Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Solarium, samoopalacz
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tatsu
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 2:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Używałam tego kremu. Pięknie "opalił" mi skórkę, a zapach... no fakt, ma dość nieprzyjemny, ale ważne, żeby się mocno w ubranie zaraz po nasmarowaniu nie wycierać. Zapach głównie na ubraniach zostaje. Przynajmniej u mnie tak jest.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 2:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja używałam balsamu Johnsona holiday skin (czy coś takiego) efekt bardzo dobry, bardzo dobrze nawilża i zapach jak normalny balsam Razz

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
angela
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 3:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Również używałam balsamu brązującego ziaji sopot, ale i tak jak dla mnie pachniało nawet po umyciu... hmmm... grzybami Rechot może powinnaminnego wypróbować... zobaczy się...
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Lut 18, 2007 5:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja tez uzywałam tego samego balsamu co kinga, ale radzę kupowac, ten na noc, poniewaz są tego 3 rodzaje, ten na noc jest w miare przyzwoity, mnie tez wszelkie samoopalacze smierdzą , a ten balsam byl znośny , jest jeszcze brązujący z avonu , tez nie ma nieprzyjemnej woni Wink i chyba ten jest najlpeszy, a także balsam Dave brązujący, najlepiej w sklepie porównać Jonsona i Dove, ale koniecznie to muszą byc balsmy, one sa mniej skoncentrowane ciut dłużej czeka się na efekt ale są o niebo przyjemniejsze
kasiulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 5:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ech, dziewczyny... Większość moich koleżanek (zdrowych) używa/ używała tych samych kremów co ja i jakoś żadna nie skarżyła sie na zapach Confused Nawet jak na dziwadło na mnie patrzały jak im mówiłam, że mnie zapach nie pasi... zastanawiam sie czy to "śmierdzenie" po samoopalaczu ma coś wsólnego z naszymi chorobami Wink Laughing
Angela, balsam braujacy ujedrniający znacznie mniej "śmierdzi" niż ten "relaksujący". powodzenia zycze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 5:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a wiesz nie myslałam pod tym kątem zawsze uważałam,że nadmiernie rozwinięty zmisl powonienia to dla mnie przekleństwo, ja czuję wszytko, dlatego nie wejdę latem do autobusu, nie stanę w tłumie , bo zaraz robi mi sie niedobrze, czuja za duzo, i to tez nie jest zbyt miłe, a juz zapach ( a raczej smród niektórych perfum ) przypawia mnie o mdłości, kremy balasmy muszę musze powąchać , inaczej nie kupię Wink Shocked
angela
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 5:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do naszego zmysłu powonienia, to właśnie przypomniało mi się jak kiedyś mama z rok temu powiedziała mi, że ja może mam coś nie tak przez te leki, pulsy ze zmysłem ,,zapachowym". Może to i prawda, bo te wszystkie leki mogą jakoś wpływać na to co i jak odczuwamy Smile
tatsu
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Lut 19, 2007 7:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmmm... to teraz zaburzę tok myślenia: nie biorę żadnych leków i na mnie też zapach tych samoopalaczy nie jest zbyt przyjemny. A "śmierdzą" mi one od zawsze, odkąd zaczęłam je używać (dość spotradycznie i dość różnych firm).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Lut 20, 2007 12:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a masz racje moja mama tez od zawsze ma z tym probelmy, nie chodzi tutaj o samoopalacze ale wogole o zapachy,
a u ciebie to nie wiadomo co włsciwie jest byc może i jest to nasza choroba
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 9:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kupiłam wczoraj baslam do ciała brązująco - ujędrniający NIVEA body Summer Beauty do jasnej karnacji Very Happy
zaskoczona byłam prześlicznym delikatnym zapachem Exclamation
ale...czy ma ktoś opracowany patent, na równomierne rozprowadzanie balsamu, żeby ta "opalenizna" była ładna, a nie w paski?
bo ja już po jednym zastosowaniu (na białą skórę) mam widoczne zacieki Evil or Very Mad Twisted Evil Laughing

Powrót do góry
Ewelina
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kinguś, właśnie zakupiłam sobie ten sam balsam i również zastanawiałam się nad kwestią równego rozmasowania go i jest na to sposób, co prawda jeszcze go nie wybróbowałam, ale znajoma twierdzi, że skutek jest pozytywny. Otóż trzeba ów balsam zmieszać na rączce z odrobinką zwykłego balsamu i wterzeć w skórę i gotowe Exclamation Razz Mam nadzieję, że efekt zarówno u mnie jak i u Ciebie będzie zadawalający Laughing Powodzenia
zossia2
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 11:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczynki,

od wiekow uzywam samoopalaczy ,juz dawno zrezygnowalam ze slonca.
ja aby nie miec zadnych smug i plam ,robie bardzo lekki piling ciala,potem wcieram dobry nie tlusty balsam ,nakladam rekawiczki jednorazowe,i dokladnie rozcieram samoopalacz,lub balsam brazujacy,potem sciagam jedna rekawiczke i nakladm balsam na dlon ,potem na druga.Sprawdzone!! trzeba tylko uwazac na kolana i lokcie ,tam skora jest gruba ,albo wiecej pilingu ,albo mniej samoopalacza.
ja rowniez nienawidze zapachu samoopalaczy,perfumy i specyficzne srodki czystosci przyprawiaja mnie o mdlosci i bole glowy,
i jeszcze zapach lasu ,wydedukowalam ,ze drzewa iglaste,powoduja natychmiastowe mdlosci,wymioty i bol glowy.
Kurcze myslalam ,ze cos zemna nie tak.A widze ,ze to nie tylko moja przypadlosc.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 11:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kinga ja mam ten sam samoopalacz, mnie ujął pięknym zapachem i lekką konsystencją, ale nie jest to ta opalenizna co daje Johnson , uzywam go od jakiegos czasu skora jest niewle ciemniejsza ale dokonale nawilża , wiec i tak bęe go uzwac a póznej kupie sobie jednak Johnsona na noc, Wink
ja nie zuwazyłam smug, bo nie jest ciemny wiec i ich nie widać Wink
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 12:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

muszę bardziej uważać Very Happy
a zapach ma prześliczny-jak mało który Very Happy
nawilża bardzo dobrze też Very Happy
a Johnsona na noc jeszcze nigdy nie miałam, jak skończę ten NIVEA to może go wypróbuję Smile

Powrót do góry
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Kwi 29, 2007 2:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie stosowałam jeszcze nigdy samoopalacza, nie wiem czy pokryłby moje plamy na rękach(jak po bielactwie).Co o tym myślicie?? Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 9 z 16

Skocz do: