Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
denim85 Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz cos mi się w tych danych nie zgadza koleżanka ma skierowanie na rezonanas magnetyczny to jej powiedzieli w olsztynie na żołnierskiej że najszybciej jesień 2015 a ty że 86 dni czekania to by wychodziło max listopad 2014 sama pytałam w wojskowym w bydgoszczy to mi powiedzieli że na ten roku już w ogóle nie rejestrują a w przyszłym roku nie wiadomo jak bedzie a tu 80 dni czekania . No chyba że od maja tak się zmieniło że wszyscy w czerwcu zaczeli się na reonanas zapisywać _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
|
szarlotka Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 6:28 pm Temat postu: |
|
|
Prawda, informacje o kolejkach mają się nijak do rzeczywistości- i budzą oficjalny śmiech.. Nawet pracownicy nfz traktują to z przymrużeniem oka.
Typowy trik Ministra Zdrowia pod publikę _________________ SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
|
abisynka Master butterfly
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2014 9:05 pm Temat postu: |
|
|
ale się uśmiałam, napisane że do poradni kardio w uck stabilny pacjent 31 dni , terminy min pół roku jak nie dłużej, do mojej poradni 8-12 mcy tak wygląda rzeczywistość
gdzie kolwiek człowiek dzwoni, słyszy na ten rok skończyły się już kontrakty... _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 4:27 pm Temat postu: |
|
|
hmm może i w niektórych przypadkach jest niezbyt dokładne, ale rejestrowałam się wg tej strony do okulisty i czas oczekiwania był bardzo zbliżony; a przed chwilą do ortopedy - czas oczekiwania 5 miesięcy, a ja załapałam się na październik
więc nie jest tak źle warto sprawdzać _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
denim85 Master butterfly
|
Wysłany: Sro Lip 09, 2014 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Kinga to widocznie pónoc Polski tak zciemnia u mie do okulistów pisza ponad rok a jest 5 lat hihi _________________ My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej na miotle! |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Czw Gru 25, 2014 9:55 pm Temat postu: |
|
|
Od 01. stycznia 2015r. obowiązują skierowania do okulisty i dermatologa
NFZ przypomina, że w dniu 1 stycznia 2015 roku wchodzą w życie przepisy ustawy z dnia 22 lipca 2014 roku o zmianie ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2014 roku poz. 1138), zgodnie z którymi świadczenia lekarza okulisty i lekarza dermatologa będą mogły być realizowane na podstawie skierowania od lekarza ubezpieczenia zdrowotnego.
Osobom wpisanym, przed dniem wejścia w życie ustawy z dnia z dnia 22 lipca 2014 r. o zmianie ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych oraz niektórych innych ustaw (tj. przed dniem 1 stycznia 2015 roku), na listy oczekujących na udzielenie świadczeń opieki zdrowotnej dermatologa i okulisty, świadczenia te są udzielane bez skierowania lekarza ubezpieczenia zdrowotnego.
i do poczytania jeszcze
http://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Od-stycznia-do-okulisty-i-dermatologa-potrzebne-bedzie-skierowanie,146916,2.html _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 1:18 pm Temat postu: |
|
|
Dziś zostałam uświadomiona, że od 2015r. aby zarejestrować się ze skierowaniem (1wsza wizyta do specjalisty) to należy w ciągu 2 tygodni od momentu telefonicznej rejestracji dostarczyć skierowanie do danej placówki.
Edit
Przepraszam- nie od dnia telefonicznej rejestracji a od daty na skierowaniu. _________________ SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
|
iza.b Master butterfly
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 6:12 pm Temat postu: |
|
|
Szarlotko pewnikiem, żeby nie rejestrować się w kilku miejscach.
Mi skierowanie na oddział też zabrali przy rejestracji, a w zamian dali inny papiór. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 6:44 pm Temat postu: |
|
|
Tia- tez karteczke zastepcza dostalam. Mi sie ten pomysl spodobal- mam nadzieje ze mniejsze kolejki beda dzieki temu _________________ SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Pon Lut 29, 2016 12:09 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
na ja też widziałam na kilku portalach, że 400zł... ale czy to na już na rękę? bo może zabiorą na coś tam i wyjdzie te 350zł
zawsze to coś |
Kinga dostałam dodatku 400 zł a waloryzacja to 1,92 _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
Liluu Master butterfly
|
Wysłany: Pon Lut 29, 2016 12:26 pm Temat postu: |
|
|
Aga to i tak szaleństwo
Moja mama dostała 0,26zł waloryzacji |
|