Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Proszę Was o pomoc i zarazem przepraszam za obszerny post.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
magdalena laura
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Maj 21, 2014 9:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Sandra Very Happy
Musisz z wynikami udać się do lekarza nikt z nas diagnozy nie wystawi nie przypisze też objawów do zadnej z nich.
Twoje miano nie jest wysokie wręcz małe ale tak jak napisałam musi to zobaczyć fachowe oko. Poza tym te objawy ciężar w płucach ( ból serca hmm nie spotkałam się z długotrwałym ) oddech może mieć różne przyczyny elektrolitowe chociażby a węzły objawy infekcyjne.
Nic się nie martw na zapas i śmigaj do lekarza.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sunset_girl_89
Super senior
Super senior

PostWysłany: Sro Maj 21, 2014 10:06 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Magdaleno:)

Objawy z tym sercem i płucami mam od 2tyg, ale bardzo intensywne, dokucza mi to okropnie...

A czy ktoś na początku też miał np. ANA 1:160 ?? Bardzo proszęSad
Powrót do góry
magdalena laura
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Maj 21, 2014 10:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie martw się idź do lekarza;)
kochana ilość przeciwciał może być różna nie wązne kto ile miał ich wartość się zmienia w trakcie.
Masz naprawdę niską więc Very Happy je akurat miałam megga dużą w tysiacach i wszystkie typy świecenia.
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Maj 21, 2014 10:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Sandro. Very Happy

Czytalas watek o przeciwcialach? Tam wszystko jest wytlumaczone-powinno Cie troche to uspokoic.
Pewnie nie jedna osoba miala takie miano przeciwcial, zdrowa rowniez-i tak sie zdarza. Wink Glowa do gory, cyc do przodu i do lekarza! Tylko z dekoldem nie przesadz bo sie nie bedzie mogl skupić. Cool

Mialam podobne objawy i to dosc dlugo. Przyczyn moze byc wiele. (Stres, nerwy rowniez). Na pocieszenie napisze, ze jesli byloby to cos powaznego to powinno miec to potwierdzenie w badaniach. (Stan zapalny-wysokie miano przeciwciał, OB, CPR)..
Pogadaj o tym z lekarzem !

Pozdrawiam i daj znac po konsultacji. Very Happy
sunset_girl_89
Super senior
Super senior

PostWysłany: Sro Maj 21, 2014 10:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oooooo....takie wyniki wysokie? Szok...

współczuję...

Tylko nie pokoi mnie to, że dzisiaj wyszedł taki wynik (niski, ale jednak - 2lata temu nie było kompletnie nic) i na usg wyszło, że coś się dzieje w nerkach.

Trochę za dużo objawów i to mnie martwi:(

......
Dzięki Ewela!

Masz rację, nie warto się na zapas martwićSmile

Dam znać jak będę miała kolejne konkrety:)

Buziaki:*

Sandra pamietaj, ze mozesz edytowac Twoj post aby cos dopisac. Staramy sie nie pisac posta pod postem (swoim) w tak krotkim odstepie czasu Wink /ewela.
Powrót do góry
sunset_girl_89
Super senior
Super senior

PostWysłany: Wto Cze 24, 2014 5:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Motylki,

Mam kilka pytań, nie byłabym sobą gdybym Was trochę nie pomęczyłaSmile

1. Od miesiąca mam niskie temperatury...mierzę prawie codziennie. Najwyższa wieczorami to 36.00, rano jak wstaję 35.7, a najniższe jakie się zdarzyły to 34.7 . Wcześniej miałam prawidłową temp. albo bardziej w kierunku stanów podgorączkowych.

Moje pytanie...czy miewacie niskie temperatury? Jeśli tak to osoby z toczniem czy hashimoto? A może to i to?

2. Zauważyłam również, że z rana i przed spaniem nogi mi się czerwienią, widać na nich wszystkie niebieskie żyły, nawet te drobne... w ub.r. miałam dopplera i żyły mam drożne.

Czy ktoś tak miewa?

