Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam eozynofile ponizej normy podanej na badaniu.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 8:29 pm Temat postu: |
|
|
mmilena napisał: |
To ja widocznie jestem dziwnym przypadkiem bo mi lekarka odmowila, ale pojde do innej.
... |
Masz pecha do tych lekarzy mmilena,kolonoskopii pamietam tez ci wszyscy odmawiali...okropni ci lekarze,fuj..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 12, 2012 8:42 pm Temat postu: |
|
|
mmilena czytaj ze zrozumieniem tłumaczę a ty nawet tego nie czytasz
masz je ponizej normy wiec nie wskazują na alergię
2 razy pisałam juz to samo
i ty to samo powtarzasz
to jeszcze nic nie znaczy, to taki dodatek kropka nad i , wazne są testy ale robi się je wtedy kiedy są do tego podstawy
jakies objawy alergii masz? dlaczego podejrzewasz alergię? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2012 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Chciałąm sie dowiedziec co znacza obnizone eozynofile, wiem ze nie oznaczaja alergii, umiem czytac
Mam objawy, katar zatokowy, kaszel, splywanie wydz po tylnej scianie gardla opuchniecie wargi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 13, 2012 4:12 pm Temat postu: |
|
|
wpisz swoje wyniki . całośc morfologii http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4087&start=45
lub wpisz w swoim temacie
całośc decyduje o wyniku niski poziom czy wysoki( dla przecietnego Kowalskiego) moze być w granicach błedu i wtedy to nic nie znaczy
jesli normy są bardzo zawyzone lub bardzo zanizone wtedy mozna się martwic,a tak to tylko gdybanie
pamietaj ze to forum chorych na choroby z autoagresji nie na wszystkim się znamy. odpowiadam na te pytania ktore znam z doswiadczenia _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 11:30 am Temat postu: |
|
|
Możesz napisać mi jaki test wykluczył u Ciebie obecność wirusa C?? Znalazłam kilka ciekawostek nt powiązania testów na wirusa C a toczniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Cze 17, 2012 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Juz podaje:
badanie nr1 28.09.2008
HCV RNA jakościowo metoda RT PCR, wynik negatywny
badanie nr 2 4.02.2011
metoA RT PCR reakcja łanuchowa polimerazy wynik negatywny
Bede wdzieczna za kazda pomoc:))
Kaszel powrócil po 4 dniach to jednak alergia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 4:27 pm Temat postu: |
|
|
Od kilku dni nasiły mi sie obawy bolowe, tj poczatkowo bolała mnie, rwała szyja i kark , i jedna reka,potem dołaczyly do tego nogi od stop do kolan i rece od dłoni do łokci, bol jest wedrujacy nie stały przenosi sie z jednej czesci ciala na druga, czuje te bol w ledzwiowej czesci kregoslupa, czy mozecie mi doradizc do jakiego specjalisty udac sie ztym problemem? Mam wrazenie ze on sie poszerza, takie bole trwaja juz 4 dzień. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 8:41 pm Temat postu: |
|
|
wędrujące bóle występują często w Fibromialgi
co to jest poczytaj sobie na necie , częsc z twoich objawow pasuje _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Czytalam własnie na ten temat, tylko nie wiem czy to pasuje, bo mi bol przechodzi troche pod wpływem ucisku i nie boli w tych wszystkich miejscach które opisano.. w tej chwili rwa mnie palce rak az do łokcia.. czy tutaj ktos ma podobne problemy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 9:19 pm Temat postu: |
|
|
mmilena jestes tu juz dlugo wiec moze warto czasem samej sobie poszukać na forum
informacji multum a wyszukiwarka działa sprawnie
proszę bardzo http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1857&highlight=fibromialgia jak poczytasz chociaz częśc z tego co podałam to znajdziesz kolejne linki do tematu _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje Ci bardzo, wpisywałam w wyszkiwarce ale uzyłam innego zapisu tej nazwy bez "y" pewnie dlatego nic nie znalazłam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lip 03, 2012 10:12 pm Temat postu: |
|
|
mmilena napisał: |
(...) widze ze robicie wszystko zeby sie mnie pozbyc. takze do widzenia. |
Nawiązując do naszej "rozmowy" w wątku o obrzękach, chciałam napisać Ci Droga Mileno jeszcze kilka słów.
Napisałam, że moim zdaniem podstawą leczenia jest z a u f a n i e.
Zaufanie pacjenta do lekarza, ale i zaufanie lekarza do pacjenta.
Jeśli Ty nie ufasz swoim lekarzom, jak oni mogą zaufać Tobie?
Jeśli Ty podważasz bez żadnych relewantnych podstaw trafność ich działania, dlaczego oni mają traktować Ciebie poważnie?
Każdy człowiek ma niezbywalne prawo do zmarnowania sobie życia.
Możesz swoje życie zmarnować szukając w sobie chorób, analizując każdy najmniejszy objaw i chodząc od lekarza do lekarza, do których i tak nie masz zaufania.
Możesz także żyć. Po prostu.
Jeśli naprawdę będziesz potrzebowała pomocy, lekarze tej pomocy natychmiast Ci udzielą.
Wszystkiego dobrego.
P. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|