Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewabielany Junior

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 4:18 pm Temat postu: Re: Nowy lokator, Waszego forum |
|
|
renia79 napisał: |
Witam.
Mam na imię Renata.
Diagnoza wstępna - toczeń.
Wyniki Ana - negatywne, ale wszystkie znaki na niebie wskazują toczeń i szczerze powiedziawszy jestem przerażona
Poczytałam tutaj trochę stron i szukam porady, bo mi dłonie odmawiaja posłuszeństwa.
Może ktos mi poradzi co z tym fantem zrobić.
Dostałam lek Arechin, ale chyba będę musiała go odstawić, bo mam mroczki w oczach.
Zanim dojdę co do czego na forum, jeśli się znajdzie ktoś chętny żeby mi pomóc, to z chęcią wysłucham rad.
Dzieki |
|Głowa do góry nie poddawaj się  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 4:32 pm Temat postu: |
|
|
Ewa, Renia sie trzyma!
(Wpis, ktory skomentowalas jest z roku 2012 )
Reniu, odewij sie CO LEKARZ powiedzial.
Jutro bede Cie scigac sms-ami...  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Reniu jak tylko bedziesz mogla odezwij sie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
saba Junior

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 5:33 pm Temat postu: |
|
|
cześć jestem saba podobnie jak ty mam wstępnie rozpoznany toczeń w tej chwili czekam na przyjęcie na oddział chorób tkanki łącznej 03.03.2016 wtedy dokładnie mi powiedzą jak mocno zajęte mam organy. Tak jak ty na początku byłam przerażona a płuca mam w stanie fatalnym ale dzięki forum i osobom które tu poznałam i poznaję czuję że z tym nie jestem sama, ponieważ rozumieją mój ból. Nie martw się niepotrzebnie bo to też jest błędne koło. Powiedziano mi też że żyję już co najmniej 20 parę lat z tą chorobą tylko wcześniej nikt nie pomyślał żeby zrobić mi badania w tym kierunku, przeżyłam też zator płucny.Więc nie załamuj się głowa do góry i powiedz sobie że dam radę i nie zadręczaj się, a zobaczysz że wszystko będzie dobrze. Trzymam za Ciebie kciuki i daj znać jak się czujesz.Saba |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 5:36 pm Temat postu: |
|
|
jestem jestem
mtx odstawiony , ze wzgląd na infekcjie do czasu wyjaśnienia przez pulmunologa.Steryd podniesiony do 6mg tylko i czekamy.
A mnie sie wcale to nie uśmiecha, bo nie po to się meczyłam tyle miesiecy z mtx, zeby teraz na 4 miesiace przerwać, buuuu
Co prawda i tak źle się czuję, opuchlizny są i wrociła sztywność , a jeszcze jak od jutra nie bede leku brała to jestem przerażona.
Kaszel po wziewach i milukante osłabł
Tyle u mnie i nie bić  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 5:48 pm Temat postu: |
|
|
Reniu, wiem co czujesz....
U mnie nie odstawiono mtx ale nie mialam problemow pulmonologicznych.
Moze to nie byl dobry lek dla Ciebie.
Zobaczysz, znajda lepszy!
Wszystkie zmory znikna.
Dbaj o siebie i pogon paskudztwo aby plucka byly gotowe na przyjecie nowego leku oraz zblizajacej sie wiosny!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Renia może to faktycznie lek nie dla Ciebie
Może wydumają coś lepszego, z większym efektem pomagającym.
Póki co kuruj się i trzymaj cieplutko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 6:06 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyny ponoć odstawiony ze wzgląd na infekcje i ze pale, słowa pani doktor.
Według niej mtx nie spowodował kaszlu i już. A skoro mam skierowanie do pulmunologa to do niej mam dopiero pojechać po konsultacji z nim, łot co.
Ręce mi opadają, bo nie wiem co o tym mysleć czy pchać się gdzieś blizej do płucnego, czy spokojnie poczekac na Barlickiego?
i dzięki za slowa otuchy _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Renia długo masz czekać ? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 6:21 pm Temat postu: |
|
|
14 kwietnia mam dopiero wizyte u pulmunolga, ale jednoczesnie nie sadze zeby na podstawie jednej wizyty cos wiecej okreslił, nie znam się na tym zupełnie mimo ze mam 2 astmatyków w domu, z czego jednego z formą kaszlową astmy  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Renia trochę daleki termin - może poszukaj coś szybszego . Tyle bez mtx to chyba nie dasz rady tyle czasu .
Z drugiej strony jak maż choruje to wiesz gdzie są dobrzy lekarze i to też ważne .Współczuję Ci. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 6:38 pm Temat postu: |
|
|
Renia niby nie dlugo jak nic nie dokucza, a jak czlowiek sie meczy to jest to wiecznosc. Oby odpuscilo, jesli nie warto udac sie szybciej |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 7:30 pm Temat postu: |
|
|
Monia tylko ze tam mnie skierowała do lekarza znajacego sie tez na plucach osob z rzs, nie wiem czy prawda czy nie, pojadę.
Leki poki co biore , wziewy Niny, bo ona ma na ryczałt tak jak DP a tak bym poraz kolejny z torbami poszła
Benon dokucza cały czas cos, znasz to, mnie przeraza powtorka z rozrywki, bo dolegliwosci są ale takie jedno-dwudniowki, a nie tygodniowki
Dam radę, ale czasem i ja musze se ponarzekać, szczególnie ze tu ludzie rozumieją bolączki i związane z tym niedogodności.
Hihihi, że nawet mycie zębów boli  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 8:06 pm Temat postu: |
|
|
Renia narzekaj sobie ile chcesz.
Co bierzesz z wziewów ? _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 8:15 pm Temat postu: |
|
|
symbicort 160 _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
|
Powrót do góry |
|
 |
|