| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 

| Autor | Wiadomość | 

| Monika B Moderator

| 

|  Wysłany: Wto Paź 16, 2012 8:42 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| w klinice w Ligocie NIE,nie prowadzą takiego leczenia , ale w Ochojcu podobno jest jakiś program _________________
 Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w   życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

|  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Nina Kadet

| 

|  Wysłany: Nie Paź 21, 2012 3:26 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Izabela T 
 Ja leczę się właśnie w Ochojcu - z tego co wiem, to Benlysta jest na pewno wprowadzona tam do leczenia, teraz mają nowy program i podobno się do niego zakwalifikowałam. Zaczynam od listopada
  |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Izabela T Super senior

| 

|  Wysłany: Nie Paź 21, 2012 6:05 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Nina 
 Witam.

Ale jak ja mam się tam dostać??? Bo być może też mogłabym się zakwalifikować na to leczenie. Mam namiary na prof. Kucharza i do niego zadzwonić?
 Co radzisz??

Nina

Podobno tylko ciężkie stany leczą benlystą czy to prawda? Jakie badania miałaś robione, żeby się zakwalifikować??
 ___
 nie piszemy posta zaraz pod swoim poprzednim , używaj funkcji EDIT w prawym gornym rogu
 To są Doniesienia Medyczne w tym dziale nie dyskutujemy
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Nina Kadet

| 

|  Wysłany: Pon Paź 22, 2012 3:05 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Witam, Ja miałam robione przeciwciała ANA, dopełniacz C3 i C4 i dsDNA (z tym ostatnim mogłam pomylić). Podobno do podania BENLYSTY nie mają znaczenia przeciwciała antyfosfolipidowe (tzn. ich obecność). Też słyszałam, że tylko umiarkowane i ciężkie przypadki tym leczą. Czekają mnie jeszcze jedne badania kwalifikujące - niby jestem zakwalifikowana ale nie podpisałam jeszcze umowy. Najlepiej umówić się na prywatną wizytę u profesora.

Czy ktoś brał udział może w leczeniu BENLYSTĄ albo epratuzumab'em? I może podzielić się doświadczeniem na ten temat? Dostałam przykładową rozpiskę na leczenie epratuzumab'em ale nie wiem jak to wygląda w przypadku BENLYSTY. To są kroplówki czy zastrzyki i jak często je podają? Czy w przypadku leczenia BENLYSTĄ i innymi lekami biologicznymi można zajść w ciążę?
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Ziarenko Master butterfly

| 

|  Wysłany: Nie Lis 04, 2012 4:52 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Mam pytanie do osób, które są leczone Benlystą. 
 Czy przyjmujecie Benlystę w ramach badania klinicznego, programu leczniczego czy po prostu kupujecie ów lek?

rozjaśnia się we mnie
 wyjaśnia jaśniej

|  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| agatka03 Master butterfly

| 

|  Wysłany: Czw Lis 15, 2012 5:58 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Po miesiącu czekania, zakwalifikowałam się do leczenia biologicznego. Jestem po pierwszym zastrzyku belimumabu, podskórnie, w brzuch. Przed zastrzykiem, tez dzisiaj miałam pobrane 17 !! probówek krwi. Następne zastrzyki co tydzien. Po czterech tygodniach kontrolne badania krwi. Jestem pełna nadziei...
 Pozdrawiam:)

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Ziarenko Master butterfly

| 

|  Wysłany: Czw Lis 15, 2012 8:49 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| 

| agatka03 napisał: |  
	  | Po miesiącu czekania, zakwalifikowałam się do leczenia biologicznego. |  
 Co znaczy, że zakwalifikowałaś się - to badanie kliniczne, program leczniczy?

rozjaśnia się we mnie
 wyjaśnia jaśniej

|  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| bellybelly Master butterfly

| 

|  Wysłany: Czw Lis 15, 2012 10:00 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Agatka Strasznie się cieszę i trzymam kciuki za wyniki  _________________
 "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Izabela T Super senior

| 

|  Wysłany: Wto Lis 20, 2012 10:11 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Benlysta nie jest dla osób z nefropatią toczniową !!! Oto co się dowiedziałam wczoraj na wizycie u lekarza.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Matelka Junior

| 

|  Wysłany: Nie Mar 17, 2013 8:29 pm    Temat postu: Benlysta |   |  
				| 
 |  
				| Witam po raz pierwszy, Kilka wstępnych  informacji na temat nowego programu.
 W styczniu zakwalifikowałam sie do badania (trwajace 52 tygodnie) na ocene skuteczności i bezpieczeństwo belimunabu podawane podskórnie.
 Obecnie benlysta podawana jest tylko klinicznie (zarejestrowany jest tylko do podawania dożylnego), natomiast to badanie pozwoli ocenić czy podawane podskórnie jest równie skuteczne. Leczę się w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie - w Poradni Chorób Imunnologicznych. Obecnie jestem po piątej dawce. Po pierwsze dwie dawki byłam w Krakowie - sprawdzali czy nie mam reakcji negatywnych. Teraz juz sama  podaje je  sobie w domu. Na początku wykonali mi pelen komplet badań (kilkanascie próbek krwi
  ), a następnie, co miesiąc badanie  kontrolne i wywiad. Program jest  skierowany do osób o średnim stopniu zaawansanowania i prowadzony równolegle ze stosowanym leczeniem. Proszę o info, czy ktoś bierze również udział w tym badaniu
   Pozdrawiam
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Asona Stary wyjadacz

| 

|  Wysłany: Nie Mar 17, 2013 11:12 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Witam, 
 Czy ktoś orientuje się czy Benlysta jest podawany w Klinice we Wrocławiu?
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Zolwik323 Super senior

| 

|  Wysłany: Pią Maj 31, 2013 6:42 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Witam, 
 W sprawie ceny Benysty w Polsce nie udało mi się znaleść żadnych informacji. Doszukałem się jednak ceny tego leku na Słowacji:
 Benlysta 120 mg - proszek do sporządzaniakoncentratu do infuzji
 - cena 176,63 Euro.(http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/benlysta-120-mg-prasok-na-infuzny-koncentrat-82468.html)
 zalecane dawkowanie to 10mg/kg masy ciała
 proponowany schemat leczenia:
 1 dzień - pierwszy wlew
 14 dzień - drugi wlew
 28 dzień - trzeci wlew
 kolejne wlewy co 28 dni
 Pierwsz miesiąc leczenia to koszt 3x176,63 Euro, a każdy kolejny 1x176,63 Euro a więc sporo. Jeżeli koszty ma pokrywać pacjent, to słabo to widzę (koszt jednorazowego wlewu to ok. 750 PLN
   Oby w MZ znowu poszli nam na rękę, jak w przypadku MMF.
 PS. Może u nas cena będzie inna, mniejsza? Jesteśmy w końcu większym krajem niż Słowacja i mamy pewnie więcej potencjalnych pacjentów...
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| Zolwik323 Super senior

| 

|  Wysłany: Pon Cze 17, 2013 1:36 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Witam, 
 Jest możeliwość, żeby Benlysta był łatwiej dostępny i dla szerszego grona pacjentów. Trzeba jednak trochę wysiłku.
 Dlatego prośbę kieruję do osób leczących się tym specyfikiem o podanie namiarów najlepiej e-mail lub nr telefonu do lekarza prowadzącego. Jeżeli nie macie, to wystarczy mi informacja w jakim szpitalu leczycie się, na jakim oddziale i u kogo.
 Do części osób wysłalem już prośbe na priva, ale odzew był tylko jeden - od Agatka03 (dziękuję raz jeszcze!)

Sprawa naprawdę pilna, bo na początku lipca będą podejmowane decyzje!
 http://www.aotm.gov.pl/assets/files/rada/Plan-RP-2013/403_3_38_130607_planpracy_RP_lipiec_2013.pdf

PS. Nie edytuję poprzedniej wiadomości, bo temat jest mocno ważny i wolę żeby był w osobnym poście.[/b]
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

|  |