Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 11:02 pm Temat postu: |
|
|
dobrze to sobie wykombinowała  _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 11, 2008 12:48 pm Temat postu: |
|
|
a moja córcia ostatnio przyszła z przedszkola i ze smutkiem stwierdziła że nie było ,, pani od paciorków"
trochę potrwało zanim skojarzyłam że chodzi o katechetkę , którą pokazywałam jej w kościele _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Krzyś mówi: a wiesz jak się nazywają bilety (MZK) nie dla dzieci? bilety starościowe
a Pani w przedszkolu kazała siedzieć po turecku, nie po polsku  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 3:10 pm Temat postu: |
|
|
Kinga...dzieci w tym wieku są niezłe
niedawno przymierzałam spódnicę - trochę krótką i hmmm...wydawało mi się ,że jestem już na takie za stara więc dla dodania sobie pewności pytam się synka jak wyglądam a on na to : fajnie! i nawet wyglądasz jak kobieta  _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 3:14 pm Temat postu: |
|
|
to Ciebie ładnie podsumował hahahaha  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 3:18 pm Temat postu: |
|
|
Kinga...dzieci w tym wieku są niezłe
niedawno przymierzałam spódnicę - trochę krótką i hmmm...wydawało mi się ,że jestem już na takie za stara więc dla dodania sobie pewności pytam się synka jak wyglądam a on na to : fajnie! i nawet wyglądasz jak kobieta  _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Kinga podsumował, podsumował...jak widzi codziennie taką mamusię jak w avantarku?
A może sobie skojarzył spodnie jako męskie a Ty często chyba chodzisz w spodniach.
Dzieci sa genialne...to sobie kombinują w tych główkach. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 6:35 pm Temat postu: |
|
|
Niezły z niego 'obserwator'  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Wrz 19, 2008 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Moja córka jak uczyłyś sie pacierza mówiła "chleba naszego poprzedniego" i to dopiero po pewnym czasie się zorientowalam , że tak sobie przekręca.
Poprzednie kolędy były dobre , moje dziecko śpiewało sobie " chała na wysokości" , prawda , że też pięknie .
Miała jakieś 3 lata, siedzimy przy stole , jemy obiad , moja Dorotka - mamusiu kucnij buzią - chodziło o to żebym pochyliła się nad talerzem , no i co Wy na to?
Miała 2 latka poprosiła - sięgnij mi bluzkę w spodnie- chodziło o wkasanie bluzki w spodnie .
Jak chciała m pomóc to wołała - mamusi będę ci tomagać - , inna sprawa że jak mi "tomagała" przy praniu to trzeba było ją potem przebrać całą.
Jak tapetowliśmy gdy miała 3 lata , to potem jej niebieski dresik też można było przylepić do ściany.
Jak się pobrudziła to wołała rze trzeba to " odpierzyć" |
|
Powrót do góry |
|
 |
biedronka999 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm słynne powiedzenie mojej młodszej siostrzyczki (wówczas 7,8 letniej) skierowane do mnie
- nie martw sie Kasiu! Obie jestesmy takie same tylko ja trochę ładniejsza:))
Innym razem męczyla mnie zebym poodbijała z nią balonem. Niestety bylam strasznie zmeczona i nie mialam ochoty nawet glowy podniesc:) Wtedy siostra stanela na srodku pokoju, podparla sie rekami i podnioslym, powaznym tonem mówi do mnie:
- Ehh... (tu dosc ciekawy ton;D) problem depresji dotyka wiele kobiet..
)) _________________ Dum spiro, spero - Dopóki oddycham, mam nadzieję.
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 9:46 pm Temat postu: |
|
|
ostatnio Krzyś jak coś walnie to nie wiadomo, co zrobić a zapamiętać tego nie sposób
napiszę, co ostatnio zrobił w drogerii
ja sobie wybierałam błyszczyk z Maybelline, sklep samoobsługa więc szperałam w "szafie kolorowej" (kobietki wiedzą o co chodzi); Krzyś jakiś tak grzeczniutki był, po pewnym czasie panie z obsługi pokładają się ze śmiechu-ja patrzę na mojego bracholka-a on całą buzię umalował sobie kolorowymi cieniami z szafy kolorowej (już innej firmy) indiańskie barwy wojenne
nie dość, że musiałam czyścić jego, to jeszcze te cienie-testery, bo kolory pomieszane były przez jego zgrabniutkie paluszki  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 09, 2008 11:51 pm Temat postu: |
|
|
kinga niezły ten twój braciszek
wczoraj moja 5 letnia siostrzenieca pokazuje mi swój zeszyt w którym uczy się pisać, liczyć i przy okazji rysuje co jej do głowy wpadnie
pokazuje mi dumna swoje wypociny i ja ją chwalę . nagle pokazuje mi pierwszą stronę z zeszycie namalowane jajo z kreską w pionie dzielącą jajo na dwie połówki i mówi "zgadnij ciociu co to jest? ". ja oczy i zastanawiam się co to jest . ja nie wiem a ona mi z wielkim brechotem oznajmia że : "to jest twoja dupa ciociu!" . normlanie nie wiedziałam co powiedzieć i ja jej mówie "no wiesz dupa tak nie wygląda..." o ona do mnie "no tak ciociu twoja nie bo brakuje na niej pryszczy! mam domalować? " normlanie myślałam że ją zamorduje a ja ostatnio jestem cała w kropki i cóż ona uznała że móje szanowne pupsko też
co za potwór i powiedziała że zabierze ten zeszyt do pszedszkola i go wszystkim pokaże  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie"
Ostatnio zmieniony przez abisynka dnia Pon Lis 10, 2008 6:49 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 6:24 pm Temat postu: |
|
|
Oż to mały potworek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 01, 2009 12:44 pm Temat postu: |
|
|
ostatnio po chrzcinach, mój braciszek (którego też jestem chrzestną) powiedział, że muszę się wyprowadzić, bo chrzestni nie mogą mieszkać razem z chrześniakami
a dziś, kiedy rodzice próbowali mu rano antybiotyk podać, a on jeszcze spał -strasznie protestował; w końcu mówi do ojca: przecież powiedziałam "NIE", czy ty rozumiesz co oznacza to słowo
potem tego nie pamiętał  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Czw Sty 01, 2009 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Kinga ale Twój braciszek stanowczy to tatuś chyba zaniemówił jak usłyszał te słowa. Co do tego że chrzestni nie mogą mieszkać z chrześniakami to pierwsze słysze.  _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
|