Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 12:33 pm Temat postu: |
|
|
wiem Moniś, za każdym razem im to powtarzam hihihi  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 2:49 pm Temat postu: |
|
|
U mnie ciśnienie jest zawsze niskie, około 90/60, ale jak mi spadło do 70/40, podczas robienia zastrzyku hormonalnego kilka lat temu, to zemdlałam, a pielęgniarki spanikowały, bo nie mogły się mnie dobudzić Tętno przy tym też mam niskie, w spoczynku 48/min. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 3:37 pm Temat postu: |
|
|
a u mnie ciśnienie niskie, a tętno nadal wysokie (średnio ok 90-100/min), ale się już do niego przyzwyczaiłam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 4:29 pm Temat postu: |
|
|
kinga musisz go zmniejszyc takie tętno moze byc chwilowe , chyba leki nie bardzo działaja, trzeba je zmienic , dobrać inne przyzwyczaic mozna się do wielu rzeczy ale nie znaczy to że tak ma byc, wspomnij o tym lekarzowi
ja miałam dobierane leki przez dłuzszy czas zanim trafiono na to co w końcu podziałało _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 4:53 pm Temat postu: |
|
|
ja rowniez mam zespol bialego fartucha w szpitalu zawsze mam podwyzszone cisnienie ok 140/90 no i lekarka kazala mi brac enarenal bralam przez pol roku ale mierzylam sobie w domu ciagle i zawsze bylo dobre wiec odstawilam nie biore juz kilka miesiecy i cisnienie nadal w normie czasami tylko jak sie zdenerwuje to mi skacze dlatego czasami biore pół tabletki enarenalu doraznie tak na wszelki wypadek _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 6:36 pm Temat postu: |
|
|
Monika, już tyle razy mówiłam o tym tętnie, a oni to puszczają bokiem, dla nich ważne że ciśnienie ok... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 7:05 pm Temat postu: |
|
|
coz czasmi tak bywa, pacjenta okreslają przez to co jest, tak jakby juz nic nowego nie mogło się dołączyć, ja jak mówiłm na odziale ze cos nowgo się dzieje to tez puszczali to bez efektu a dopiero potem moja lekarka pomogła, robiła badania aż stwierdzila albo normę albo cos nie tak , potem wracałam na odział ju znastepną diagnozą i juz wtedy nikt sie nie czepiał i traktował powaznie,
takie tętno jest niedopuszczalne, powyzej 90 trzeba leczyć zwłaszcza jesli utrzymuje sie stale na takim poziomie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 8:28 pm Temat postu: |
|
|
u mnie rowniez bywa bardzo wysokie tętno przy dobrym cisnieniu bede musiala powiedziec to lekarzowi na najblizszym spotkaniu Juz kiedys pewnien lekarz kiedy mi mierzyl puls w szpitalu stwierdzil ze to mozliwe bo przy takim badaniu zawsze puls bije szybciej a kiedy powiedzialam ze mam tak czesto dostalam tabletki aby sie wyciszyc na uspokojenie _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 16, 2007 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Też mam niskie ciśnienie i pocieszenie jest jedno- lepsze to niż za wysokie...ale na poważnie to próbuję się rozruszać i wchodzić na coraz wyższe orbity "działania".Staram się ruszać...bo z tą kawą ...ehh |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 6:23 pm Temat postu: |
|
|
No, dzisiaj szczególnie daje sie we znaki takie niskie ciśnienie, chodzimy "po scianach". Moniko, jak myslisz, zy przy niskim cisnieniu i wysokim tętnie /ok.90-100/ trzeba zasiegnąc porady lekarskiej? Tak ma "od zawsze" moja córka. Cisnienie 82/40 na przyklad, a puls ok. albo ponad 100. Do tego temperatura, z reguły w okolicach 35 - 36...  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Agatko ja bym zdecydowanie porozmawiała z lekarzem.A jak u córki z samopoczuciem i w ogóle zdrowiem.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 18, 2007 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Agatko koniecznie do lekarza. To nie jest prawidłowe, tak może być np. przy niedoczynności tarczycy i towarzyszącej jej niedokrwistości. Lepiej to sprawdzić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 9:00 am Temat postu: |
|
|
kazde wysokie tento jest do wyjasniena, trzeba to wyjasnic koniecznie, a samo ciensienie szczególnie rozkurczowe jest na granicy przy takim leki juz sa koniecznie, nie mdleje ci w domu ? czy na ulicy ?cisnienie 40 to juz stan alarmowy
 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

Ostatnio zmieniony przez Monika B dnia Pon Mar 19, 2007 12:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zosia50 Junior

|
Wysłany: Pon Mar 19, 2007 9:27 am Temat postu: Niskie cisnienie |
|
|
Ja dlugi czas walczylam z niskim cisnieniem i dopiero od niedawna mam zmienne. Kawy pic nie moglam tak pilam czarna cherbate,ale nie mocna ,bo szkodzila mi na oczy. Z niekonwencjonalnych sposobow polecam moje wyprobowane. 1 na stojaco pochylic sie ,rece do ziemi jak idzie,glowa w dol, i tak 1min. Drugi sposob tylko przy slabym tetnie pomyslcie o czyms co was bardzo denerwowalo ,co pamietacie,ze podnioslo wam cisnienie,cos co doprowadzalo was do wrzenia.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2007 11:48 am Temat postu: |
|
|
ja ostatnio mam, przy bardzo złym samopoczuciu, tętno 100-110.. idę dziś do lekarza i sama niewiem czy on powinien cos z tym zrobić, coś sprawdzić... bo jesli tak to pewnie będę miała cięzkie zadanie.. hmm.. i po długiej walce dostanę przysłowiowy - paracetamol-lek na wszystko!..
życzcie mi powodzenia
zamelduję się po wizycie
pozdrawiam-ewela |
|
Powrót do góry |
|
 |
|