|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2012 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Reniu ale olfen i diclac to jest to samo. Jak dla odmiany to może naproxen spróbój. _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2012 6:02 pm Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 12:53 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 09, 2012 10:52 pm Temat postu: |
|
|
denim85 napisał: |
Reniu ale olfen i diclac to jest to samo. Jak dla odmiany to może naproxen spróbój. |
wiem, wiem
naproxenu nie mogę, żołądek go nie trawi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Do tramalu nie będę zachęcać Mnie kiedyś lekarz wcisnął ale to był onkolog a oni lubią szaleć  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Melisa Junior

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Reniu wśród nas
"Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni"- zawsze to sobie powtarzam... Też przeszłam pielgrzymkę po lekarzach podobnie jak Ty i od ich podejścia nie miałam sił na walkę. Choruję na ŁZS (łuszczycowe zapalenie stawów) i powiem Tobie, że początki miałam okropne... Najpierw uzależnili mnie od Olafenu, gdzie po odstawieniu nie mogłam wstać z łóżka, a wejście po schodach graniczyło z cudem, potem za małe dawki na stawy itd. itd. W każdym razie niektóre stawy mam już na wykończeniu Walcz kobito! Zmieniaj lekarzy jak rękawiczki. Ja poszłam prywatnie i dopiero mi to pomogło. Jestem od kilku lat u tej samej doktorki i jest ok, a przyjmuje też na NFZ na szczęście. Gdybym nie szukała to bym z bólu kwiczała.
Jeśli chodzi o miejscowe bóle, może spray Eletacin by pomógł? |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Denim z tego co wiem, Tramal uzaleznia bardzo, wiec nie probuje, poza tym mój żołądek juz teraz wiekszosci leków nie trawi, wiec wole uważać
Zwolennikiem leków w ogóle nie jestem, biore jak juz leze i kwicze , a tak staram sie trzymać
Meliso witam Cie serdecznie
Na razie chodzę, szukam, i nie moge sie poddać, bo tak byc nie może
Elatacinu nie miałam, moze spróbuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 4:14 pm Temat postu: |
|
|
ja biore doraznie tramal+paracetamol (Doreta), ale i tak nie pomaga na bole glowy i kregoslupa |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Agnieszko ja na migrene mam Migee, oczywiście działa super o ile wezmę w porę, bo jak juz chwytnie, to wtedy mało co pomaga  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 9:59 pm Temat postu: |
|
|
Pluskotka napisał: |
Ja też mam już Diclac za sobą. Poza tym Paracetamol i o dziwo Ketonal. Więcej nie chce mi się próbować z chorymi nerkami. |
ketonalu i innych NLPZ nie wolno stosować przy chorych nerkach
tramal na bóle głowy nie pomaga, nawet może je powodować _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Kinguś Ketonal dostawalam od zawsze, a nerki chyba mam ok, skoro mocz jest w porzadku, z reszta wedle myslenia co niektórych jestem zdrowa jak rybka, bo wyniki mam jak byczek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 10:45 pm Temat postu: |
|
|
renia,ja nie wiem czy u mnie to migrena
mam zniamy w eeg, ale nie w 100% padaczkowe, generalnie nie zdiagnozowane jest.
Czasem czuje sie jak przy migrenie, ale generalnie boli mnie od szyi, jak pochylam glowe, czy w ogole nia ruszam to bol jest straszny.
Czasem draznia zapachy, halas, mam mocne mdlosci - takie bym dala za migrene. Musze znowu isc do neurologa, bo chwile po unormowaniu cisnienia bylo ok, a teraz cisnienie dobre, puls tez juz ok, a bole wrocily. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Lis 10, 2012 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 12:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 11, 2012 11:05 am Temat postu: |
|
|
A myślicie, że jak jest przerost jednej nerki a niedorozwój drugiej to też nlpz nie wolno brać ? _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Lis 11, 2012 2:13 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Wto Gru 31, 2013 12:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
denim85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 11, 2012 2:34 pm Temat postu: |
|
|
Pluskotka j mam uszkodzoną tętnice nerkową prawą i zaburzone w niej przepływy a to spowodowało ten niedorozwój (ona praktycznie nie funkcjonuje) I dlatego się zastanawiam bo po ketonalu czyłam się jak na chaju przez 24 godz ale się okazało że był przeterminowany Zastanawiam się czy taki odlot mogłam przez nerki mieć.
Bo mnie nie wolno brać np sartanów i inh ACE bo mi nerki przestają działać, jeden szpital juz to sprawdził eksperymentalnie  _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|