Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Powitanie - Ala1 - trudna diagnoza
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ala1
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 1:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiesz Basiu mi to już ręce opadają bo człowiek wychodzi w pewnych sytuacjach na wariatkę bo jak to tyle miesięcy i lekarze by nie zdiagnozowali sie ludzie dziwią?
Wychodzę już na hipochondryczkę a ja już się coraz gorzej czuję Crying or Very sad
Mój mąż też już na mnie dziwnie patrzy bo przez tyle lat robot chodzący, biegający a tu klap Crying or Very sad
Ledwo się słaniam po domu i słyszę nieraz Ty ciągle jesteś zmęczona?
Kiedy idziesz do lekarza? Embarassed a mnie już głupio tylko ćpam się majamilem żeby tylko stawy i mięśnie nie bolałay:(

Mam nadzieję że jak dostanę się na wizytę do IR na Spartańską to wszystko się wyjaśni tylko dla mnie ten odległy czas jest ciężki.
I czekanie kiedy to będzie?
Mam tyle na głowie a tu człowiek jest bezradny.
I nas nikt nie zrozumie tylko ludzie którzy tak jak my czekałyśmy na długą diagnozę.
Szczerze mówiąc że gdyby nie to forum i Ci ludzie już bym chyba dała sobie wmówić że może mam coś z głową. Ale teraz wiem że nie mogę się poddać bo widze po sobie że pewne zmiany choćby skórne mam, swiadczą o jakiejś chorobie wydaje mi się że to twardzina, bo nawet moje ręce są jakieś dziwne bo i one w tym roku też się nie chcą opalić i się wyróżniają.
I tak naprawdę w swoim otoczeniu nie mam z kim pogadać o tym wszystki jest mi z tego powodu też źle Crying or Very sad
Ale razem jakoś będzie nam raźniej Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
OLUS
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 4:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc Alu! ja tez jestem tu nowaale zdiagnozowana i mysle ze was tez to czeka w koncu te przeboje z lekarzami sa najgorsze!! i przepraszam ze sie tak wyraze ale ten cholerny toczen jest tak ciezki do ziagnozowania ze szok. Mi niby postawili diagnoze te 5 lat temu ale przez pierwszy rok caly czas mieli ale. Mialam serie badan a najwieksza komplikacja do postawienia diagnozy byla moja ciaza. ale musze powiedziec ze w Gdansku lekarzom zawdzieczam zycie swoje i swojej coreczki.
przy pierwszym zucie objawy mowily ze to toczen a wyniki zaprzeczaly. A przy drugim nawrocie wyniki mowily ze sie odezwal toczen a objawow zadnych nie bylo. tak wiec w medycynie nie jest powiedziane ze 2+2 to cztery. Zycze duuuuuuzo zdrowka poprawy nastroju i szybkiej diagnozy!! Smile
Ala1
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 5:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OLUS trochę zazdroszczę tym co mają już diagnozę bo choć jakieś leki dostają co trochę można się lepiej poczuć.
A tak te cholerne stawy i mięśnie bolą że nieraz wyć mi się chce i zła jestem na cały świat...........
Ale tu z wami jest mi już raźniej bo choć trochę człowieka ktoś rozumie Razz
Ile ma twoja córeczka ja mam dwójkę urwisów którzy tak mi dają w kość....
Pozdrawiam
Powrót do góry
OLUS
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 5:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ala1 napisał:
OLUS trochę zazdroszczę tym co mają już diagnozę bo choć jakieś leki dostają co trochę można się lepiej poczuć.
A tak te cholerne stawy i mięśnie bolą że nieraz wyć mi się chce i zła jestem na cały świat...........
Ale tu z wami jest mi już raźniej bo choć trochę człowieka ktoś rozumie Razz
Ile ma twoja córeczka ja mam dwójkę urwisów którzy tak mi dają w kość....
Pozdrawiam

moja coreczka ma 5 lat tez jest niesamowita! A co do twoich bolow to naprawde z calego serca ci wspolczuje wiem co to znaczy! Ja wylam faktycznie i gryzlam poduszke to byl moj sposob na wyrzycie sie a potem ze zmeczenia zasypialam. Bedac w szpitalu mialam taki bole ze tracilam kontakt ze swiatwm tez oczywiscie w ciazy dostawalam wtedy dolarganlek przeciwbolowy taki zastrzyk byl jak zbawienie po nim odrazu zasypialam nie na dlugo ale zawsze cos. przepraszm ze tak powoli ale sztywnieja mi troche palce. pamietaj najwaznijsze to sie nie poddawac i miec wiare w lepsz jutro. Nic sie nie dzieje bez przyczyny wszystko jest po cos! Pozdrawiam cie goroco i trzymaj sie!!
Barbarka
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 10:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ala1 napisał:
. Ale teraz wiem że nie mogę się poddać bo widze po sobie że pewne zmiany choćby skórne mam, swiadczą o jakiejś chorobie wydaje mi się że to twardzina, bo nawet moje ręce są jakieś dziwne bo i one w tym roku też się nie chcą opalić i się wyróżniają.
I tak naprawdę w swoim otoczeniu nie mam z kim pogadać o tym wszystki jest mi z tego powodu też źle Crying or Very sad
Ale razem jakoś będzie nam raźniej Wink

Nie przejmuj się-ja przeżywałam to samo-był taki etap,że nawet moja mama zaczęła się dziwnie patrzeć-na szczęście mam już zdiagnozowane kilka chorób,ale to też nie było proste-musiałam walczyć o swoje Twisted Evil .
Szczerze mówiąc do tej pory nie mam tej głównej diagnozy,a doskonale wiem co to znaczy-na pocieszenie powiem,że cierpię psychicznie i fizycznie tak,jak ty,są momenty,że łzy płyną mi z oczu-i to bardzo często-bo jak tu nie płakać,kiedy boli strasznie,a badania ujemne i ujemne.
A człowiek wyczuwa,że jest chory... Crying or Very sad
Dlatego też,kiedy będziesz miała taki dołek-to nie załamuj się,pomyśl,że wiele osób przeszło to samo co ty czy ja czekając na diagnozę.
Na pewno już niedługo będziesz ją miała,dostaniesz leki i od razu poczujesz się lepiej.
A i nastrój będziesz miała lepszy Very Happy.
Odnośnie twoich zmian skórnych na rękach,to podobno zmiany takie,jak w sklerodermie,jaśli dotyczą samych tylko dłoni mogą towarzyszyć RZS.
Pozdrawiam-wszystkiego dobrego Smile .
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ala1
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 6:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam lupusikówSmile
Mam chumorek dziś dobry bo byłam u lekarza rodzinnego i trafiłam na anioła............ Laughing
Pani dr jak obejrzała mnie i wysłuchała to sama stwierdziła podejrzewam chorobę układową. Dam skierowania na badania może coś się wyjaśni Confused
Dostałam skierowanie na Morfologię, OB, CRP, Fibrynogen, CPK, Fosfotaza alkaliczna, Kreatyniny. A do tego zleciła mi RTG rąk i kolan.
Rany jak miło było. Wizyta jak prywatnie. Pani dr sama stwierdziła że na początku to ciężko tą chorobę zdiagnozować. Zazwyczaj to dopiero się dzieje jak się rozszaleje i porobi spustoszenia w organiźmie.
Powiedziała że jak przyjdę z wynikami to da skierowanie na RTG przełyku.
Ludzie co za ANIOŁ kobieta Very Happy, a jeszcze dziś się wkręciłam bez numerka nieźle co? Wink
A ja dziś narzekam na stawiki, oj narzekam.
To ta pogoda tak daje się w kość...........
Buziaki dla wszystkich na tym forum dziś rozdaje............
Powrót do góry
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 7:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dobrze! Jak niewiele potrzeba do szczęścia- normalne podejście lekarza Wink , samopoczucie też się automatycznie poprawia ,co?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Ala1
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Lip 06, 2007 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko szkoda że takich lekarzy jest mało Sad
I przez to cierpimy...............
Ale mam nadzieje że może coś drgnie u mnie Smile
Powrót do góry
sara
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 10:18 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Cię Alu Very Happy

Życzę Ci szybkiej i trafnej diagnozy.
Fajnie, że trafiłaś na takiego lekarza. Widać, że traktuje Twój przypadek poważnie. Mnóstwo badań dostałaś, a więc dowiesz się czegoś o Twoim przypadku.
Coś czuję, że jesteś optymistyczym człowiekiem, a więc myślę, że wszystko będzie o.k.

Pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lip 10, 2007 6:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Alu Very Happy
Powrót do góry
Agnieszka14
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lip 12, 2007 12:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powitanko Smile
Powrót do góry
Jolka35
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pon Lis 12, 2007 5:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ala 1
Jak mozesz to prosze napisz co i jak u Ciebie.....
Jola Smile
Powrót do góry
Gabi
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lis 12, 2007 6:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Alu Exclamation
Iwoonia
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 12:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Alu Wink nie martw sie wszystko będzie dobrze Wink a ludzmi sie nie ma co przejmowac , z Twoją głową wszystko wporządku Wink
Pozdrawiam gorąco.
dori792
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Lis 16, 2007 1:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: