Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Antonelka Kadet
|
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 11:08 pm Temat postu: Mam na imię Ania i jestem tu nowa |
|
|
Witam
Bardzo sie ciesze, ze udalo mi sie znalezc taka stronke jak ta.
Jeszcze co prawda nie wiem czy choruje na ta ciezka chorobe jaka jest toczen. Na poczatku grudnia jade do szpitala w Bytomiu na reumatologie, i mam nadzieje, w koncu sie cos wyjasni.
Moze zaczne od poczatku.
Mniej wiecej w polowie pazdziernika poszlam zbadac sobie krew (morfologia). Nie bylo ku temu zadnego powodu, poniewaz czulam sie dobrze, ale mama moja nalegala,poniewaz dawno juz sie nie badalam, wiec poszlam. Okazalo sie ze mam leukopenie (WBC=2.20G/L). Badanie powtorzylam, zeby wykluczyc blad w tym pierwszym. Niestety wyszlo podobnie.
Znalazlam sie w szpitalu, oprocz roznorodnych badan krwi,robiono mi m.in. usg, ukg i punkcje z mostka. Wszystkie wyniki okazywaly sie w normie. Wyslano mnie na konsultacje do hematologa - pani doktor wykluczyla choroby krwi, za to dala mi jeszcze jedno skierowanie na b. krwi. Podaje co napisano:
ANA (++) homogenny
LE-pojedyncze podejrzane.
Moze ktos z was mial podobne objawy (moze zle to ujelam, bo caly czas czje sie znakomicie, tylko te wyniki takie wychodza) i moglby podzielic sie ze mna doswiadczeniami. Bede bardzo wdzieczna.
Z waszego forum dowiedzialam sie, ze by zdiagnozowac tocznia musza wystepowac przynajmniej 4 typowe objawy. Ja mam trzy ale i tak sie martwie.
Pozdrawiam wszystkich.
Ania |
|
Powrót do góry |
|
|
Szemek Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 11:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię, Aniu w "naszej wielkiej rodzince" . Mam nadzieję, że wszystko się niedługo wyjaśni. Pozdrawiam i życzę cierpliwości.
Przemek |
|
Powrót do góry |
|
|
kicia Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lis 24, 2006 11:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Aniu serdecznie! Ja też czułam (i czuję się) świetnie a że miałam wykryty zespół antyfosfolipidowy (często obecny przy kolagenozach) więc również diagnozowano mnie w kierunku tocznia i szczęśliwie wykluczyli u mnie tą chorobę!!! Może i z Tobą będzie podobnie...nie zamartwiaj się na zapas bo nie warto...ja umierałam ze strachu dobrych kilka m-cy zanim mnie całkowicie przebadali a wszystko skończyło się dobrze...głowa do góry i trzymaj się...wszyscy wielcy z naszą GURU na czele już pewnie śpią a ja nie bardzo kumata jestem w te klocki ale spróbuję podesłać Ci link o wynikach
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1145&start=0
oraz o obecności ANA (a także innych przeciwciał) nie tylko przy toczniu
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=957
pozdrawiam gorąco i życzę dobrej nocy Kicia _________________ De gustibus non est disputandum... |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 9:26 am Temat postu: |
|
|
witaj Aniu
ja też na początku czułam się świetnie, miałam tylko b.złe wyniki i uziemili mnie w szpitalu, choc nie chciałam
nie zamartwiaj się na zapas, bo stres tylko nam szkodzi
super, że trafiłaś na to forum, czuj się jak w domku
życzę dużo zdrowia i pogody ducha
Pozdrawiam _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 10:47 am Temat postu: |
|
|
a to nam się Anki wysypały
Witaj Aniu,
miło że jesteś z nami, faktycznie problemy diagnostyczne ma wiele osób, więcej jest jednak przypadków odwrotnych do twojego tzn. są dolegliwości i objawy ale nie ma potwierdzenia w wyniakch
Ale na pewno znajdziesz też dziewczyny z wynikami a bez objawów...
Konkretne przykłady nie przychodzą mi do głwoy w tej chwili, ale próbuj przekopać się przez Porady i Doświaczenia, w wątkach o diagnozie i badaniach mamy całą rozpiętośc "nietypowych" toczków.
Powodzenia i cierpliwości! |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 11:18 am Temat postu: |
|
|
Witam również!
Sporo nowych osób nas odwiedza, co potwierdza jednak, że nasze choroby wcale nie są takie rzadkie. No może nie wszystkie.
Cieszę się, że zdecydowałaś się napisać. Inni nieśmiali są chyba.
Dla oswiecenia - tyle, że toczniowcem nie jestem - wyniki też miałem dobre, ale objawy były widoczne. Takie to pokręcone.
Przejrzyj ten wątek - rozrasta się w dość szybkim tempie: Trudna diagnoza? Pojawiały się przypadki objawów i raczej dobrych wyników.
Powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
|
Itunia Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 11:59 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie i życzę Ci dużo wytrwałości w oczekiwaniu na diagnozę. Postaramy się Cię jak najlepiej wspierać |
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 1:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie zyczac wytrwałosci w oczekiwaniu na diagnoze oraz miłej lekturki buziaki i do miłego..:* _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
anik Junior
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Aniu serdecznie nie martw się na zapas wszystko się na pewno wyjaśni życzę zdrowia |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 9:13 pm Temat postu: |
|
|
witam cię także z tego co sobie przypominam to Aneta ma tak jak ty wyniki dodatnie ale objawów brak, moze nawet gdy u ciebie postawią diagnozę bedziesz jedną z tych szczęsliwych , którym choroba nie daje się we znaki, może będa to tylko wyniki a samopoczucie dobre i dolegliwości brak, zyczę ci tego,
przed tobą jeszcze trochę badań, wiec teraz na razie trudno coś powiedzieć, na początek musisz znależc lekarza który pozbiera to razem i postawi diagnozę, myslę ze tutaj dobry reumatolog jest potrzebny, trzymaj się _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
Antonelka Kadet
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Bardzo wszystkim dziekuje, za tyle milych slow. Dziekuje wam wszystkim, ze dzieki wam to forum istnieje. Z tego co tu wyczytalam (dopiero od dwoch dni przedzieram sie przez te wszystkie posty)toczen jest rzadka choroba, wiec osoby dotkniete nia tym bardziej potrzebuja grup wsparcia, gdzie moga podzielic sie swoim cierpieniem.
Naprawde dobra robota. |
|
Powrót do góry |
|
|
Agnieszka14 Master butterfly
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 12:36 am Temat postu: |
|
|
Witaj Antonelka! Życzę szybkiej diagnozy i aby niepewność Twoja zniknęła szybciutko!! Trzymaj się i fajnie, że czujesz się tak dobrze!
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Sob Wrz 11, 2010 11:01 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Lidia Master butterfly
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu .Z całego serca Ci życzę żeby te wyniki były chwilowe a jeśl8i już Cię lupus dorwał to żeby zaoszczędził Ci dolegliwości.Niech już pozostanie przy wynikach.
Pozdrowionka
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
|
Margo Stary wyjadacz
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 9:46 am Temat postu: |
|
|
Równiez witam bardzo serdecznie i dużo zdrówka życzę _________________ "Często pragnienie tego,czego nie masz,nie pozwala Ci się cieszyć tym,co masz"John Brown |
|
Powrót do góry |
|
|
OLESIA Master butterfly
|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 10:30 am Temat postu: |
|
|
i ja również Cię witam |
|
Powrót do góry |