Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aga5 Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 7:32 am Temat postu: |
|
|
dzieki za podtrzymanie mnie na duchu ale i tak sie boje na sama mysl o komisij.juz zaczynam przygotowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anula27 Kadet

|
Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 9:36 am Temat postu: |
|
|
Wiem ze Ci sie uda.U mnie w rodzinie jak ciocia jechala na komisje to zabrala osobe towarzyszaca.Z tego co slyszalam robi tak wiele osob zeby pokazac ze zle sie czuja ,ze ciezko im sie chodzi bo bola stawy, maja zawroty glowy,zdarza sie im zaslabnac.Moze moglabys pojechac ze starsza corka.To zawsze plus ze jetes z kims.Powodzenia bede trzymac kciuki!  _________________ Anula |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 10:36 am Temat postu: |
|
|
witam udalo mi sie zalogowac wkoncu ale zarejestrowalam sie jeszcze raz bo tak pokrecilam pogmatwalam ze sama niemoglam sie polapac o co chodzi tak wiec aga5 to jestem teraz bozenao mialam tez zepsuty komputer prawie miesiac mi naprawiali bo byl na gwarancij i tak dlugo trwalo |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Bożenao - Aga5 co u Ciebie, jak na komisji? Pozdrawiam cieplutko i fajnie, że jesteś tu z nami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 7:15 pm Temat postu: |
|
|
mialam komisje i nadaje sie do kazdej pracy niewygladam na chora tylko czemu bola mnie stawy i puchna jak banie opinie wydal inny lekarz ktory na oczy mnie nie widzial badanie na komisij polegalo na zwarzeniu mnie i zmierzeniu zmierzyl tez cisnienie na koniec przespacerowalam sie po gabinecie i koniec badania za to nerwy mi popsul pisal na maszynie raczej walil nic niebylo slychac co mowie nimoglam sie skupic ale bede sie odwoliwac |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 01, 2006 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Bożena nie poddawaj się i odwołuj, byle nie zaprzestać walki o siebie! Buziaki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 12:00 pm Temat postu: |
|
|
bede sie odwoliwac ale niemam nadziei ze dostane rete jak zauwazylam to lekarze oceniaja jak ja wygladam ja wygladam na okaz zdrowia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 7:35 pm Temat postu: |
|
|
Aga ma rację, odwołuj się. Walcz! |
|
Powrót do góry |
|
 |
monika.kala Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 10, 2006 8:03 pm Temat postu: |
|
|
Czesc Bozena
Witam cie w naszej gromadce wkrotce poznasz wszystkie tajniki naszego forum
Powodzenia
Monika kala |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 10:08 pm Temat postu: |
|
|
witam po przerwie mialam druga komisje i jestem calkem uzdrowiona na komisij zmierzono mi cisnienie i spytano czy boli mnie brzuch i to wszystko chyba nawet niezagladali do dokumentow bo po 10 minutach mialam ozeczenie.zdrowa. znajoma dobrze mowila niedalas nic i niemasz.a tu pracuj jak ledwie nogi wluczysz po domu na nic niestarcza pieniedzy.moze czas wyprowadzic sie do lepszego swiata dzieci chociarz bymily rete po mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 10:21 pm Temat postu: |
|
|
bożena, nawet tak nie mów!
frustracja i złośc są oczywiste i całkowicie uzasadnione, taki jest ten system
mam nadzieję, że odreagujesz, ochłoniesz i pozbierasz siły.
trzymaj się i nie poddawaj! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Hmm, a gdzie znajdziesz ten "lepszy świat"? Tak bywa z tymi komisjami. Albo pass ze strony odrzuconego po raz kolejny klienta, albo walka. I nie zawsze jest to walka z wiatrakami. Dobrze udokumentowane schorzenia i kompletne dokumenty pozwalają wygrać sprawę. Nie ma sensu się dołować. Możliwości odwoławcze są. Nikłe pocieszenie, ale w sądach pracy i ubezpieczeń społecznych większość spraw orzekana jest na korzyść zainteresowanego. Jeśli chcesz jakieś wskazówki co do procedury odwoławczej, pytaj. Coś podpowiemy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 11:06 pm Temat postu: |
|
|
bozenao napisał: |
witam po przerwie mialam druga komisje i jestem calkem uzdrowiona na komisij zmierzono mi cisnienie i spytano czy boli mnie brzuch i to wszystko chyba nawet niezagladali do dokumentow bo po 10 minutach mialam ozeczenie.zdrowa. znajoma dobrze mowila niedalas nic i niemasz.a tu pracuj jak ledwie nogi wluczysz po domu na nic niestarcza pieniedzy.moze czas wyprowadzic sie do lepszego swiata dzieci chociarz bymily rete po mnie. |
Nie poddawaj się i nie odpuszczaj...taka walka z bezduszną biurokracją wymaga ogromnie dużo silnej woli i "skóry słonia" ale masz dzieci więc warto...w czasie walki o swoje, w sądach i na komisjach, niestety nie ma pieniążków i z tego co wiem prawo nie działa wstecz, czyli zmiana decyzji nie powoduje wypłaty renty za minione m-ce ale może na ten czas (na podstawie dokumentacji medycznej) pomoc społeczna mogła by Ci jakoś pomóc. Wiem, że źle się czujesz i bieganie po urzędach to ostatnia rzecz o jakiej marzysz ale może w necie poszperasz i dowiesz się jakie są możliwości w Twoim mieście...nie znam się na tym specjalnie ale z tego co słyszałam w każdy większym mieście są darmowe porady prawnicze oraz inf. o pomocy dla osób w szczególnie złej sytuacji zdrowotno-socjalnej...nie załamuj się...będzie ok. tylko troszkę optymizmu i więcej woli walki trzymaj się i gorące pozdro Kicia _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 8:21 am Temat postu: |
|
|
bożenka, nie poddawaj się komisje są okropne wiem...ale poza nimi jest kika fajnych rzeczy na tym świecie pokrzycz trochę, daj upust złości...może troszkę pomoże
trzymaj się cieplutko  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 9:32 am Temat postu: |
|
|
dziekuje dostalam prace na pol etatu moze nieduze pieniadze ale zawsze cos tylko firma podobno nieplaci pracownikom i niewiem czy przyjac ta prace to jest firma sprzatajaca impel |
|
Powrót do góry |
|
 |
|