3. To co robi mi się na twarzy od 3 lat nie potrafię nazwać. Tłumaczę sobie to, że mam atopową skórę z tendencjami do pękania naczynek.
Robią mi się czerwona skóra na policzkach, nosie, pod nosem. Gdybym to zaczęła za bardzo dotykać to lekko piecze, gdybym podrapała to automatycznie robi mi się skóra gruba słoniowata:( używam już dobrych kremów z górnych półek, do wrażliwej atopowej cery, cudawianki i nic. Dalej mam skórę zaognioną, suchą, nie da się jej nawilżyć.
Podkładów bądź BB używam w kolorach lekko żółtych, żeby zakryć rano tą czerwoną, brzydką skóręSad
zdarza się, że rano ciężko mi zakryć to podrażnienie, podkład wpija, zasycha na policzkach i nosie i mam wrażenie suchych liszajów.
Wstyd się przyznać, ale jak już nie daję sobie rady to traktuję twarz maścią sterydową ELOCOM i po kilku minutach ulga, a po kilku h schodzi i mam lekki spokój na max 2-3dni z nakładaniem kremów, makijażu itp.

Teraz pytanie do osób, które miały motyla na twarzy...czy Wasza skóra zachowywała się podobnie czy zupełnie inaczej?

4. Byłam u urologa i podejrzewa u mnie Pyelectasis. Słyszał ktoś o tym? Na ang stronach wyczytałam, że raczej to mają dzieci tuż po urodzeniu dlatego się dziwię, ale może źle zrozumiałam... kazał wykonać mi urografię prywatnie, bo oczywiście na NFZ nie mam już szans w tym roku się doczekać ahh nasze nfz:)

5. Otrzymałam jakieś 3tyg temu skierowanie od reumatologa do szpitala, od razu pojechałam się zapisać na Ligotę i mam przyjęcie na 29 października - troszkę sobie poczekam:)

ufff... trochę się rozpisałam, przepraszam:) ale ta skóra na twarzy, niskie temp. i zaognione nogi nie dawały mi spokoju...

Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Serdecznie Was pozdrawiam i ściskam! Smile
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 24, 2014 5:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1. jakiego termometru używasz i gdzie mierzysz temperaturę?
moja przeciętna temperatura to ok 36 stopni

czujesz się jakoś inaczej w związku z temperaturą?

3. czy z tym czymś na twarzy byłaś u dermatologa?
jak tak, to co powiedział?
jak nie, to koniecznie idź

nie musi być to motyl

4. poszukaj w okolicy innych placówek, które wykonują urografię

5. październik już całkiem blisko Wink

Powrót do góry
sunset_girl_89
Super senior
Super senior

PostWysłany: Wto Cze 24, 2014 5:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Kinga:)

1. Używam termometru rtęciowego i elektronicznego i obydwa wskazują tak samo:)

jak się czuję? Na pewno ospale...w ciągu dnia jeszcze ok, ale rano wstać? To dla mnie najgorsza rzecz, wręcz chce mi się płakaćSad nie wysypiam się dodatkowo przez pęcherz, bo wstaje czasem do dwóch razy w nocy na siusiu:(

3. wstyd przyznać, ale nie byłam u dermatologa... wiem, powinnam!Sad

4. Urolog skierował mnie do konkretnego szpitala w moim mieście (a mamy 3 szpitale w Bytomiu ), bo stwierdził, że tam mają nowoczesny sprzęt, a nie starego typu i zdjęcie będzie bardzo dokładne. Chyba muszę mu w to uwierzyć...jako urolog ma b.dobre opinie.

