Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Niskie ciśnienie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 12:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiem Moniś, za każdym razem im to powtarzam Very Happy hihihi Laughing

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 2:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie ciśnienie jest zawsze niskie, około 90/60, ale jak mi spadło do 70/40, podczas robienia zastrzyku hormonalnego kilka lat temu, to zemdlałam, a pielęgniarki spanikowały, bo nie mogły się mnie dobudzić Laughing Tętno przy tym też mam niskie, w spoczynku 48/min.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 3:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a u mnie ciśnienie niskie, a tętno nadal wysokie (średnio ok 90-100/min), ale się już do niego przyzwyczaiłam Very Happy

Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 4:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kinga musisz go zmniejszyc takie tętno moze byc chwilowe , chyba leki nie bardzo działaja, trzeba je zmienic , dobrać inne przyzwyczaic mozna się do wielu rzeczy ale nie znaczy to że tak ma byc, wspomnij o tym lekarzowi
ja miałam dobierane leki przez dłuzszy czas zanim trafiono na to co w końcu podziałało
karolina7
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 4:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja rowniez mam zespol bialego fartucha w szpitalu zawsze mam podwyzszone cisnienie ok 140/90 no i lekarka kazala mi brac enarenal bralam przez pol roku ale mierzylam sobie w domu ciagle i zawsze bylo dobre wiec odstawilam nie biore juz kilka miesiecy i cisnienie nadal w normie czasami tylko jak sie zdenerwuje to mi skacze dlatego czasami biore pół tabletki enarenalu doraznie tak na wszelki wypadek
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 6:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika, już tyle razy mówiłam o tym tętnie, a oni to puszczają bokiem, dla nich ważne że ciśnienie ok...

Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 7:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

coz czasmi tak bywa, pacjenta okreslają przez to co jest, tak jakby juz nic nowego nie mogło się dołączyć, ja jak mówiłm na odziale ze cos nowgo się dzieje to tez puszczali to bez efektu a dopiero potem moja lekarka pomogła, robiła badania aż stwierdzila albo normę albo cos nie tak , potem wracałam na odział ju znastepną diagnozą i juz wtedy nikt sie nie czepiał i traktował powaznie,
takie tętno jest niedopuszczalne, powyzej 90 trzeba leczyć zwłaszcza jesli utrzymuje sie stale na takim poziomie
karolina7
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 8:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie rowniez bywa bardzo wysokie tętno przy dobrym cisnieniu bede musiala powiedziec to lekarzowi na najblizszym spotkaniu Juz kiedys pewnien lekarz kiedy mi mierzyl puls w szpitalu stwierdzil ze to mozliwe bo przy takim badaniu zawsze puls bije szybciej a kiedy powiedzialam ze mam tak czesto dostalam tabletki aby sie wyciszyc na uspokojenie
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 16, 2007 9:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też mam niskie ciśnienie i pocieszenie jest jedno- lepsze to niż za wysokie...ale na poważnie to próbuję się rozruszać i wchodzić na coraz wyższe orbity "działania".Staram się ruszać...bo z tą kawą ...ehh
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Mar 18, 2007 6:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No, dzisiaj szczególnie daje sie we znaki takie niskie ciśnienie, chodzimy "po scianach". Moniko, jak myslisz, zy przy niskim cisnieniu i wysokim tętnie /ok.90-100/ trzeba zasiegnąc porady lekarskiej? Tak ma "od zawsze" moja córka. Cisnienie 82/40 na przyklad, a puls ok. albo ponad 100. Do tego temperatura, z reguły w okolicach 35 - 36... Crying or Very sad
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Mar 18, 2007 7:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agatko ja bym zdecydowanie porozmawiała z lekarzem.A jak u córki z samopoczuciem i w ogóle zdrowiem.
Buziak
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Agnieszka14
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Mar 18, 2007 10:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agatko koniecznie do lekarza. To nie jest prawidłowe, tak może być np. przy niedoczynności tarczycy i towarzyszącej jej niedokrwistości. Lepiej to sprawdzić.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Mar 19, 2007 9:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kazde wysokie tento jest do wyjasniena, trzeba to wyjasnic koniecznie, a samo ciensienie szczególnie rozkurczowe jest na granicy przy takim leki juz sa koniecznie, nie mdleje ci w domu ? czy na ulicy ?cisnienie 40 to juz stan alarmowy
Exclamation

Ostatnio zmieniony przez Monika B dnia Pon Mar 19, 2007 12:46 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zosia50
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Mar 19, 2007 9:27 am    Temat postu: Niskie cisnienie Odpowiedz z cytatem

Ja dlugi czas walczylam z niskim cisnieniem i dopiero od niedawna mam zmienne. Kawy pic nie moglam tak pilam czarna cherbate,ale nie mocna ,bo szkodzila mi na oczy. Z niekonwencjonalnych sposobow polecam moje wyprobowane. 1 na stojaco pochylic sie ,rece do ziemi jak idzie,glowa w dol, i tak 1min. Drugi sposob tylko przy slabym tetnie Exclamation Exclamation pomyslcie o czyms co was bardzo denerwowalo ,co pamietacie,ze podnioslo wam cisnienie,cos co doprowadzalo was do wrzenia. Evil or Very Mad Very Happy
Powrót do góry
Ewela1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 11:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja ostatnio mam, przy bardzo złym samopoczuciu, tętno 100-110.. idę dziś do lekarza i sama niewiem czy on powinien cos z tym zrobić, coś sprawdzić... bo jesli tak to pewnie będę miała cięzkie zadanie.. hmm.. i po długiej walce dostanę przysłowiowy - paracetamol-lek na wszystko!..
życzcie mi powodzenia
zamelduję się po wizycie

pozdrawiam-ewela
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Skocz do: