Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aska000 Junior

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 7:08 pm Temat postu: jakie maści? |
|
|
Witam! Jakich maści powinnam używać aby zmniejszyć twardość skóry i tkanki podskórnej. Choruję na eozynofilowe zapalenie powięzi. Z góry dziękuję za odpowiedzi zwłaszcza twardzinowców |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 7:16 pm Temat postu: |
|
|
Hmm, nie oczekuj, że polecimy jakieś konkretne specyfiki. Nie mamy takiego prawa, bo żadni z nas lekarze.
Zmniejszenie stwardnienia skóry jest naturalnym procesem podjętego leczenia podstawowego. Ja na przykład miałem Nitrocard (z nitrogliceryną, ale z przepisu lekarza!) i Dermovate, oraz Heparynę, ale powrót skóry do elastyczności nie był efektem stosowania tych maści i kremów a (w moim przypadku) podania penicyliny.
Nie rób niczego bez wiedzy lekarza. Nie wiem, czy już wprowadzono jakąś konkretną terapię i jakie są efekty, ale to prowadzący decyduje o wszystkim.
Jedyne, co mogę zasugerować to właściwe nawilżenie i ogrzanie zmienionych miejsc. Na szczęście mrozu nie ma (nie wiem jak u Ciebie ).
Powodzenia.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aska000 Junior

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 7:19 pm Temat postu: |
|
|
u mnie też mrozu na szczęście nie ma biorę tylko metypred. Pewnie, że wszystko za zgodą lekarza, ale warto może mu coś zasugerować |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Możesz próbować, ale zazwyczaj lekarze są wrażliwi na sugerowanie leków i sposobu leczenia przez pacjenta. A nóż Ci się uda Czego życzę.
PS. Trochę ruchu też nie zaszkodzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aska000 Junior

|
Wysłany: Nie Lut 04, 2007 7:41 pm Temat postu: |
|
|
ruszam się cały czas (taka praca)  |
|