Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

silne bóle nóg
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maga
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Sty 24, 2009 4:03 pm    Temat postu: silne bóle nóg Odpowiedz z cytatem

hej!
jeżeli ktoś miał podobny problem i jakoś sobie z nim poradził to proszę o pomoc. sprawa jest następująca: twardzina skórna przeszła na nogi mojej mamy i to powoduje silne bóle. nie pomagają tradycyjne środki p.bólowe ani naświetlania bioptronem ani ciepło - zimne okłady.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
malwina26
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 8:46 am    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Witaj!!!!
Ja też miałam silne bóle nóg i warto spróbować preparatów naturalnych takich jak ja stosowałam, naprawdę pomaga. Teraz nie mam żadnych bóli i czuję się świetnie. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 1:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Malwinko,a jakie to środki?

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
malwina26
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 6:15 pm    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

To są naturalne leki i kosmetyki Dr Nona na bazie z Morza Martwego. Więcej możesz poczytać na necie http://www.nona.krakow.pl/. Jak masz jakieś pytania to czekam. Pozdrawiam
Powrót do góry
maga
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Sty 25, 2009 7:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

malwino napisz co i jak stosowałaś i czy też z twardziną, bardzo proszę.
Powrót do góry
malwina26
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 11:58 am    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Stosowałam i stosuję kąpiele w soli co drugi dzień i smarowania balsamem Solaris lub balsamem tonizującym i do tego naturalny antybiotyk Okseen 1 raz dziennie, oraz dodatkowo witaminy Dakseen.
Jak masz jakieś pytania to zapraszam. POzdrawiam
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 3:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Malwinka, a konsultowałaś z lekarzem te naturalne środki?

wszystko się powinno konsultować (będę w tej kwestii bardzo upierdliwa), bo najdrobniejsze rzeczy mogą czasem zaszkodzić Sad

mi np. nie wolno jeść grejpfrutów, bo zwiększają one stężenie pewnego leku we krwi i to może być bardzo niebezpieczne

Powrót do góry
malwina26
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 7:34 pm    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Kochana Kiniu tylko dzieki lekom naturalnym uniknełam chemii i świetnie się czuję, a lekarze jak słyszą o naturalnych lekach to tylko umieją powiedzieć tyle: " Jak Pani pomagają to proszę zażywać". Wiadomo że trzeba być stale pod kontrolą lekarzy ale żeby żyć w konfortowych warunkach tzn. mieć siłę na codzienne zmagania i pracę, i żeby wyniki były w normie to trzeba się wspomagać naturalnymi lekami, które naprawdę pomagają. Laughing
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 7:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to dobrze, że Ci pomogły Very Happy
moim jednak zdaniem trzeba pogadać ze swoim lekarzem, czy takie specyfiki (których jest mnóstwo....pod nazwami 'leki naturalne") są dla nas bezpieczne i nie zaszkodzą nam Very Happy
jak wszystko ok, to oczywiście można się wspomagać i żyć pod kontrolą lekarza w dalszym ciągu Very Happy

niestety znam dużo przypadków, gdzie ludzie wspomagali się czymś bez wiedzy lekarza i bardzo źle to się skończyło Sad

Powrót do góry
malwina26
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 9:38 am    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

U mnie jest znowu inaczej, gdyż znam wiele przypadków gdzie właśnie medycyna naturalna pomogła wyjść z wielu schorzeń. Każde leki trzeba brać regularnie i stosować wg zaleceń, nawet leki naturalne. Wink Pozdrawiam ciepłoSmileSmile
Powrót do góry
didulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 10:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie mam nic przeciw srodkom naturalnym jesli oczywiscie nie odstawia sie lekow podstawowychznam jedna dziewczyne, ktora leczyla sie takimi srodkami i zrezygnowala z podstawowych, to jak ona wygladala to masakra, pozniej lekarze nie mogli jej wyciagnac z tego stanu  Crying or Very sad

mnie tez okropnie bolaly nogi, w nocy plakalam bo z bolu spac nie moglam moze to smiesznie zabrzmi ale odkad zaczelam chodzic do szkoly, poznalam swietnych ludzi, zmienilam nastawienie psychiczne do tego wszystkiego to od razu lepiej funkcjonuje i juz tak czesto cholernie nie boli Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 27, 2009 10:47 am    Temat postu: Re: :) Odpowiedz z cytatem

malwina26 napisał:
U mnie jest znowu inaczej, gdyż znam wiele przypadków gdzie właśnie medycyna naturalna pomogła wyjść z wielu schorzeń. Każde leki trzeba brać regularnie i stosować wg zaleceń, nawet leki naturalne. Wink Pozdrawiam ciepłoSmileSmile

Malwinka, przecież napisałam że super, że pomaga i żeby brać, tylko
TRZEBA TO Z LEKARZEM KONSULTOWAĆ

Very Happy
nie można leczyć się na własną rękę

Powrót do góry
maga
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 10:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sprawa wygląda tak, że: była wizyta u prof.Szechińskiego i kazał zrobić dodatkowe badania, które mają potwierdzić skórną bądź ogólną postać twardziny, tk kl.piersiowej i w jak najszybszym tempie położyć się do szpitala. cóż - terminy na Borowskiej są na maj, więc pozostała dermatologia na klinikach. oprócz tego jutro mama ma wizytę w poradni reumatologicznej - wreszcie udało się ją namówić! a na dermatologię idzie w ten piątek. trzymajcie kciuki!!!
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 10:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzymamy mocno Exclamation Exclamation Exclamation
Very Happy Razz Very Happy

Powrót do góry
maga
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 3:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wielkie, wielkie dzięki Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: