lekarza?
Po raz kolejny mam podwyzszony poziom zelaza we krwi ( nie biore i nie brałam zadnych preparatow z zelazem!!!) norma 145 moj wynik 252, ani hematolog ani reumatolog nic mi nie doradzili
Gdyby ktos z Was mógl mi cos poradzic bede wdzieczna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 8:56 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje poszukam, a jak Twoje wrazenia po wizycie u dr Sokolik? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 9:04 am Temat postu: |
|
|
Nie byłam.
Byłam u dr Mickiewicz w Lubinie. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 3:44 pm Temat postu: |
|
|
Mówiłas ze idziesz do Dr. Sokolik, czemu zmieniłas lekarza? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Ponieważ będąc na wizycie z Martynką u jej reumatolog podpytałam, kogo by mi doradziłą. I padło na dr Mickiewicz. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 11:23 am Temat postu: |
|
|
Rozumiem, czy Pani doradziła Ci coś ( jesli moge spytac) na te bole ?
Co radzicie na suchy meczacy kaszel ( mam od tygodnia) ktory mam od spływającej wydzieliny z zatok, w plucach jest ok, a kaszel meczy, biore ACC i przeciwalergiczne ale mało pomagają |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 1:11 pm Temat postu: |
|
|
Milena jeżeli kaszel jest suchy to zdecydowanie nie ACC!!! To jest na mokry kaszel i zalegającą wydzielinę.
Na suchy np na noc super sprawdzają się tabletki Amertil.
Co do bóli to kazała zrobić badania: anty a-ccp i badanie emg. Ale przyznaję, ze jeszcze nie zrobiłam.
Martynki wyniki się pogorszyły więc skupiłam się na niej. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 2:23 pm Temat postu: |
|
|
To jest taki suchy kaszel bo nie moge nic wykrztusic, biore tez Xyzal. ACC troche pomoga ale niewiele, juz mnie zebra bola od kaszlu.. A w jakim kierunku masz zrobic te badania, czy one sa z krwi?
Jakie wyniki pogorszyly sie Twojej corce? Ja mam za duzy poziom zelaza choć mi nigdy go nie podawali i nie wiedza od czego mam isc do hepatologa z tym. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Badanie anty-ccp jest z krwi. Wyklucza bądz potwierdza RZS. A badanie EMG jest na wykrycie cieśni nadgarstka.
Jeżeli chodzi o małą to przeciwciała jądrowe poszły ostro w górę bo teraz wynoszą 1:1280, a do tego typ świecenia homeogenny czyli najczściej występujący przy toczniu. Ale nie nakręcam się. Czekamy na kolejne wyniki. Do tego tradycyjnie aptt i d-dimery powyżej norm. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Badanie anty-ccp jest z krwi. Wyklucza bądz potwierdza RZS. A badanie EMG jest na wykrycie cieśni nadgarstka. |
Mnie nie robili tych badan, nawet nie wiem czy sa wskazania mialam tylko ANA i RF.Musze poszukac innego reumatologa..
Trzymam kciuki za zdrowie Twojej córki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
A badanie EMG jest na wykrycie cieśni nadgarstka |
ewelina to nie tak do konca,
EMG ocenia czynność mięśni oraz przewodnictwo w nerwach obwodowych.
Elektromiografia jest jednym z podstawowych badań w rozpoznawaniu chorób mięśni i nerwów obwodowych. Badanie to pozwala ustalić lokalizację i charakter zmian w mięśniach,i stopien ich uszkodzenia
mmilena sorry że w twoim temacie musiałam to sprostować _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 5:57 pm Temat postu: |
|
|
O kurcze, Monika to ja nie doczytałam. Reumatolog powiedziała mi, żeby zrobić to badanie bo to może być cieśń nadgarstka. I dlatego tak napisałam. Chyba jednak zrobię to badanie. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za wyjasnienie:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 10, 2012 9:11 pm Temat postu: |
|
|
Ja na taki suchy kaszel dostawałam wziewne sterydy,po kilku tygodniach ustępował.Było to jeszcze przed ostrą fazą choroby, gdzie szukano różnych przyczyn m.in alergicznych. Potem okazało się,że są zwłóknienia w płucach, być może te zmiany powodowały powstawanie kaszlu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|