Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
PRodzinka Junior
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2017 11:33 am Temat postu: |
|
|
Rano:
Mesopral 20mg
Encorton 5mg
Diuver
Tialorid
Kalipoz
Vitrum D3 forte
Acard 75mg
Wieczorem:
Imuran 150
Plaquenil 200mg
Calperos 1000 _________________ Możesz osiągnąć największy sukces na świecie, lecz jeśli nie masz kogo kochać, żadna to nagroda. |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 10, 2019 9:13 am Temat postu: |
|
|
hej
brał ktoś może tabletki Biofenac? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 10, 2019 4:16 pm Temat postu: |
|
|
Kinga ja brałam ale krótko .
Zawroty głowy mnie tak ograniczyły że musiałam odstawić . Co prawda ból był mniejszy ale musiałabym chodzić na czworakach . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Pią Maj 10, 2019 5:49 pm Temat postu: |
|
|
wzięłam póki co jedną tabletkę, a potem przeczytałam ulotkę i to niezbyt bezpieczne dla osób z SLE
rzadko mam obiekcje przed łykaniem leków, a tutaj jednak..... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
BenOn Master butterfly
|
Wysłany: Pią Maj 10, 2019 9:02 pm Temat postu: |
|
|
A Trosicam ktos bral i z jakim skutkiem? |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Sob Maj 11, 2019 4:28 pm Temat postu: |
|
|
Ja brałam , czułam się po nim naćpana a rezultat był średni . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
BenOn Master butterfly
|
Wysłany: Sob Maj 11, 2019 7:03 pm Temat postu: |
|
|
dzieki Moniko za info, tez dziwnie na niego zareagowalem, zawroty glowy po jednej tabletce a bol nie ustapil. Wiecej nie bralem, spanikowalem |
|
Powrót do góry |
|
|
doktorowa Stary wyjadacz
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2020 10:09 am Temat postu: |
|
|
A brał ktoś z Was lek Metypred? Jak się po nim czuliscie? |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Sro Lip 15, 2020 5:17 pm Temat postu: |
|
|
ja brałam
steryd jak steryd , samopoczucie zależy od dawki.
Jeszcze jedno na samym początku choroby jakby mniej odczuwałam branie leków.Po latach już ze wszystkimi skutkami ubocznymi sterydów jest dużo gorzej . Zamiast poprawiać ogólny stan pogarszają .No ale biorę sterydy już blisko 30 lat .Choruję 33 lata .
Myślę że poprawi się Twoja ogólne samopoczucie a o to tu chodzi . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
doktorowa Stary wyjadacz
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2020 4:22 pm Temat postu: |
|
|
A braliście może i Encorton, i Metypred i macie porównanie, po którym Wasze samopoczucie bylo lepsze i szybciej nastapila poprawa?
Monika B, masz duży staż z chorobą, szkoda, że skutki uboczne dają Ci się we znaki. Życzę Ci dużo zdrowia i siły! |
|
Powrót do góry |
|
|
Monika B Moderator
|
Wysłany: Czw Lip 16, 2020 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Brałam oba .Podobno lepszy jest Metypred ale ja nie zauważyłam różnicy .Jest jeszcze Calcort niestety w Polsce niedostępny , ja sprowadzałam go kilka lat z Niemiec .To bardziej nowoczesny steryd , lepiej oczyszczony co jest ważne .Sprowadza się go na Polską receptę .Jeśli masz kogoś , kto mogłby Ci ten lek zamawiać byłoby super .4 mg metypredu -1 tabl = 6 mg calcortu ( 1 tabl)
Podobno jakieś apteki też go sprowadzają ale jak to wygląda realnie nie wiem . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Nie Lip 26, 2020 8:16 pm Temat postu: |
|
|
na małych dawkach metypredu ok, na dużych niezbyt fajnie, wróciłam do encortonu
najlepszy był solupred ale skończyło mi się źródło sprowadzania do PL
może kiedyś wrócę, bo teraz pewnie łatwiej je sprowadzić _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
doktorowa Stary wyjadacz
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2021 1:56 pm Temat postu: |
|
|
Po którym z tych leków lepiej się czuliście: glikokortykosteroid (konkretniej- metyloprednizolon) czy metotreksat? |
|
Powrót do góry |
|
|
|