|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 1:34 pm Temat postu: |
|
|
trzymam kciuki mam nadzieję ze się uda , a dobry lekarz gdziekolwiek jest powinien byc na bieżco , wiec to ze jest w małej miejscowości wcale nie znaczy że nic nie wie na ten temat , czasmi wiedzą o wiele wiej niz ci którzy pracują w renomowanych szpitalach, to zalezy od samego zaangazowania lekarza nie od tego gdzie mieszka _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 10:30 am Temat postu: |
|
|
a ja wiem ze lekarze w malich miejscowosciach niemaja pojecia o tej chorobie odsylaja mnie do nikad a najlepiej do diabla. mam pytanie ciarnieja mi rece i nogi nawet glowa czy to moze byc spowodowane nerwica |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 11:27 am Temat postu: |
|
|
ja myslę ze to chorba Reynolda , mozesz mieć przez to sine ręce i nogi, byc może dochodzi do tego coś jeszcze , ale nie jesetm lekarzem, mogą to byc sprawy krązenia, albo jeszcze zupłnie coś innego, pokaż te ręce lekarzowi prowadzącemu,
co do lekarzy w małych miejscowościach , to zalezy do kogo trafiłaś , tak jak i lekarze w dużych miastach , są tacy i tacy, jesli ktos uważa ze dyplom zdobyty 20 lat temu to juz wystarczająca wiedza , to znajdziesz takich wszędze, z tym że w większym mieście masz możliwośc wyboru , jest ich więcej i w koncu trafi się na takiego który trakuje swój zawód serio i chce pomóc _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 11:56 am Temat postu: |
|
|
mozliwe ze to reynold bo mam bilo sine rece i stopy isa zimne choc ja nieczuje ze mi zimno a wogule to opuszki palcow sa zdretwiale z krazeniem tez pewnie nienajlepiej mam niskie cisnienie |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 29, 2006 12:27 pm Temat postu: |
|
|
bozeno tak tak moze to byc zespół RENo ale niestety konieczna jest wizyta u lekarza i zrobienie dodatkowych badań z wzwiązku z tym sinieniem... więć niema na co czekac i trza smigac do lekarza Powodzenia... _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Czw Lut 08, 2007 9:23 pm Temat postu: |
|
|
ostatnio mam takiego dola ze zyc sie niechce i niemam sie komu zwierzyc przyjaciele dawno uciekli jak przed zaraza maz zamknie sie w pokoju iniodzywa sie zreszta on z glupimy ludzmi nierozmawia a ja zyje sobie tak obok dzieci przeciaga na swoja strone bo slysze jak powtarzaja to co im powie do tego klopoty finansowe wszystko jest dokitu |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 1:58 pm Temat postu: |
|
|
hej, każdy ma dołki, przy naszych chorobach trudno ich uniknąć, dobrze miec się wtedy na kim oprzeć, przykro mmi że nie masz wsparcia jakiego potrzebujesz...
moż warto poszukac fachowej pomocy? sporo osób jest na antydepresantach, chodzi do psychologa, itp. czasami nie ma innego sposobu żeby wyjśc na prostą.
poczytaj:
Obniżenie nastroju, depresja...
i trzymaj się! |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 3:17 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje ze zostalam zauwazona od kilku lat biore neuroleptyki antydepresanty bez lekow to niewiem co bybylo a i tak fatalnie sie czuje na wiosne bedzie lepiej slonce zaswieci a u psychologa niebylam moze sie warto wybrac |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 4:25 pm Temat postu: |
|
|
bozenao wiesz mnie też złapał dóóół łagodnie mówiąc i to po nawrocie choroby. Dopiero wychodze z niego (może już wyszłam), ale to nastąpiło po tym jak wyniki się polepszyły i jak zobaczyłam, że kochane osoby są przy mnie. Radzę Ci iść do psychologa, terapeuty do kogoś kto wysłuch i poradzi... ja też tego potrzebowałam, ale przyznam się że nie odważyłam się. Spróbuj może warto... ciężko samemu... _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 4:27 pm Temat postu: |
|
|
wiesz co jesli przyjaciele uciekli to byli do kitu,popatrz wokól może masz w kims oparcie, rodzice, rodzenstwo a mąz cóz, mój tez się nie sprawdził, a mimo tego nie załamałam się,wręcz przeciwnie , pokazałam mu,ze nie jest mi potrzebny i taki niezbędny , ż znajdz sobie jakieś hobby, badz w czyms dobra, to podniesie twoją watrośc psychiczną, zawsze jest cos w czyms jesteś lepsze od męza, jesli on cię nie docienia, pokaz mu że na czymś znasz się lepej od niego, i zwyczajnie podnies głowe do góry, masz dzieci, ktore tez chyba potrafia myslec, staraj sie być, z nimi rozmawiac, nie siedz w kącie bo to niczego nie zmniena, spojrz w lustro i powtarzaj sobie jestem watrościowym człowiekiem i uwierz w siebie, to działa, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 09, 2007 5:21 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Bożena Tzrymaj sie, w końcu wszystko sie ułoży Jesteś swoim dzieciom potrzebna- mimo, że może ci sie wydawać inaczej. One w końcu same zauważą co sie dzieje. trzymam kciuki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 11, 2007 4:21 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Bożena. Próbuj wychodzić z pokoju, aktywizować się-takie siedzenie w 4 ścianach szkodzi... Trzymaj się cieplutko i wpadaj na forum także jak najczęściej!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aga3013 Kadet

|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 10:19 am Temat postu: |
|
|
Witaj Bozenko,ja tez od siebie zycze Ci wszystkiego najlepszego,trzymaj sie cieplutko.Mam nadzieje ze Twoje problemy juz sie troszke ulozyly i bardziej wierzysz w siebie!Wiem ze to trudno tak pocieszac,wiedzac samemu co to za choroba,ale trzeba zyc dalej -nawet z nia i walczyc chocby dla dzieci.Buziaczek _________________ aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
bozenao Senior

|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 5:20 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje ze podtrzymujecie mnie na duchu jak czytam to co piszecie to wszystko prawda przyjaciele byli dopuki potrzebowali cos odemnie a maz no coz od dawna niemoge na niego liczyc zostalam sama ze wszystkim moze dlatego te dolki mam ale od dzis postanowilam ze musze pomyslec o sobie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 5:25 pm Temat postu: |
|
|
i tak trzymaj to ty się liczysz , i zacznij od robiena sobie małych przyjemności od razu nastroj sie poprawia, to nie musi byc cos wielkiego, wystarczy malutkie drobne przyjemności, cos tylko dla ciebie, _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|