| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

elazurek75 Junior

| 

Wysłany: Sro Kwi 10, 2019 1:03 pm    Temat postu: rumień na twarzy | 
				     | 

| 

| Mam zaczerwienienie w kształcie motyla na twarzy. Zastanawiam się na ile są to pękające naczynka (do których mam skłonność), a na ile coś poważniejszego. Czy przy  toczniu ten rumień to są krosty i liszaje? U mnie  w zasadzie jest to zaczerwienienie (skóra nie jest zmieniona chorobowo, ale jest to dość mocne zaczerwienie). Po alkoholu jest bardzo mocne. Dodatkowo mam też problem ze stawami i zastanawiam się czy nie dopadło mnie coś poważniejszego. Ale na wszystkich zdjęciach w necie, te zmiany u chorych na tocznia to są w zasadzie łuszczące się liszaje. U mnie to tak nie wygląda. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Monika B Moderator

| 

Wysłany: Pią Kwi 12, 2019 4:15 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

witaj

przy toczniu wysypka na pewno nie nasila się ani po alkoholu ani nie nasila się przy wysiłku .

U mnie nie jest to liszaj ale drobne krostki które bledną jesli stan zdrowia się trochę poprawia . 

Myślę że powinnaś pójśc do dermatologa , może on będzie wiedział co to jest ? i wdroży jakieś leczenie .

Na pewno powinien pokierować Cię dalej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w   życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ewela.t Master butterfly

| 

Wysłany: Pią Maj 10, 2019 5:15 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Hej.   

Przenosimy Twój pierwszy post do pierwszych kroków.   

Pozdrawiam.    _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

doktorowa Stary wyjadacz

| 

Wysłany: Sob Maj 11, 2019 10:53 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| A powiedzcie, czy Wasze zmiany skórne (pytam głownie osób z toczniem) swędzą/ pieką/ szczypią/ łuszczą się? | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

|