Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jagula Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 8:15 am Temat postu: |
|
|
Wczoraj pewno wiele osób wysyłało błagalne a potem dziękczynne myśli w stronę Piotra ...ale forum od nas odpoczęło
Dzięki!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
kasiakuc Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 11:53 am Temat postu: |
|
|
prosze o pomoc w stwierdzeniu co sie dzieje że jak wchodze na google to pojawia sie informacja o jakby aktywowaniu wirusów poprzez wprowadzane hasło do szukania noigdy tak nie było i mam cos napisać co jest podane w ramce raczej sie tego obawiam i nie wiem co zrobic bo wirusy sa paskuskudne i utrudniają zycie ..dziekuje... _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 12:14 pm Temat postu: |
|
|
dzieki Robercie..nigdy cos takiego nie mialam jesli chodzi o google... _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
jagula Master butterfly
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 2:56 pm Temat postu: |
|
|
Chyba wiem Kasiu o co Ci chodzi- wpisujesz hasło a z Googli przychodzi informacja z żądaniem,że masz wpisać hasło ponieważ Twoje zapytanie jest podobne do tych ,które są generowane przez strony z wirusami.
Powinnaś wpisać hasło z ramki (kod literowo- cyfrowy z uwzględnieniem małych i dużych liter) i automatycznie zostaniesz przeniesiona na tą stronę ,której szukasz...
Tak samo się działo gdy korzystałam z komputera mojego brata a żeby było śmieszniej - jak chciałam wejść na nasze forum. Nie wiem od czego to zależy...może od przeglądarki, może od innych zabezpieczeń. |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 5:19 pm Temat postu: |
|
|
Ciekawe, bo nigdy nie miałem w trakcie korzystania a Google podobnego przypadku. A korzystam bardzo często i gęsto Ani na Internet Explorer, ani na przeglądarce Opera.
Poczytajcie wątpliwości użytkownika np. tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=77663916
O to chodzi?
Można spróbować wyłączyć internet (modem z prądu) i po kilku minutach włączyć. Można wyczyścić pliki tymczasowe i cookies z przeglądarki.
Z mojej strony oprócz powyższego radzę przeskanować gruntownie dysk programem antywirusowym (aktualnym) i in. wykrywającym spyware/trojany/robaki i podobne. Ostatnio Google ma problem z zabezpieczeniem antyspamowym i różne paskudztwa mogą przenikać w zwiększonej ilości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 12:05 pm Temat postu: |
|
|
mam znowu prośbę bo mój komp nie działa co zrobić jak dostać się do dysku C po naciśnięciu otwórz lub eksploruj wyskakuje okienko z zapytaniem jakim programem otworzyć dysk C/twardy/ proszę o pomoc bo narazie korzystam z córki kompa....dzięki za wszelka pomoc.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
Robert Moderator
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Kasia, najwyraźniej jest jakiś problem - albo coś się pokiełbasiło w konfiguracji, albo rzeczywiście atak trojana/wirusa.
Czy antywirus coś znalazł w sprawie powyższego?
Najprościej format i instalacja wszystkiego od nowa. Chyba, że wirusa nie ma, to sprawę można załatwić trochę kombinując... Tylko na odległość pewnie niewiele pomogę... Musiałbym to widzieć.
Jak znacie kogoś, kto się orientuje w tych sprawach poproście o pomoc.
1. Możesz też spróbować dokonać Przywracania Systemu do punktu wcześniejszego... Zakładam, że do Windowsa po uruchomieniu wchodzi, tak?
START-->Programy--->Akcesoria--->Narzędzia systemowe--->Przywracanie systemu.
Wybrać jakiś punkt przywracania z wczesniejszą datą i zobaczyć, czy po tym będzie wszystko "wróci do normy"....
2. Jeśli działa opcja "Wyszukaj" na dysku - kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonce Mój komputer - na liście powinna być. Poszukaj na dysku plików z rozszerzeniem ".dll.vbs"
W okienku wyszukiwania wstukaj *.dll.vbs, potem *.vbs
Zobaczysz czy coś znajdzie. Teoretycznie może to wskazywać na jakiegoś robala.
Na razie to wszystko co mi do głowy przychodzi... Daj znać czy coś się udało, ale zacznij od punktu drugiego. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2008 8:14 am Temat postu: |
|
|
dzięki Robercie po ciężkich perypetiach skończyło się na formatowaniu dysku i wgrywaniu Windowsa od początku znowu straciłam zdjęcia adresy i numery GG bo miałam na dysku C jesteś niezawpdny szkoda że nie mieszkasz gdzieś bliżej..pozdrawiam _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
|
Iwonkahaha Master butterfly
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 2:10 pm Temat postu: |
|
|
Czyżby trwała modyfikacja forum?
Jestem zalogowana a chcąc wejść do Rozmów... muszę ponownie się logować.Po ponownym zalogowaniu nie świeci się temat w którym są nowe posty.
W dziale O nas,dla nas z nami też gdy wchodzę nie podświetlają się tematy z nowymi postami. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 9:37 am Temat postu: |
|
|
Kochani..
Nie mozna wejsc na forum... czasem mozna sie wbic ale po kilkunastu probach ..
Ciekawe kiedy uda mi sie wyslac ten post
Inne strony chodza bez problemu wiec nie jest to wina lacza, czy kompa..
Mam nadzieje, ze to nic powaznego.. |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 10:51 am Temat postu: |
|
|
mnie się otworzyło bez problemu
może faktycznie to chwilowe było
oby nie wróciło _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
Megan27 Junior
Dołączył: 03 Lip 2013 Posty: 16 Skąd: Bydgoszcz/Solec Kujawski
|
Wysłany: Pon Lip 08, 2013 8:45 am Temat postu: dot.kawiarenki |
|
|
Tak bardzo chciałabym dołączyć na czata i od kilku dni walczę z tym,
by go uruchomić. A mam najnowszą javę i firefoksa. Czy ktoś mi pomoże?
A może to coś u Was? Pomóżcie:) _________________ "Choroba pozwala poznać słodycz zdrowia, zło - dobra, głód - sytości, zmęczenie - wypoczynku." Heraklit |
|
Powrót do góry |
|
|
|