Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maga Junior

|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 4:03 pm Temat postu: silne bóle nóg |
|
|
hej!
jeżeli ktoś miał podobny problem i jakoś sobie z nim poradził to proszę o pomoc. sprawa jest następująca: twardzina skórna przeszła na nogi mojej mamy i to powoduje silne bóle. nie pomagają tradycyjne środki p.bólowe ani naświetlania bioptronem ani ciepło - zimne okłady. |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwina26 Junior

|
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 8:46 am Temat postu: :) |
|
|
Witaj!!!!
Ja też miałam silne bóle nóg i warto spróbować preparatów naturalnych takich jak ja stosowałam, naprawdę pomaga. Teraz nie mam żadnych bóli i czuję się świetnie. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Malwinko,a jakie to środki? _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwina26 Junior

|
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 6:15 pm Temat postu: :) |
|
|
To są naturalne leki i kosmetyki Dr Nona na bazie z Morza Martwego. Więcej możesz poczytać na necie http://www.nona.krakow.pl/. Jak masz jakieś pytania to czekam. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
maga Junior

|
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 7:01 pm Temat postu: |
|
|
malwino napisz co i jak stosowałaś i czy też z twardziną, bardzo proszę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwina26 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 11:58 am Temat postu: :) |
|
|
Stosowałam i stosuję kąpiele w soli co drugi dzień i smarowania balsamem Solaris lub balsamem tonizującym i do tego naturalny antybiotyk Okseen 1 raz dziennie, oraz dodatkowo witaminy Dakseen.
Jak masz jakieś pytania to zapraszam. POzdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 3:07 pm Temat postu: |
|
|
Malwinka, a konsultowałaś z lekarzem te naturalne środki?
wszystko się powinno konsultować (będę w tej kwestii bardzo upierdliwa), bo najdrobniejsze rzeczy mogą czasem zaszkodzić
mi np. nie wolno jeść grejpfrutów, bo zwiększają one stężenie pewnego leku we krwi i to może być bardzo niebezpieczne _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwina26 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 7:34 pm Temat postu: :) |
|
|
Kochana Kiniu tylko dzieki lekom naturalnym uniknełam chemii i świetnie się czuję, a lekarze jak słyszą o naturalnych lekach to tylko umieją powiedzieć tyle: " Jak Pani pomagają to proszę zażywać". Wiadomo że trzeba być stale pod kontrolą lekarzy ale żeby żyć w konfortowych warunkach tzn. mieć siłę na codzienne zmagania i pracę, i żeby wyniki były w normie to trzeba się wspomagać naturalnymi lekami, które naprawdę pomagają.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 7:48 pm Temat postu: |
|
|
to dobrze, że Ci pomogły
moim jednak zdaniem trzeba pogadać ze swoim lekarzem, czy takie specyfiki (których jest mnóstwo....pod nazwami 'leki naturalne") są dla nas bezpieczne i nie zaszkodzą nam
jak wszystko ok, to oczywiście można się wspomagać i żyć pod kontrolą lekarza w dalszym ciągu
niestety znam dużo przypadków, gdzie ludzie wspomagali się czymś bez wiedzy lekarza i bardzo źle to się skończyło  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwina26 Junior

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 9:38 am Temat postu: :) |
|
|
U mnie jest znowu inaczej, gdyż znam wiele przypadków gdzie właśnie medycyna naturalna pomogła wyjść z wielu schorzeń. Każde leki trzeba brać regularnie i stosować wg zaleceń, nawet leki naturalne. Pozdrawiam ciepło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 10:23 am Temat postu: |
|
|
nie mam nic przeciw srodkom naturalnym jesli oczywiscie nie odstawia sie lekow podstawowychznam jedna dziewczyne, ktora leczyla sie takimi srodkami i zrezygnowala z podstawowych, to jak ona wygladala to masakra, pozniej lekarze nie mogli jej wyciagnac z tego stanu
mnie tez okropnie bolaly nogi, w nocy plakalam bo z bolu spac nie moglam moze to smiesznie zabrzmi ale odkad zaczelam chodzic do szkoly, poznalam swietnych ludzi, zmienilam nastawienie psychiczne do tego wszystkiego to od razu lepiej funkcjonuje i juz tak czesto cholernie nie boli  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 10:47 am Temat postu: Re: :) |
|
|
malwina26 napisał: |
U mnie jest znowu inaczej, gdyż znam wiele przypadków gdzie właśnie medycyna naturalna pomogła wyjść z wielu schorzeń. Każde leki trzeba brać regularnie i stosować wg zaleceń, nawet leki naturalne. Pozdrawiam ciepło  |
Malwinka, przecież napisałam że super, że pomaga i żeby brać, tylko
TRZEBA TO Z LEKARZEM KONSULTOWAĆ
nie można leczyć się na własną rękę _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
maga Junior

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 10:00 am Temat postu: |
|
|
sprawa wygląda tak, że: była wizyta u prof.Szechińskiego i kazał zrobić dodatkowe badania, które mają potwierdzić skórną bądź ogólną postać twardziny, tk kl.piersiowej i w jak najszybszym tempie położyć się do szpitala. cóż - terminy na Borowskiej są na maj, więc pozostała dermatologia na klinikach. oprócz tego jutro mama ma wizytę w poradni reumatologicznej - wreszcie udało się ją namówić! a na dermatologię idzie w ten piątek. trzymajcie kciuki!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 10:40 am Temat postu: |
|
|
trzymamy mocno
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
maga Junior

|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 3:30 pm Temat postu: |
|
|
wielkie, wielkie dzięki  |
|