Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 5:04 pm Temat postu: |
|
|
raczej nie umrzesz, ale uwazaj na to co jesz- ciekawostka żółta infekcja to dawna nazwa WZW, tylko ktora to A,B,C,D? dowiesz się
odczuwam dolegliwości od dawna no nie .
będę trzymac kciuki - w koncu mam czas  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Ewela - kciuki trzymam, zeby to nie żółtaczka jednak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki dziewczynki obiecuje sie przyznac co to..
Ps. No ale jak to sie ma do imprezy zwolanej przez Iwus..  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Ewela masz zakaz całkowity alkoholu
oraz spozywania słodkosci,np pączków, czy czekolady , potraw smazonych, pieczonych ,surowych owoców , słowem dieta  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 7:57 pm Temat postu: |
|
|
Slowem swiatlo z lodowki tylko pozostaje.
(wiem Monis, przerabialam juz taka dietke.)
O a jak Twoja Watrobka/trzustka
Szarlotka nie wiem. Jesli bylo to szczepienie standardowe, to raczej tak..
Magdalena jakbym miala wyniki przed oczami zaraz bym je pokazala. U nas to raczej nie jest praktykowane. Ja mam chody u mojego przystojniaka wiec sie dowiem. Postaram sie zaglebic w temat i dac znac. (OOO i tyle paczkow pozerasz! )- MonikoB, widzisz i nie grzmisz??  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Madzia laura od dawna przyzwyczaiła chyba wszystkich do nieco dziwnych upodoban kulinarnych , lub nieco swobodnego traktowania swojej diety
w sumie to się nie dziwię po czasie ma się tego dosyć
moje podroby jakoś się trzymają - jak ? no jakoś- nie wiem , ale zbytnio nie dokuczają , myślę że nie jest zle
wiesz że krwawiewnia z nosa mogą się łaczyć z chorą wątrobą ?
swiatło w lodówce raczej nie jest smaczne  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 8:34 pm Temat postu: |
|
|
jeśli już jesteśmy w temacie, to Dziewczyny i Chłopaki - dbajcie o swoje wątroby
i tak je obciążamy lekami _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 8:38 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
jeśli już jesteśmy w temacie, to Dziewczyny i Chłopaki - dbajcie o swoje wątroby
i tak je obciążamy lekami |
Czyzbym wyczula nutke aluzji?
MonikoB, doczytalam o tych krwawieniach.. Nie ma co gdybac. Antybiotyk do odbioru jutro. (Jakos to mi do calosci nie pasuje. ) _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 8:43 pm Temat postu: |
|
|
No i tu mam pytanko
Zawsze miałam dobre wyniki alat aspat. Poza małymi wyjatkami-dwa, trzy razy miałam lekko podwyższone. Usg brzucha nic nie wykazało- podroby sa wielkościowo ok, nic się nie dzieje. Opócz kamieni w woreczku żółciowym- nie wiem czy to wazne.
Chodzi o to, że lekarz imo to kazał łykac 6 tabletek hepargenu dziennie sorry-1 tabletke więcej zniosę ale 6???? Pytałam- powiedział, ze profilaktycznie trzeba.
Wy też profilaktycznie łykacie hepargen???? _________________
SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 8:47 pm Temat postu: |
|
|
nie, nie ma żadnych aluzji
nie obciążajmy wątroby tłustymi, smażonymi potrawami, nadmierną ilością słodyczy, niepotrzebnymi lekami, używkami (alkohol i papierosy);
bułeczki, czy chleb prosto z pieca też jej nie służą
przejadanie się też jest złe
no i myjcie rączki
http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,12220642,Dieta_dla_watroby.html _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 9:02 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
no i myjcie rączki |
Wiedzialam, ze o czyms zapomnialam!
KInga, wiem- staram sie.
Szarlotka, nie mam zielonego pojecia. Wydaje sie dosc duzo jak na "zapobiegawczo"..  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 9:07 pm Temat postu: |
|
|
szarlotka myslę ze lekarz przesadził i to zdrowo przesadził
jesli odzywiamy się względnie poprawnie , wyniki są w porządku ,to nie ma potrzeby brania tylu suplementów
ja nic nie biorę, nie wiem czy słusznie czy nie, ale dopóki wyniki są w normie nie mam ochoty ładować suplementów na wszystko.a juz taka dawka budzi mój sprzeciw od razu
zapobiegac mozna racjonalnym odzywianiem , gorsze jest przesadzanie w drugą stronę- w koncu zrobi nam się 50 tabletek codziennie na wszystko _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 9:15 pm Temat postu: |
|
|
hmmm- zalecił to ordynator- mądry człowiek z tego co go poznałam.. ale i tak nie brałam.
Zapytam moją prowadzącą- znowu nazwie mnie "niereformowalną pacjentką"- bo jak zapisuje mi jakiś lek, to zawsze pytam ją czy na pewno trzeba, na co to, po co, z czego i co uszkadza
Ale i tak czuję, ze nie będę brać-wolę kontrolować wyniki.
Dzięki za opinie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2014 10:57 am Temat postu: |
|
|
Szarlotko mam ciekawostkę dla Ciebie.Heparegen łyka pewna mi znana osoba ,która ma zniszczoną wątrobę bo jest alkoholikiem.Oczywiście zalecona przez lekarza szpitalnego. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2014 2:10 pm Temat postu: |
|
|
zyli odkryli moja slodka tajemnice?  |
|
Powrót do góry |