|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pusia18 Junior
|
Wysłany: Sob Lip 18, 2020 8:33 am Temat postu: Ciąża |
|
|
Czesc,
U mnie po pierwszym porodzie okazało się ze mam mało białych krwinek, leukopenie... lekarze nie potrafili znaleźć przyczyny w końcu zdecydowali się zrobić badanie ANA - wynik wyszedł dodatni tryb świecenia homogenny i ziarnisty miano 1:10 000 , dodatnie wyszło również dsDNA ... w mianie 1:160.. słabo dodatnie wyszły p/c kardiolipinowe, dodatni wyszedł antykoagulant tocznia ... poza tymi wynikami i leukopenia która utrzymuje się pomiędzy 2-3 od dwóch lat nie mam żadnych innych objawów.. chodzę od lekarza do lekarza i tylko się martwię .. teraz okazało się, ze zaszłam w kolejna ciąże .. nie wiem co robić ... czy ktoś z was miał taka sytuacje - brak objawów klinicznych a tylko dodatnie wyniki?
Czy ktoś z was wie, czy przy dodatnim antykoagulancie tocznia powinnam brać heparynę ?
Czy komuś nasilił się toczeń w trakcie ciąży lub po porodzie ? Mam pełno obaw .. nie wiem co robić !
Z góry dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
|
doktorowa Stary wyjadacz
|
Wysłany: Sob Lip 18, 2020 8:36 am Temat postu: |
|
|
Cześć!
Myślę, że koniecznie powinnaś się skonsultować z ginekologiem i reumatologiem, a oni podejmą decyzję, co dalej. Być może będą potrzebne dodatkowe badania i/lub konsultacje innych specjalistów. Lekarz mi mówił, że nie leczy sie wyników tylko pacjenta, ale uważam, że koniecznie powinnaś sie skonsultować ze specjalistami, chociażby dla świętego spokoju, który zwłaszcza w Twoim stanie jest bardzo potrzebny.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Pusia18 Junior
|
Wysłany: Sob Lip 18, 2020 10:13 am Temat postu: Ciaza |
|
|
Dzięki za odpowiedz ! Czy znasz może jakiegoś dobrego lekarza głównie ginekologa który specjalizuje się w takich przypadkach ? Nie potrafię nikogo znaleźć .. a u reumatologów byłam już wielu .. każdy mówi coś innego .. odnoszę wrażenie ze do końca nikt nie wie co robić ...[/i] |
|
Powrót do góry |
|
|
doktorowa Stary wyjadacz
|
Wysłany: Sob Lip 18, 2020 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Niestety nie znam takiego ginekologa. A jeśli chodzi o reumatologa to tu na forum spotkałam się z wątkiem, gdzie polecano lekarzy, może akurat wspomniano o kimś z Twojej okolicy.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|