5. Tak, czas leci... Smile
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 24, 2014 6:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

temp za niskie czy stany podgorączkowe mają ludzie zdrowi takze , wiec tu bym sobie odpusciła i nie szukała w temacie.
moja chrzestna całe zycie miała temp 35 stopni, moja bratowa ma stale 37.2 i zdrowa jest

termin na pazdziernik do Ligoty uwazasz ze to daleko Shocked
no cóz miałaś szczęscie ze tak szybko

co do kremów - cena to nie gwarancja jakości
im mniej składników ma krem tym lepiej dla skóry

motyl nie boli przy dotyku

2 razy do wc i to jest norma , więc wstajesz tak jak większość ludzi
ja tez zawsze miałam klopot z wstawaniem rano Wink jestem sową , lubię wieczory i noce ,im bliżej nocy tym lepiej się czuję
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 24, 2014 6:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jakie masz ciśnienie? jak z Twoją morfologią?
może powinnaś chodzić wcześniej spać? - o której się kładziesz i czy pijesz dużo przed snem?

z wizytą u dermatologa nie ma co zwlekać - dziś poszukaj gabinetów, a jutro się umawiaj Exclamation po co się męczyć?

Powrót do góry
sunset_girl_89
Super senior
Super senior

PostWysłany: Wto Cze 24, 2014 6:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moniko,

Kilka lat temu jak jeszcze nic się ze mną nie działo to zawsze miałam normalną temp. i jestem tego pewna. Zatem niska temp bądź podwyższona to nie jest u mnie norma.

Gdy byłam młodsza często mierzyłam temp. po co? wiadomo..czasem kombinowałam, żeby zostać w domu i nie iść do szkołySmile stąd wiem... zawsze 36.6. Musiałam naprawdę być chora, żeby mieć podwyższoną temp.

Faktycznie październik to może nie tak odległy czas, ale 2 lata temu czekałam tylko 2,5 m-ca. Widocznie mam szczęście.

Testowałam różne kremy również te z małym składem, nie pomaga nic. Kinga ma racje - jak najszybciej iść do dermatologa, nie ma innej opcji.

Z tym bólem przy dotyku może przesadziłam. Bardziej miałam na myśli, że jest tak wrażliwa, że im więcej ją dotykam tym bardziej ją zaogniam..

wstawanie 2 razy w nocy na siku jest normą? Nie dla mnie Moniko. Dawniej przesypiałam całą noc, nie było mowy o wstawaniu.

Kingo,

ciśnienie mam na przemian - w normie albo za niskie. Nigdy nie podwyższone.

morfologia ok:) kładę się spać max do 23 i nie piję dużo przed snem, bo może wstawałabym i 4 razy hehe:)

masz absolutną rację, nie ma co czekać...dermatolog rozwieje moje wątpliwości mam nadziejęSmile

Pozdrawiam!
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 24, 2014 6:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak masz niskie ciśnienie, to i ciężej się wstaje i człek by w łóżku leżał i nie wstawał Wink

Powrót do góry
sunset_girl_89
Super senior
Super senior

PostWysłany: Wto Cze 24, 2014 7:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak, to prawda:)

serdecznie dziękuję za pomoc Kingo i Moniko:)
Pozdrawiam Wszystkich:)
Powrót do góry
sunset_girl_89
Super senior
Super senior

PostWysłany: Czw Sie 28, 2014 9:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie:)

Znalazłam materiał na YT oraz str www o pewnym profesorze z Izraela, który dowiódł skąd biorą się choroby autoimmunologiczne hmmm...
Oczywiście nie trzeba w to wierzyć, ale można posłuchać oraz poczytać jak medycyna stara się rozwikłać zagadkę chorób auto.

Wpisywałam imię i nazwisko tego profesora w naszą wyszukiwarkę na forum oraz bakterie, które niby powodują nasze choroby i nie znalazłam.

Pytanie... czy mogę umieścić link do YT oraz str www? Ne chciałabym zgryzu...

Pozdrawiam wszystkich:)
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 29, 2014 8:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

możesz tutaj, w swojej historii dać ten link Smile
choć pewnie ten pan profesor wie, jak leczyć wszystkie choroby tego świata
ot, taki samozwańczy uzdrowiciel
w wątku o szarlatanach mieliśmy już takie filmiki Wink

czy poza filmikiem na youtube istnieją jakieś inne prace tego pana? pracuje sam, czy w jakimś zespole?

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następny
Strona 11 z 14

Skocz do: