| 

WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"   

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

Rubio Junior

| 

Wysłany: Sro Gru 28, 2016 12:12 pm    Temat postu: Hej Hej | 
				     | 

| 

Hej witam, czy jakaś już doświadczona głowa wyjaśni mi dlaczego mówicie do siebie: motylki?           Myślałem , że to dotyczy chorych na tarczycę, ja mam Hashimoto, niedoczynność tarczycy, a teraz wyszły ANA typ ziarnisty, wysokie miano i podejrzenia tocznia, Mogę dawać rady w kwestii hashi, toczeń - nie mam pojęcia, jestem zielony, proszę o pomoc i rady... Pozdrawiam wszystkich | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Monika B Moderator

| 

Wysłany: Sro Gru 28, 2016 12:27 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

witaj na forum

Chorzy na toczeń mają zazwyczaj  na twarzy wysypkę  , ktora obejmuje brodę , policzki i kawałek czoła . Wygląda to jak motyl . Dlatego motylki.

Chociaż tutaj w sumie zwracamy się do siebie po imieniu , rzadko ktoś mówi motylki    _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w   życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Rubio Junior

| 

Wysłany: Sro Gru 28, 2016 7:00 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Tak, już zrobiłem wywiad, jak to jest z tymi motylami!!! Też już wiem, że można mieć i hashi i toczeń           Ciągle szukam podpowiedzi do jakiego lekarza najlepiej, czy każdą chorobę leczy się oddzielnie, czy razem, jakie badania.. itd.    | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|