Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam Was [Grzesiek 26 / Tarnow]
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lip 21, 2006 5:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobra, dobra! Rozumiem, że teraz w modzie są panujące trendy w Instytucie Pamięci Narodowej - chociaż tutaj to pewnie będą e-teczki Laughing z informacjami o agencie Bolku i Lolku Mr. Green
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
veg8
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lip 21, 2006 5:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika B napisał:
tłumaczą się winni Very Happy Very Happy Wink

ehehe to ja tez skorzystam Smile ..
choc nie pale to dziala to na mnie jak papieros
kazdy odcinek to godzina zycia mniej eheh Rechot
mowiac krótko mózg sie lasuje Fuck you
jush nawet jestem w stanie oglądać reklamy Wink
,a nawet wieczorynke (gumisie , smerfy i pszczółkę Maje tesh Wink )
tylko nie Mode i sukces Twisted Evil

ps. brazylijskie seriale tesh odpadają
brzydule, pieknule i esmeraldy
przez 4 odcinki pije sie kawe
przez 5 kolejnych sie okradają
,a przez nastpene sie zdradzają gdzie pozniej sie zabijają
nie to nie moje klimaty jeszcze bym sie wzruszył i łezka Rechot Fuck you

ps2.szacuneczek dla wytrwałych Mr. Green

ps3. dla wlasnego dobra zmieniamy miejscowke
czyli ->"Filmy, seriale, programy tv " Mr. Green
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lip 21, 2006 6:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grzechu,
mam zblizony do Twojego staz chorobowy, wielokrotnie wydawalo mi sie, ze jest zle, ze upadlam na samo dno, ze w zyciu juz nic nie osiagne, ale w przeciwienstwie do Ciebie, przed czarnymi myslami bronilam sie resztka sil.

Ty natomiast, bronisz sie przed czerpaniem z zycia przyjemnosci, a poswiecajasz sie kontemplacjom, doszukiwaniem sie sensu w tym co Cie spotkalo, celebrujesz swe nieszczescie.

I wiesz co, tak sobie mysle, ze Ty sie zwyczajnie w swiecie boisz panienek. One biedne* nawet szansy nie mialy na male co nieco z Toba, bo Ty zakladasz -na poczatku znajomosci- czarny scenariusz.

* przyznaje sie i biore na swiadkow wszystkich forumowiczy, iz solidaryzuje sie z tymi panienkami, ktore Ty swiadomie porzucasz i nie chcesz zabierac do dyskoteki Wink
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Pią Lip 21, 2006 7:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no własnie, ale nie może być żle, skoro wychodzisz do ludzi, jesteś otwarty, bo umiesz zbajerowac panienke np. w sklepie, prawda? więc na tym etapie nie ma oporów, musisz mieć jakies atuty, bo kurcze podziało, założe się ze nie pierwszy raz Wink
i bravo, oby tak dalej, obys się nie wycofał w siebie całkowicie i nie zamknął w mieszkaniu, zbuntuj się sam przeciwko sobie i jedź do tej rodziny w Olsztynie, bądź między ludźmi, im więcej okazji tym więcej szans na sukces i wypracowanie sobie kogoś kto sprosta twoim standardom, prawda? próbuj, bo co masz do stracenia...
kurde gorzej już nie będzie, może być tylko lepiej! Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dominika
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lip 21, 2006 10:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej Grzesiek Very Happy
doprawdy nie wiem co napisać, bo tyle juz zostało powiedziane - mysle tylko sobie, że pewnie jesteś fajnym, wrażliwym gościem, który tego niestety nie widzi. ja zachorowałam bedac w ciąży i wyskoczył mi paskudny motyl na twarzy, widoczny nawet pod makijażem. i wiesz co - przestałam sie malowac, przestałam zbyt czesto patrzec w lustro, po prostu przestałam na to zwracać uwagę - przyznawałam sie otwarcie do diagnozy, jak ktoś pytał. I poza nielicznymi przykrymi uwagami od głupich kolezanek, nikt się ode mnie nie odwrócił, narzeczony mnie nie zostawił (choć nawet dałam mu wolną rekę Wink ). Naprawde nie tyle wygląd się liczy, ale Twoje wnętrze. A jesli dla jakiejś poznanej kobiety bedzie odwrotnie, to nie warto sie z nią wiązać.
Poza tym czy faktycznie leczysz się systematycznie? może trzeba coś zmienić w leczeniu, żeby wyjść ze stanu ostrego? żeby kolejne plamy się nie pojawiały?
trzymam kciuki za Ciebie, i mówię Ci chłopie weź się w garść, bo szkoda zycia i nie opuszczaj tak łatwo forum - ja opuściłam na rok i do tej pory nie moge odżałować, bo tyle tu fajnych ludzi Very Happy
ps. a tak a propos wieku, to mam ich już blisko 30, a w związku jestem zaledwie 3 lata - także wszystko przed Tobą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
grzesiek80
Gość

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 12:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tu był mój post ale go skasowałem, ponieważ uznałem że za bardzo sie otworzyłem, a jak sie później okazało zostałem źle zrozumiany ... Przepraszam

