Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dorka1 Stary wyjadacz
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 11:39 am Temat postu: Witam Dorota |
|
|
Witam wszystkich użytkowników forum.Podglądam Was już parę m-cy,dziś postanowiłam do Was dołączyc.Moja historia,jest podobna do wielu innych.chodzenie od lekarza,do lekarza,potem następne objawy,znów lekarz i tak po nitce do kłębka-obecnie mam stwierdzonego Sjogrena,podobno RZS/to jeszcze nic pewnego,migotanie przedsionków,nie wiem co jeszcze wyjdzie. Jestem załamana,ale dzięki Wam już wiem ,że to nie koniec świata,że można z tym żyć i może leki mi trochę pomogą-coś naprawić,a coś zniszczyć |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 11:56 am Temat postu: |
|
|
Witaj!
Na początek info formalno-techniczne: nowicjusze mają wręcz obowiązek zapoznania się z Netykietą, Wątkiem specjalnym i w razie problemów z Instrukcją Obsługi Forum. Wszystko znajdziesz w tym dziale.
Miło, że napisałaś. Twoja historia z pewnością jest podobna do innych, ale Twój przypadek mimo tej samej grupy chorób, jest oryginalny. Nie ma dwóch takich samych. Życzę powodzenia w diagnozie i leczeniu. Efekty uboczne działania leków mijają. Nie leczona choroba niestety nie. I to ona może "coś zniszczyć". Właściwie ustawione leczenie tylko pomoże. Nie warto się załamywać. Rozumiem frustrację, ale tylko spokój i dyscyplina może przynieść rezultaty. Stres zazwyczaj nasila objawy. Mam nadzieję, że podzielisz się z nami swoimi doświadczeniami. Z chęcią poczytami, podpowiemy, doradzimy w ramach naszych skromnych możliwości i mimo różnych przypadłości. Sjogrenowców trochę u nas jest, co niektórzy wciąż walczą o postawienie konkretnej diagnozy. Info o RZS też mamy. Nie wywołuj jednak wilka z lasu - nic już wyjść nie musi. I tego Ci również życzę. Czuj się swobodnie. W ramach relaksu zapraszam także do sekcji towarzyskiej - dolna część forum.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
Margo Stary wyjadacz
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Robert nic dodac nic ujac!Ja roniez zycze wytrwalości i serdecznie witam _________________ "Często pragnienie tego,czego nie masz,nie pozwala Ci się cieszyć tym,co masz"John Brown |
|
Powrót do góry |
|
|
agatka03 Master butterfly
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dorka1!!!
Wreszcie ktoś z Sjogrenem!!!
Pozdrawiam serdecznie i glowa do gory! Sama wkrótce sie przekonasz,że to co na poczatku nas zalamuje - z biegiem czasu nie wygląda tragicznie. A dzięki Forum - to juz wogóle jest o wiele,wiele lżej.
Do miłego. _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
|
dorka1 Stary wyjadacz
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 12:58 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję wszystkim za miłe przywitanie,nietykietę już dawno przeczytałam,przeczytałam wszystkie świetne opracowania na temat Sjogrena,bardzo liczę na waszą pomoc,wiem już kto jest Sjogrenowcem i lżej mi,że nie jestem sama Czeka mnie jeszcze pobyt na reumatologii w Kup/mieszkam w Opolu/,muszę zrobić jeszcze parę badań,ale to w lutym 2007r. |
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 1:02 pm Temat postu: |
|
|
witaj dorka1 wkoncu ktoś z moich okolic Pozdrawiam i zycze duzo zdrówka.....3m sie... _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
dorka1 Stary wyjadacz
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 1:16 pm Temat postu: |
|
|
Też się cieszę Agnieszko 29-tyle bratnich dusz i jeszcze tak blisko.
Pewnie też jeżdzisz czasem do Kup?Ja narazie bylam na konsultacji, |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 1:50 pm Temat postu: |
|
|
witam bardzo cieplutko i pozdrawiam serdecznie _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 3:54 pm Temat postu: |
|
|
witaj znasz nas , więc pisz czytasz długo jak sama mówiłaś poznałaś nas , teraz kolej abyśmy my poznali ciebie, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 4:14 pm Temat postu: |
|
|
dorka1 napisał: |
Też się cieszę Agnieszko 29-tyle bratnich dusz i jeszcze tak blisko.
Pewnie też jeżdzisz czasem do Kup?Ja narazie bylam na konsultacji, |
w kupach ...hm jak to sie odmienia nigdy niebyłam niebyło takiej potrzeby od dłuższego czasu jestem w remisji ...a lecze się w Opolu na Katowickiej ...pobyty w szpitalu to tylko miałam w W-wie na Spartańskiej..;)na oddziale dziecięcym..wtedy byłam.. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
Lidia Master butterfly
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Dorka w klubie.W kupie zawsze raźniej-nawet użerac się z chorobą.
Pozdrawiam cieplutko.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, miło że odważyłas się odezwać!
czytaj i dokładaj coś od siebie - czekamy |
|
Powrót do góry |
|
|
anetka75 Junior
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 5:37 pm Temat postu: Witaj |
|
|
Witam i pozdrawiam. Myślałam że to taka żadka choroba,jednak ciągle nas przybywa.Trzymaj się ciepło |
|
Powrót do góry |
|
|
Natka Master butterfly
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 9:01 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja cieplo i serdecznie _________________
Kochać i być kochanym to tak,
jakby z obu stron grzało nas słońce.