Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Ja po cesarce miałam zastrzyki przeciwzakrzepowe w ramiona. Za Chiny ludowe nie dałam sobie wbić w brzuch  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 7:55 pm Temat postu: |
|
|
mozna zastrzyki podawać sobie także w udo,
migaweczko znam osoby ktore miały zwiekszone sterydy w ciąży i mają zdrowe i juz prawie dorosłe dzieci
ale nie znam nikogo komu je zwiekszono w pierwszym trymestrze( no ale za mało mam wiedzy w tej dziedzinie )
najlepiej wybierz się do lekarza prowadzącego, powinien wiedzieć dużo więcej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia0312 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Maj 13, 2013 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Ja miałam zwiększaną dawkę w pierwszym trymestrze.Co do zastrzyków,to gorzej było zaraz po porodzie,zanim brzuch się obkurczył niż na koniec ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 10:17 am Temat postu: |
|
|
Odwiedziłam swoją reumatolog i zdecydowałyśmy o podwyższeniu dawki metypredu. Co prawda symbolicznie, bo z 10 na 12, ale mam nadzieję, że to pomoże.
Doktor powiedziała, że do 20 mg metypredu można brać w ciąży bez ryzyka.
Dziś pobiłam rekord: spałam 17 godzin z małymi przerwami na jeść i siku :/ _________________ Jesteś kimś, ponieważ jesteś sobą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 9:33 am Temat postu: |
|
|
No i mamy 31. tydzień Powiem Wam, że nigdy nie miałam tak długiego okresu, w którym czułam się tak znakomicie jak teraz! Od momentu podwyższenia dawki forma mi ciągle zwyżkuje. Nawet wyniki toczniowe wyglądają, jakbym była zdrowa, nigdy nie miałam lepszych.
Z maluchem też chyba wszystko dobrze.
Także polecam ciążę na wyciszenie tocznia  _________________ Jesteś kimś, ponieważ jesteś sobą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 9:38 am Temat postu: |
|
|
Zapomniałabym, jedyne co mnie martwi bardzo: włosy!
Wypadają mi już od 1.5 roku, ciągle rosną nowe i cieńsze, ale mam 20 różnych długości na głowie i to wygląda beznadziejnie. Jakby piorun walnął w szczypiorek.
Także ciąża nie spowodowała, że przestały wypadać, niestety.
Aż strach pomyśleć, co będzie po niej... _________________ Jesteś kimś, ponieważ jesteś sobą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 10:41 am Temat postu: |
|
|
migaweczko tu się z tobą zgodzę, bo i ja w ciąży czułam się wspaniale, a i wyniki miałam rewelacyjne
Cieszę się, że i u Ciebie ten okres życia przebiega tak dobrze  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Smenek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 12:22 pm Temat postu: |
|
|
migaweczka napisał: |
Zapomniałabym, jedyne co mnie martwi bardzo: włosy!
Wypadają mi już od 1.5 roku, ciągle rosną nowe i cieńsze, ale mam 20 różnych długości na głowie i to wygląda beznadziejnie. Jakby piorun walnął w szczypiorek.
Także ciąża nie spowodowała, że przestały wypadać, niestety.
Aż strach pomyśleć, co będzie po niej... |
może właśnie wszystko się ureguluje. Gratulacje dla przyszłej mamusi.
Mam pytanie bo sam zacznę się starać niedługo, ale jestem na imuranie. Czy u Ciebie jest jakaś immunosupresja oprócz sterydów?
mój temat to Dziale Pierwsze kroki - Imuran a ciąża. Trochę się już dowiedziałem, ale chciałem dowiedzieć się z pierwszej ręki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 12:37 pm Temat postu: |
|
|
Migaweczko zdrówka dla Was...
Ja przy drugiej ciąży też czułam się super..a nawet po było dobrze po za wynikami ..
Co do włosów nie pomogę nie wiem co by Ci pomogło może jakieś specyfiki na głowę witaminy? szampon z pokrzywy własnej roboty?. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Ach cudownie!! Gratuluję może i ja się kiedyś zdecyduje...  _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 5:08 pm Temat postu: |
|
|
smenek nie rozumiem, lekarze zabraniaja ciazy mimo, ze Twoja kobieta jest zdrowa?
u mnie na odwrot partner zdrowy ja chora i miesiac po odstawieniu endoxanu bylam juz w ciazy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 6:52 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
u mnie na odwrot partner zdrowy ja chora i miesiac po odstawieniu endoxanu bylam juz w ciazy |
to Imuran jest duzo słabszy od endoxanu.
dawka Imuranu jest tak niska że mniej brac juz sie nie da. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Smenek Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 7:33 pm Temat postu: |
|
|
No wiem wiem ale wiecie zawsze jakies obawy sa i wiekszosc lekarzy nawet reumatolog mowi zeby odstawic i poczekac 3-6 miesiecy
A odstawic na teraz nie mozna
Moze dmucham na zimne. Sam nie wiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 09, 2013 8:33 pm Temat postu: |
|
|
migaweczko ciesze sie, ze sie tak wspaniale czujesz!! Ja wprawdzie nie mam stwierdzonego tocznia, ale w ciąży i po niej włosy leciały mi na potegę!! Po ciąży tez pomogło zużycie 2 opakowań ampułek MATRIX- jedna z Marek loreala. |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 10, 2013 6:06 am Temat postu: |
|
|
Smenek napisał: |
Moze dmucham na zimne. Sam nie wiem  |
a skad jestes? moze bys sie skonsultowal z ginekologiem, ktory prowadzi toczniowe ciaze i Ci powie jak to wyglada.
Wedlug mnie(!) jak tak bedziesz dalej zwlekal to poznej moze juz wiek nie bedzie ten, leki rowniez oslabiaja nasienie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|