Ostatnio zmieniony przez grzesiek80 dnia Nie Lip 23, 2006 2:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 6:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Grześ...oczywiście jeśli chcesz utrzymać z nią kontakt to zadzwoń i spróbuj się umówić...jak będziesz bawic sie w podchody to może Ci ta szansa poznania jej lepiej gdzieś się ulotnić...działaj z rozwagą ale stanowczo cóż masz do starcenia. Question coś uczyń bo bedziesz przynajmniej wiedział jakie są szanse a to już coś więcej niż nic...trzymaj się pozdrawiam i życzę dobrych ..owocnych działań... Slonko
lubesia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 7:09 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oczywiscie ze zadzwonic skoro dal ci numer to na to liczy i czeka a ty ja trzymasz w niepewnosci pewnie biedna sobie mysli ze sie tobie niepodoba Razz nic nie stracisz a mozesz zyskac Very HappyVery HappyVery Happy
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 9:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grzesiek80 napisał:
pisze o tym dlatego bo chialem prosci o rade, co moge zrobic ? Zadzonic jutro do niej... powiedziec ze to nie byl moj dzien ze pasuje kiedys pogadac i zaprosic ja na piwo ?

Hmm, Grzegorzu, wszystko jest OK. Wprawdzie większego doświadczenia nie mam Rolling Eyes , ale kobiet na piwo to w życiu bym nie zaprosił. To nie wypada... Tak mi się zdaje. No chyba, że te kobiety to akceptują, to co innego. Wybierz coś bardziej "stabilnego", jakieś ciche miejsce. Może to nie na czasie Confused , ale np. na kawę/herbatkę z dodatkiem, do jakiegoś porządnego lokalu. Tak żeby czas wolniej płynął i w ten sposób byłoby go więcej na rozmowę. Wink
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 10:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grześ, wyluzuj, zadzwoń pogadaj, zobacz jak się sytuacja rozwinie, nic na siłę, nie patrz na każdą babkę pod kątem Ta Jedyna Na Całe Życie, bo to cholerna presja, kto po jednym lub kilku spotkaniach sprosta oczekiwaniom Wielkiej Miłości?
podejdź do tego z większym dystansem, to nie musi być Ta, ale spróbować warto.

PS. Pomijasz milczeniem pytania o leczenie zupełnym przypadkiem, nie chcesz o tym mówić bo to cię krepuję, czy po prostu nie chodzisz do lekarza i się nie leczysz, bo gardzisz "tymi syfami"? Wiesz, że plamy same nie znikną, a toczeń nie odpuści bez odpowiedniej terapii, prawda?
Powrót do góry
grzesiek80
Gość

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 10:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tu był mój post ale go skasowałem, ponieważ uznałem że za bardzo sie otworzyłem, a jak sie później okazało zostałem źle zrozumiany ... Przepraszam

Ostatnio zmieniony przez grzesiek80 dnia Nie Lip 23, 2006 2:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 12:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
dermatolodzy mowia ze tak ma byc i nie da sie z tym nic zrobic

może lepiej skonsultować to z reumatologiem, zwłaszcza że białkomocz to nie jest coć co "ma być"! mało że da się coś z tym zrobić - z tym trzeba coś zrobić. nikt nie proponował ci pulsów z endoxanu bądź solumedrolu? to jest metoda powszechnie stosowana przy zajętych nerkach, nie ma chyba na razie nic bardziej skutecznego do wyciszenia choroby i "podreperowania nerek".
czy są u ciebie jakieś przeciwwskazania do takiej terapii, nie wiem, dlatego sugeruję dodatkowe konultację, nie ograniczające się do dermatologów, w końcu masz postać układową, może warto znaleść doświadczonego reumatologa, który wyprowadzi cię na prostą?
Powrót do góry
grzesiek80
Gość

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 2:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 2:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to się weź za porządne leczenie, enerenal to lek na nadciśnienie, on ci białka z moczu nie usunie, białkomocz, nowe objawy skórne, bóle stawów, zmęczenie - tu raczej nie ma mowy o remisji tylko o całkiem aktywnej chorobie. ale da się ją opanować i mieć pod kontrolą, czyli żyć bezobjawowo i tylko na dawkach podtrzymujących, to się da zrobić, jesli lekarz mówi inaczej to znaczy że nie wie co ma robic i nie radzi sobie z twoim przypadkiem, nie daj sobie wmówić "że tak juz musi być"!

PS. Objawy skórne róznież powinny zniknąć, jeśli wygaśnie choroba podstawowa. bo to tylko jeden z przejawów zamieszania w twoim układzie immunologicznym, czyli aktywnego tocznia.

PS2. wątek damsko-męski tym razem odpuszczam, żeby ci nie nawsadzać, bo jak czytam, że "...posiadanie dziewczyny to luksus na ktory mnie nie stac i na ktory nie zasluzylem" to zaczynam myśleć że MASZ RACJĘ Twisted Evil i nie dlatego że - kto normalny zechce chorego faceta, tylko kto normalny zechce tak samodołującego się faceta Rolling Eyes
brak argumentów żeby cię pocieszać w tej materii, sorry, to ponad moje siły Confused
Powrót do góry
grzesiek80
Gość

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 2:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zmieniony przez grzesiek80 dnia Nie Lip 23, 2006 2:38 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 5 z 9

Skocz do: