Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 4:08 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki.
Spróbuję i dam znać jak mi poszło. Ale narazie to muszę z pracy wyjść, a nie zapowiada się  _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 4:28 pm Temat postu: |
|
|
Ewelina rozważ jeszcze sprawy gastrologiczne . Często dają objawy podobne do sercowych albo nawet jeszcze bardziej uciążliwe .
A co do ciśnienia to Magda ostatnio nadstawiła łapke do mojego i sobie zmierzyła sama - mam nadgarstkowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Ewelka, może to nic może to stres ale Twój opis mi to przypomina, jak zbierał mi się płyn w osierdziu.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 17, 2013 10:42 pm Temat postu: |
|
|
Ewelinko takich objawow nawet u dziecka nie wolno zbagatelizowac...moze to stres w koncu ten maluszek juz swoje wycierpial a moze tak jak mowi kasia cos z przwewodem pokarmowym a moze tysiac innych błahych rzeczy...trzeba to koniecznie sprawadzic |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 9:22 am Temat postu: |
|
|
Udało mi się zbadać ciśnienie i tętno Martynki. Mam ciśnieniomierz taki naramienny. Ma bardzo niskie ciśnienie 72/65 i tętno 102. SPrawdziłam w necie jakie są normy dla dzieci i powinna mieć 100/75. Tętno jest ok.
Dzisiaj obudziła się z bólem serca. Boli ją w stanie spoczynku, bez wysiłku itp. Nie jest to ból, którego nie zniesie. Po prostu mówi, ze ją kłuje. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 10:16 am Temat postu: |
|
|
Zdrówka dla córci Ewelinko moja choroba zaczynała się dziwnym kłuciem w klatce piersiowej.
Ból był u mnie tak mocny że spałam na siedząco . Miałam wtedy 13 lat.
PO badaniach stwierdzili zapalenie mięśnia sercowego .
Warto sprawdzić to u lekarza bo objaw jest niepokojący.
Może Martynka ma stres... czasem stresowe sytuacje powodują uczucie kłucia w serduchu .
Ściskam Was mocno i oby wszystko się szybko wyjaśniło! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 10:20 am Temat postu: |
|
|
No to teraz ja mam stresa.
Tysia nie ma powodów do stresów (tak mi się wydaje). Nic się nie zmieniło ostatnio. Nie pojawiły się jakieś nowe rzeczy, które mogłyby powodowac stres.
Czy mam udac się do pediatry? Nie sądzę, zeby była w stanie pomóc. A moze zadzwonić do Wrocławia do naszej reumatolog?
Dzięki Aga. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 10:24 am Temat postu: |
|
|
Ewelino jak każda mama się martwisz to normalnie ,nie chciałam cię przestraszyć . Ale warto iść nawet do pediatry > może należało by EKG zrobić. Moją chorobę właśnie pediatra odkrył a reumatolodzy to potwierdzili.
Powodzenia i oby szybko wszystko się wyjaśniło.
Ps. Moje tętno przy tym było wysokie miałam ok 140-150 _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 10:28 am Temat postu: |
|
|
Ewelinka , ja bym się z kontaktowała z reumatologiem. Chyba , że masz rodzinną , która dałaby Ci skierowanie do kardiologa bo tylko chyba on może teraz skierować na UKG serduszka Tysi. (To takie USG). Mnie jak się płyn w osierdziu zbierał to na początku myślałam, że to nerwica. Takie kłucie w spoczynku.  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sty 20, 2013 10:31 am Temat postu: |
|
|
Dzięki dziewczyny.
Jutro zadzwonię do naszej reumatolog. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2013 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Ewelinko,
ja kilka ładnych lat jako dziecko chodziłam i skarżyłam się na kłucia serca...lekarze zwalali na jakieś bóle rozwojowe, nerwowe, mama myślała, że wymyślam. Aż zmieniła się Pani pediatra w przychodni i wysłała mnie na echo serca. Diagnoza: Wypadanie płatka zastawki mitralnej. Po ciąży doszło jeszcze chyba trójdzielnej o ile się nie mylę. Na kłucia mam robić serie z magnezu i rzeczywiście mija. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka2211 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2013 12:46 pm Temat postu: |
|
|
a mitralna i trójdzielna to nie to samo
i jak, byłaś u lekarza? Jak mała się czuje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2013 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Agnieszka, nie mam zielonego pojęcia Z ciekawości zajrzę dzisiaj do wyniku, bo może coś pokiełbasiłam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
InkaBalbinka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 22, 2013 5:59 am Temat postu: |
|
|
Ewelina266, czytałam teraz wątek Roksany i pisze o niedoborze wit d3 u siebie. U mnie mała też ma, a jak Tyśka Twoja z tą witaminką stoi? MOże to też jakaś wspólna cecha? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lip 22, 2013 8:08 am Temat postu: |
|
|
Hmm, nie mam zielonego pojęcia. Chyba nigdy nie miała robionego poziomu D3. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|