Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karolla Master butterfly
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 11:00 pm Temat postu: Witam |
|
|
Witam serdecznie:-)
Wreszcie "doroslam" to tego zeby do Was oficjalnie dolaczyc w maju tego roku stwierdzono ze jestem chora na kolagenoze, od tego czasu systematcznie Was tu pogladalm.. i wreszcie sie zarejestrowalam zeby podziekowac za wszystkie informacje, ktore tu znalazlam. Pomogly mi one odnalesc sie w nowej sytuacji. Po polrocznej kuracji lekami malarycznymi odzyskalam sily szczerze mowiac, zapomnialam juz ze mozna czuc sie tak dobrze, no moze z malymi wyjatkami, ale coz, pewnie gdyby wciaz bylo super to bym tego az tak bardzo nie doceniala.
Pozdrawiam serdecznie
karola |
|
Powrót do góry |
|
|
paproshka Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 9:06 am Temat postu: |
|
|
Witamy Cię bardzo serdecznie Karollu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
jagula Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 12:03 pm Temat postu: |
|
|
Część karolla witaj i korzystaj z zebranych informacji i naszych doświadczeń.
Jakiego typu masz kolagenozę?
Pozdrawiam _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle |
|
Powrót do góry |
|
|
basiula Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 12:06 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko w naszym gronie...pozdrawiam _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 12:16 pm Temat postu: |
|
|
witaj karllo na forum _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
kasiakuc Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 12:30 pm Temat postu: |
|
|
witaj Karolla dobrze że dojrzałas by byc z nami oficjalnie i cieszy to że znajdujesz ciekawe dla Ciebie wiadomości i byc może wsparcie nie martw się niczym na zapas...Karolinko zaglądaj do nas jak najczęsciej pozdrawiam.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
Itunia Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Karolla |
|
Powrót do góry |
|
|
Łukasz F. Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
gratuluję oficjalnego dołączenia do naszej wyjątkowej społeczności
Trzymam kciuki aby samopoczucie zawsze było na jak najwyższym poziomie _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
|
Lidia Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lis 22, 2008 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Karolla. Dużo zdrówka no i oczywiście przyjemnej lektury nie tylko działów medycznych.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
|
karolla Master butterfly
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 12:05 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje serdecznie wszystkim za tak mile powitanie, troche sie czuje "tu" niepewnie ale cos mi sie zdaje ze w tak fajnym gronie to sie szybko zmieni.
Jagula - na razie lekarze stwierdzili u mnie "undifferenziete" kolagenoze, czyli po polsku to chyba ogolnie kolagenoza. Lekarz wyjasnil mi ze objawy ktore mam nie sa dosc jednoznaczne by moc dokladnie okreslic jaki to typ. Mieszkam od 3 lat w Niemczech i mialam duzo szczescia bo dosc szybko udalo sie ustalic co mi jest i musze przyznac ze opieke mam tu bardzo dobra.
Jak teraz siegne pamiecia do przeszlosci i wszystki poskladam w calosc to objawy mialam juz jakies 4 lata temu, ale jakos to znosilam, jednak wszystko do czasu. Nigdy wczesniej nie slyszalam o tej chorobie, dlatego nie wiedzialam o co zapytac lekarza jak probowal mi usilnie wytlumaczy po niemiecku co mi jest, moj niemiecki jest dobry, ale to wszystko bylo tak skaplikowane na pocztku ze przyznam sie, ze nie wiele zrozumialam z tego co do mnie mowil i z usmiechem wyszlam z gabinetu. Wolalam poczytac po polsku no i znalazlam taka fajna strone jak ta.
Teraz jak ide na wizyte to przynajmniej wiem o co pytac i wiem na co zwracac uwage.
Poczatek nie byl latwy, teraz jednak mam inny punkt odniesienia w zyciu, niektore problemy juz nie sa problemami i ciesza mnie troche inne rzeczy niz wczesniej, ale ogolnie juz pozytywnie patrze na swiat i ciesze sie z kazdego dnia kiedy dobrze sie czuje.
milego wieczoru albo nocy, bo troche sie tu zasiedzialam |
|
Powrót do góry |
|
|
KRZEMINKA Master butterfly
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 9:34 am Temat postu: |
|
|
Witaj Karolla-pozdrawiam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
jagula Master butterfly
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 12:53 pm Temat postu: |
|
|
karolla napisał: |
to wszystko bylo tak skaplikowane na pocztku ze przyznam sie, ze nie wiele zrozumialam z tego co do mnie mowil i z usmiechem wyszlam z gabinetu. |
racja bo to wszystko jest tak skomplikowane ,że czasami możesz wychodzić w głębokim szoku od lekarza mówiącego w ojczystym języku nic nie rozumiejąc ale wiedząc o co pytać na pewno dowiesz się więcej. _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle |
|
Powrót do góry |
|
|
Karii Master butterfly
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 1:22 pm Temat postu: |
|
|
Karolla witaj i zagladaj jak najczesciej
I dalszej poprawy zycze )) _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
|
|
Powrót do góry |
|
|
Margaret74 Moderator
|
Wysłany: Pią Lis 28, 2008 9:41 am Temat postu: |
|
|
Witaj wśród nas!
Tak początki są ciężkie,bo choroba jest trudna i przebiegła.
Informuj nas jeśli coś wreszcie się wyjaśni,bo jest co wyjaśniac-w sensie-dużo opcji.Nie trac optymizmu NIGDY,bo wtedy słabniemy i nas zjada....
Pozdrawiam serdecznie!! _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
|
|
Powrót do góry |
|
|
|