Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

powitanie - Aga5/bozenao
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 10:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bożenka,praca pracą-ale nie poddawaj sie i walcz,odwołaj się od tej decyzji.Tyle sił znajdziesz. Kto nie walczy o swoje /w słusznej sprawie zresztą/ nic nie ma. Praca dzisiaj jest,a jutro moze jej nie być,jak sama mówisz,pracodawca zalega z płatnościami. Pisz odwołanie,koniecznie.
Trzymam kciuki.Pozdrawiam serdecznie. Smile
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 12:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej! nigdzie sie nie wybieraj dzieci wolą mame niz kase, a tam zawsze zdązysz, wiec nie wolno ci nawet tak myśleć,
co do komisji odwołuj się koniecznie, a praca? musisz sprawdzic to chyba, ludzie plotą rózne rzeczy, spróbuj ! sama się zorientujsz w sytuacji zakładu a parę groszy zawsze się przyda, być moze akurat dasz radę
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lis 21, 2006 5:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bożenko nie możesz się poddać.Odwołaj się.Prawie wszystkiesprawy kończą się wyrokiem pomyślnym dla potraktowanych przez ZUS jak banda naciągaczy.Sama mam obawy przed komisja .O ile pamietam juz ktoś z naszego Forum odeoływał się do skutku.Jak powiedziała Monika dzieciom najbardziej potrzebna jest mama a Twoja ucieczka im to odbierze.Nie karaj ich.Zobaczysz obudzisz się z zapasem nowych sił i chęcią walki z urzedasami.
Masz o co walczyc i najważniejsze dla kogo.Życze wytrwałości i powodzenia.
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG  
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 22, 2006 8:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ZUS oj skąd my to znamy ...ja tez niedostałam renty ale po odwołaniu sie do sadu pracy niedosc ze mi ja przyznali to jeszcze dali na stałe
chyba stwierdzili jednak ze mnie nieulecza... Rolling Eyes takze Bozenko odwołuj się ile się da ... ja przez okres odwołowywania byłam na 'kuroniówce" oczywiście jak mi przyznali rente potem musiałam całą "kuroniówke "zwrócic ... poniewaz ZUS wypłacił mi rente do tyłu za wszystkie miesiące....trwało to przeszło 8 miesiecy ale warto było...
Masz dzieci wiec jest dla kogo zyc i warto zyc .... a urzedasami niewarto się az tak mocno przejmować ... wiem ze łatwo sie mówi ale szkoda naszego zdrowia na nich wiec głowa góry i walcz o swoje...Powodzenia... Buziak
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Lis 22, 2006 11:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tez walczyłam z ZUS-em przeszło 8 miesciecy, potem jeszcze żle naliczyli odestki, ja policzyłam je bez kalkulatora plus minus, ile sie nalezy,, ale poczekałam do rozliczenia podatów, dostałam wtedy całą kwotę co do grosza Wink , trwało to od stycznia do sierpnia,a pieniadze zwrócono dopiero po koniec wrzesnia , ale watro bylo, w wyżeszj instancji to my wygrywamy, ZUS liczy bowiem na to ze ludzie sie nie odwołają i maja w dużej mierze rację, nie wszyscy sie odwołują
bozenao
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 2:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niemam sily sie odwoliwac na sama mysl robi mi sie slabo teraz to bym musiala do sada sie odwolac. to niedlamnie sady nigdy niebylam w sadzie sad tez moze uzdrowi mnie szkoda mojego zdrowia po tych komisjach to jeszcze niemoge dojsc do siebie.wkurza mnie to ze zdrowi maja renty a ja chora nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 3:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i ZUS własnie na to liczy, że ludzie się nie odwołają, bo brak im siły, ochoty i nerwów i zdrowia (nie dziwię się)...

kurczę Twisted Evil tym co się należy to nie dają, a oszuści ciągną kasę, a o korupcji itp to już szkoda gadać... Evil or Very Mad

