Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

dzień dobry
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 9:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć Justynko:)
Glowa do góry!!! Poczytaj troszkę, pobądź z nami, a sama zobaczysz,że nie taki diabeł straszny:)
Pozdrawiam Ciebie i Twoją coreczkęSmile
]
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 10:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Justynko:)
To dobrze ,że masz się do Kogo uśmiechać Smile
- to najważniejsza strona naszej choroby, bez tego ciężko byłoby walczyć z każdym dniem...
Każdy z nas bardzo rozbudowuje tę sferę życia , bo w niej czuje się najbezpieczniej.
Diagnoza , lekarz, leczenie będą Cie tylko stymulować i wspomgać a wszystko razem złoży się na Twoje zdrowie, którego bardzo Ci życzę
pozdrawiam

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
karolla
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 25, 2009 9:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Justynko wsrod nas.!

rozgosc sie, poczytaj... znajdziesz tu wiele cennych informacji i wiele odpowiedzi na pewnie setki dreczacych cie pytan...
pomalu... zobaczysz ze raz lepiej, raz gorzej ale da sie z tym zyc Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
justyna1974
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 1:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochani jestem szczęśliwą mężatką, mam 35 lat... jeszcze .... , bo w styczniu urodzinki..... i dziesięcioletniego syna. Dwa lata temu w ósmym miesiącu straciłam ciążę. I od tego wszystko sie zaczęło. Diagnozowałam sie po wszystkich lekarzach, bo OB miałam 105 a reszta w normie, bóle wędrujące całego ciała zaczynając od rąk i nóg po kręgosłup, bardzo uciążliwe drętwienia dłoni, i ciągłe biegunki naprzemian z zatwardzeniami. Byłam od rodzinnego poprzez alergologa, Laryngologa, nefrologa, gastrologa (wyszło lekkie zapalenie błony śluzowej żołądka), neuologa, nawet byłam u reumatologa ( który nic nie wykrył - dziwne prawda, posłał mnie na masaże i magnesy) Wycięli mi migdały, bo stwierdzili że to napewno to jest przyczyną takiego wysokiego OB, nic to nie dało - tylko mój ból i teraz brak ochrony nad wirusami : ( Prześwietlali mnie tyle razy że chyba naprawdę teraz świecę Wink. Bałam sie że to już coś najgorszego że dopadł mnie jakiś nowotwór albo coś w tym stylu - depresja .... No i w końcu dotarłam do kliniki gdzie mnie zdiagnozowali.
Dwa tygodnie temu wyszłam ze szpitlala po trzytygodniowym pobycie. No i tam mi to właśnie zdiagnozowano... choroba układowa (TOCZEŃ rumieniowaty Układowy + zespół antyfosfolipidowy) Hiperprolaktynemia ....... nazwa koszmarnie skomplikowana - 10.12.br. idę na swoją pierwszą wizyte do poradni przyszpitalnej.
Dzięki tej stronie już dużo wiem i moge się popytać o sprawy mnie intrygujące. Dziękuję za odzew pozdrowienia! Jezeli macie jakieś rady dla nowicjusza to proszę piszcie! Ja to tak jak we mgle teraz po omacku Very Happy
olusiam03
Gość

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 2:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj na forum! Very Happy Witam ślązaczkę Very Happy
Wiem że diagnoza jest wielkim szokiem, ale powolutku się oswoisz, ja się już oswajam przeszło rok. Very Happy A w której klinice się leczysz? Pozdrawiam, Buziak dużo zdrówka Buziak Very Happy
Ola
Powrót do góry
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 6:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Justynko.
Oswoisz się ze swoim wilczkiem i z pomocą medycyny go trochę uśpisz żeby nie był taki nadgorliwy w swoich poczynaniach i pozwolił ci na dłuższy oddech a najlepiej niech zapadnie w śpiączkę może być farmakologiczna i niech nikt i nic go nie budzi.
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Ziarenko
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 26, 2009 9:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Justyno,

Witam na forum. Very Happy

rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 12:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile
najważniejsze, że masz diagnozę Smile teraz tylko dbać o siebie, przestrzegać paru zasad (wszystko dla zdrowia) i będzie ok Smile
czym Ciebie leczą obecnie?

co do forum-spokojnie Smile wszystko z czasem stanie się przejrzyste Smile nawet jeśli, coś się zrobi nie tak, to błędy poprawiamy hihi Very Happy

Love

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 27, 2009 2:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przykro mi ,ze przeszla s koszmar utraty ciąży,dziecka Sad Tym bardziej gratuluję Smile

Hiperprolaktynemia – podwyższone stężenie prolaktyny we krwi. Prolaktyna jest hormonem wydzielanym przez przedni płat przysadki mózgowej. Osiowe objawy hiperprolaktynemii dają obraz wtórnego hipogonadyzmu hipogonadotropowego.
O hiperprolaktynemii mówimy kiedy stężenie prolaktyny jest wyższy niż 20 ng/ml u kobiet i 15 ng/ml u mężczyzn. Hiperprolaktynemię czynnościową rozpoznaje się po teście z metoklopramidem: po podaniu 10 mg metoklopramidu powinien nastąpić 2-5 krotny wzrost stężenia PRL.

Często stężenie prolaktyny przekracza 100 ng/ml.

Guzy okolicy przysadkowo-podwzgórzowej czasami powodują zaburzenia pola widzenia przez ucisk na skrzyżowanie wzrokowe - konieczne jest także badanie okulistyczne.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperprolaktynemia

Dodam,że u chorych na toczeń b.często występuje podwyższony poziom prolaktyny.
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1533&highlight=prolaktyna

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: