Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszka14 Master butterfly
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2006 11:54 pm Temat postu: fotografowanie pacjenta |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka14 dnia Sob Sie 21, 2010 1:40 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
kasiakuc Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 7:01 am Temat postu: |
|
|
Agnieszko lekarz nie postapil dobrze że robił Ci zdjęcia bez uprzedniego zapytania...powinnaś wyrazić zgodę na to i ja tez bym wiecej do niego nie poszła albo jeśli jest to dobry specjalista..prubowala wyjaśnic dlaczego tak fotografuje bez pytania..jak zrobisz od Ciebie zależy ...mnie zawsze pytano o zgode.... _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
nenya SuperMOD
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 8:47 am Temat postu: |
|
|
Agnieszka, wg mnie to było zwykłe chamstwo.
Myślę że zostałaś wykorzystana, w każdym razie lekarz nadużył swojej przewagi w relacjach pacjent-lekarz. Zwykła przyzwoitość i podsatwy kultury osobistej nakazują najpierw zapytać! Odebrał ci prawo do decydowaniao sobie. Takie zachowanie świadczy po prostu jak najgorzej o tym lekarzu jako o człowieku.
Z tego tu czytałam, wiele osób służyło jako "modele", ale zawsze byli o to wyraźnie proszeni. Tak samo zresztą jak przy dodatkowych badaniach - lekarz zawsze powinien pytać czy wyrażasz zgdę np. na dodatkowe pobranie krwi do celów naukowych (to akurat przerabiałam osobiście), na ogół nikt nie odmawia, ale istotne jest że takie pytanie w ogóle pada, prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
ewek Stary wyjadacz
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 9:54 am Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z Nenya to po prostu chamstwo, mnie fotografowano tylko raz , ale lekarz pytał o moja zgodę .
Nie możemy dać się traktowac jak okazy w labolatorium , na boga, jesteśmy ludżmi... _________________ ewek |
|
Powrót do góry |
|
|
Itunia Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 10:49 am Temat postu: |
|
|
Aż to **************** jeden!!!!!!!!!!!!
Mi robili zdjęcie raz – mojego motylka, ale najpierw przyszli i zapytali o zgodę i zasłonili oczy. |
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 11:38 am Temat postu: |
|
|
skandal poprostu......i brak słó jak mozna sie tak zachować toż to nie lekarz..tylko....................*************** ja bym pewnie tego tak niezostawiła i pokazała mu gdzie raki zimuja... _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
didulka Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 1:18 pm Temat postu: |
|
|
niezla swinia z niego mnie jak fotografowano to zawsze pytano o zgode nawet jesli obil to chirurg i robil zdjecia moim guzom... gdyby nie spytal sie o zgode o nie wiem co bym zrobila |
|
Powrót do góry |
|
|
Agnieszka14 Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 3:01 pm Temat postu: |
|
|
Obdzwoniłam Rzecznika Praw Pacjenta NFZ, i paru innych. Dowiedziałam się, że ta sprawa kwalifikuje się bez wątpienia do złożenia skargi do prokuratury, albo na policji. Można też jednocześnie złożyć skargę w Izbie Lekarskiej. Zobaczymy co będzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
Itunia Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Składaj skargę! Trzeba drania udupić! Bez dwóch zdań. |
|
Powrót do góry |
|
|
lubesia Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 5:00 pm Temat postu: |
|
|
normalnie nienormalny :/ ......CHAMSTWO I TYLE _________________ Jeśli nie możemy czynić tak, jakbyśmy chcieli, musimy czynić tak, jak możemy |
|
Powrót do góry |
|
|
Lidia Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.Nie powinnas tak tego zostawic tym bardziej że byłeś niekompletnie ubrana.Tego rodzaju zdjęcia raczej nie mogą mu służyc jako pomoc naukowa.Poproś go grzecznie o zwrot negatywów i odbitek i dodaj że nie omieszkasz poinformowac o tym fakcie Izby Lekarskiej i prokuratury.Jestes chorym człowiekiem ale choroba nie pozbawia Cię Twoich praw do prywatnosci i samostanowienia.Uda Ci się,
Powodzenia.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 5:54 pm Temat postu: |
|
|
ZLoZ doniesienie do rzecznika .......bo następnym razem lekarz zacznie robic zdjęcia bez bielizny....niestety .....ludzie sa rózni.......az przykre .ze lekarz wykorzystuje swoją przewage....dla swoich własnych interesów.....nie można tego tak zostawić..
Monika
Ostatnio zmieniony przez Monika B dnia Czw Lut 16, 2006 6:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
agatka03 Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 6:43 pm Temat postu: |
|
|
Koniecznie złóz doniesienie! Naruszył Twoja prywatność,bez zgody. Co za skur..... Trzymam kciuki! Współczuję Ci bardzo,taki stres...Dobre rozwiazanie proponuje Lidia.
Pozdrawiam serdecznie _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 7:13 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście do Rzecznika. Mała rada - zachowuj wszystkie papiery (nawet rachunek, czy "kwit" potwierdzający zapłatę za wizytę). To wszystko może służyć, choć nie zawsze, jako materiał "dowodowy". (dobra rada archiwisty) Wiem czego i do czego ludzie poszukują dokumentów. Powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
|
martek Master butterfly
|
Wysłany: Czw Lut 16, 2006 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Agnieszko , zachowanie lekarza było skandaliczne. Piszesz , że była to wizyta prywatna-tym bardziej powinno sie wymagac właściwego zachowania. Brak słów. A czy masz pokwitowanie za wizyte płatną?
Pozdrawiam i trzymam kciuki. _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
|
|