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 5:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też nie byłam w sądzie rozprawa z ZUS to był moj pierwszy i ostatni raz Wink , i wcale nie było starsznie, dla pewności możesz pojechac z kims bliskim, zapewniam cię ze sąd nie zadaje zbędych pytań, co do mnie to ZUS był tak pewien swego ze nawet nie wysłali swojego przedstawiciela, co smieszniejsze, nawet nie zaliczył mi urlopu wychowaczego , ot tak te kilka lat uwazno ża przerwę w zyciorysie , to było jedyne pytanie które mi zadano,
na sali oprócz sędziego była tylko protokulantka i ja, wcale nie było starsznie, wręcz bylam zdziwona, a trwało to może z 15 minut, nie ma się czego bać , własnie ZUS liczy na to że się nie odwołasz, jesli nie wiesz jak napisac pismio mozesz pójśc do odziału ZUS oni ci pomogą,
odwołuj się nie masz nic do stracenia a wiele do zyskania
w dzisiejszych czasch jak nie będziesz walczyc to niczego nie zyskasz, a po czasie będzisz zła sama na siebie, sąd nie uzdrwai , sąd raczej pomoże i o to chodzi, ludzie wygrywają z ZUS tylko na drodze sądowej
bozenao
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 8:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie krus uzdrowil bo mam ziemie.bylam w krusie i jakos mi niepomogli napisac odwolania patrzyli tak z pod oka na mnie.niewiem moze zeczywiscie moge pracowac na gospodarstwie
Powrót do góry
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 8:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odwołuj sie naprwde do stracenia niemasz nic a do zyskania znacznie wiecej..ja na sali sadowej nawet niebyłam ..biegły sadowy co mnie badał ponownie( lek specjalista reumatolog)przeprowadzał badanie w swoim gabinecie gdzie przyjmuje pacjetów swoich ....potem on napisał opinie do sadu i po miesiacu dostałąm wezwanie do sadu ze odbedzie się odczytanie "wyroku"ale niebyła konieczna moja wizyta ...wstawiennictwo miałam nieobowiązkowe a ze sad był dalekoponad 100km niejechałam tylko zadzwoniła sie dowiedziec o postanowienie sadu ...no i Udało sie wiec ...WARTO!!! Powodzenia!!!
bozenao
Senior
Senior

PostWysłany: Sob Lis 25, 2006 9:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

niewiem czy sad mi przyzna rete ja mam teraz remisje choroby to chyba nie z tego najbardziej mi dokucza nerwica i marzna mi rece palce az sie biale robia rece grabieja nieraz drzewa niemoge narabac na ogien.bala mnie stawy jak zaduzo sie nadzwigam
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Lis 25, 2006 9:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czu sąd ci przyzna rente czy nie nidgy nie będziesz wiedziec, jesli nie spróbujesz, mysle że watro o to walczyc, nie masz nic do stracenia
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 7:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokładnie tak jak mówi Monika jak nie spróbujesz poprostu się niedowiesz i tyle a później bedziesz tego załować że....a może by cos było z tego ...ja osobiscie tez niewygladam na chorą ale to niema nic do rzezcy wiec cóż moge powiedzieć ...Walcz o swoje ...i Powodzenia.!!!
czekoladka
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Lis 26, 2006 8:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

CZEŚĆ jestem tu nowa więc witam stałych bywalców tych stron!! Nazywam się Magda i mam 23 lata Cool znacie mnie pod pseudo czekoladka, ponieważ lubie ją jeść, a dodatkowo uwielbiam się opalać !! Surprised
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
bozenao
Senior
Senior

PostWysłany: Pon Lis 27, 2006 8:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki za rade zbieram sie do pisania odwolania sprubuje moze cos wyjdzie z tego.moze sad sie pozna na chorobie bo lekarze z takich malich miasteczek to podejrzewam ze niemieli doczynienia z ta choroba.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 6 z 9

Skocz do: