Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Joaśka
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 1:38 pm    Temat postu: Re: Witam Odpowiedz z cytatem

KRZEMINKA napisał:
Witam,chce dołączyć do grona ludzi chorujących na Toczeń,borykam sie z ta choroba od 10 lat i jak każdy chorujący na to paskudztwo borykam sie z problemami jakie to chorubsko ze sobą niesie.
pozdrawiam wszystkich ludzi chorych życząc dużo siły w walce z chorobami Smile Ewa

Krzeminko Droga ! Witam Cię cieplutko i powiem tak- My nie jesteśmy chorzy tylko zdrowi inaczej albo znajdujemy się w stanie przejściowym pomiędzy dniami bez dolegliwości.
POZDRAWIAM --- Joaśka
którzy są w potrzebie.
Wyciągają ręce i proponują swoją przyjaźń.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
KRZEMINKA
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 1:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Milusia napisał:
KRZEMINKO- Kurcze widze ze mamy podobne problemy. Ja lecze sie od ok 5 lat bo wtedy stwierdzono u mnie chorobe.
Po ok rocznym leczeniu byl okres remisji choroby.
No ale po ciązy znacznie sie pogorszylo. Wiec wlasciwie codziennie mnie cos boli Sad czasem mocniej czasem słabiej,. Jak robie badania to lekarka mowi ze wlasciwie nic sie tam nie dzieje! I stwierdzila ze moze u mnie przebieg choroby jest bardziej objawowy niz układowy ze niby wewnątrz nic takiego sie nie dzieje!
Ja mam zle przeczucia bo wiem ze bol sygnalizuje ze własnie cos złego sie dzieje! Wiec nie wiem juz czy nie zmienie lekarki!

Jak trafiłaś do Niemiec na leczenie?
Pozdrawiam, Smile

U mnie też choroba nasiliła sie po urodzeniu dziecka,tak jak wspomniałam ,mój lekarz ciągle twierdził że taka moja uroda jak skarżyłam sie na dolegliwości,twierdzi że jak boli to człowiek żyje.
Do niemiec dostałam sie z pomoca rodziców,którzy tam mieszkają na stałe.
Znależli lekarza który zgodził sie mnie wyciągnąc i wyprowadzić na prostą ,
.Co do bólu,musisz kontrolować czy ból utrzymuje sie długo w jednym miejscu ,czy codziennie boli cos innego,jeżeli w jednym miejscu to należy sprawdzać ,ale jeżeli ból sie przemieszca to juz objaw choroby,która wędruje sobie po całej Tobie i nie pozwala zapomnieć że jesteś chora.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 1:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Cię Ewo serdecznie Smile Zwłaszcza ze niedaleko Ciebie mieszkam. Zastanawiam sie czy jak leczysz sie w Niemczech to wizyty kontrolne masz rownież tam? Nie byłaś w żadnym polskim szpitalu? Ja lecze sie w Rybniku (od 2 lat) i chwalę sobie- specjaliści są całkiem całkiem...

Ostatnio zmieniony przez kasiulka dnia Czw Sty 31, 2008 3:29 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Milusia
Super senior
Super senior

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 2:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
"KRZEMINKA
Co do bólu,musisz kontrolować czy ból utrzymuje sie długo w jednym miejscu ,czy codziennie boli cos innego,jeżeli w jednym miejscu to należy sprawdzać ,ale jeżeli ból sie przemieszca to juz objaw choroby,która wędruje sobie po całej Tobie i nie pozwala zapomnieć że jesteś chora.

Co to znaczy dluzej? Sa to bole wedrujace ale czsem spuchnie mi jakis staw i boli wtedy nawet kilka dni. Z reszta dzieja mi sie dziwne atrakcyjne rzeczy. Ostatnio dziwnie zesztywnial mi miesien uda i pojawila sie tam dziwna bolaco-swedzaca wysypka w postaci czerwonej plamy, utrzymywalo sie to kilka dni po czy w tym miejscu pojawil sie siniak - dziwne ale nic z tym nie robilam ani nie konsultowalam z lekarzem. Z moja lekarka i tak nie warto! Dobrze Ci ze jestes pod dobra opieka to daje większa ulge pewnośc i poczucie bezpieczenstwa.

Na jakich lekach jestes?

Ostatnio zmieniony przez Milusia dnia Pią Lut 01, 2008 8:32 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KRZEMINKA
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 5:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiulka napisał:
Witam Cię Ewo serdecznie Smile Zwłaszcza ze niedaleko Ciebie mieszkam. Zastanawiam sie czy jak leczysz sie w Niemczech to wizyty kontrolne masz rownież tam? Nie byłaś w żadnym polskim szpitalu? Ja lecze sie w Rybniku (od 2 lat) i chwalę sobie- specjaliści są całkiem całkiem...

tak na wizyty kontrolne tez jeżdze do Niemiec co trzy miesiące,to tak jak u nas tez częściej nie mialam wizyt kontrolnych,może nawet były dłuższe okresy oczekiwania.
Przez pierwsze 8 lat leczyłam sie na miejscu i oczywiście zaliczyłam sporo szpitali,dopiero jak widziałam że choroba sie bardzo nasiliła to zdecydowałam sie na pomoc za granicą.
teraz staram się o leczenie w Katowicach u prof.Eugeniusza Kucharza
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 5:21 pm    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

Milusia,dokładnie tak ja napisałaś pojawiaja się obrzęki ,nazywane sa w tej chorobie ,,guzy lotne,,które pojawiaja się i utrzymuja przez jakiś czas poczym guzy zanikają ale pozostaja czerwone plamy które zmieniają się w zasinienia,które przez jakis czas bolą ( w moim przypadku jest to 3-4 dni).
Jest w tej chorobie jest to norma.Wiem też że takie plamy usadawiają sie praktycznie wszędzie i to może powodować że bol pojawia sie w miejscach ktore moga powodowac obawy .
Leczona jestem lekiem CELL-CEPT+ENCORTON,WAPNO,D3,LEKI PRZECIW OSTEOPOROZIE
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 7:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam w naszej sporej rodzince Wink
Powrót do góry
monia n
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 10:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Razz
KRZEMINKA
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lut 03, 2008 6:02 pm    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

ma pytanie ,czy zdarzają sie wam takie nagłe zawroty głowy,z takim jakby ogromnym ciśnieniem w głowie,bo niewiem czy to jest w normie przy tej chorobie ,czy też powinnam sie zgłosic do lekarza
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lut 05, 2008 8:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Krzeminka jeżeli Cie to niepokoi lepiej powioedziec lekarzowi przy naszych chorobach nigdy nic nie wiadomo powodzenia.. Smile Slonko
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lut 05, 2008 8:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam i ja ciepło iserdecznie... Very Happy
Milusia
Super senior
Super senior

PostWysłany: Wto Lut 05, 2008 8:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krzeminko - ja miałam kiedyś bardzo uporczywe zawroty głowy i bóle głowy - to było tuż przed zdjagnozowaniem mojej choroby. Odkąd się leczę te objawy ustąpiły. Na moje oko albo jesteś przemęczona i niewyspana, albo może masz za małą dawkę leku. Mam małą wiedzę więc nie będę się wymądrzać. Pisałaś że po urodzeniu dziecka choroba sie zaostrzyła,
Ile ma Twoje dziecko? To może Twoj maluszek nie daje Ci pospać i odpocząć?
Powrót do góry
KRZEMINKA
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lut 05, 2008 9:44 am    Temat postu: Witam Odpowiedz z cytatem

Witam,
niewiem czym sa spowodowane te moje zawroty głowy,mój synek ma już 6 lat i nie sprawia kłopotów,pozwala sie wyspac czy też odpocząc,dzisiaj udam się do lekarza i zapytam co to może być ,ale znając jego podejście napewno usłysze ,,taka pani uroda,,
niemoge sie już doczekac wizyty w klinice u prof. Kucharza,mam nadzieje na lepsza pomoc medyczną.
pozdrawiam wszystkich i życze miłego dnia Smile
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lut 05, 2008 8:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miło mi Cię powitać Very Happy
Powrót do góry
dori792
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Czw Lut 21, 2008 9:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: