| 

WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"   

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

barbara Stary wyjadacz

| 

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 9:20 am    Temat postu: Suplement Dibencozide Magnum | 
				     | 

| 

jestem bardzo szczupla   . Jestem tez bardzo nerwowowa i bardzo chudne....Odbilo sie to na moich miesniach ktorych....... jakby nie ma....brat polecil mi stosowanie przed jedzeniem Dibencozide Magnum

http://www.megabol.pl/products/badania/dibencozide.htm

Podobno podbudowuje miesnie. Mysle sobie gdybym miala wiekzy apetyt i spozywala wiecejbialaka podbudowalyby mi sie miesnie i wygladalabym zdrowiej.....tym bardziej tez ze przy twardzinie miesnie tez maja tendencje do jakiegos ,,tam" zaniku. Mam nadzieje ze moge to stosowac z innymi lekami? W koncu nie pisze tam ze jest to szkodliwe i nie ma tez interakcji bo to suplement. Waze 45 kg    a tam pisze tez ze uzywa sie tego w stanach niedozywienia. A ja apetytu nie mam wogole od jakiegos czasu. Oprocz tego tez mam nerwice i to tez moze na to wwplywac ale psychotropow nie mam zamiaru brac bo tylko bym spala   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Robert Moderator

| 

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 9:39 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ee, co to znaczy "jakiś tam zanik", co?    Same sobie nie znikają, tylko w wyniku aktywnego działania choroby. Nie chcę Cię martwić, ale suplementem to raczej stanów zanikowych mięśni nie odbudujesz. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.

Z tego, co sobie mgliście przypominam, miałaś przygody z układem pokarmowym, tak? Nie wiem jak to się skończyło, ale w połączeniu z nerwicą faktycznie może być nieciekawie. 

Spróbuj jakąś melisę, zrelaksuj się, albo co i nie truj się jakimś specyfikiem bez porozumienia z lekarzem. To jest z grupy anabolików i w aptece chyba nie dostaniesz... Nie kombinuj za dużo, bo możesz sobie narobić sobie więcej szkody niż pożytku. 

Polecam ostrożność i rozwagę   

Pozdrawiam. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kasia 72 Master butterfly

| 

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 9:55 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Basiu,może to chunięcie jest faktycznie związane ze stresem.

Ja tak właśnie mam stres powoduje u mnie jadłowstręt......a zarazem chudnięcie.

Nie rzucaj się na silne anaboliki,bo tak jak powiedzial Robert mogą narobić więcej szkody niż pożytku.

Jedz częściej ,ale w mniejszych ilosciach i wybieraj to co lubisz....ogranicz slodycze ,bo zamulają żołądek. Postaw na warzywa i owoce.

Spróbuj może Bioaron C, melisal na ukojenie nerwów....może troszkę ruchu i powinno byc lepiej.   _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,

uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,

na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.

Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

nenya SuperMOD

| 

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:16 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

hej basia,

ja bym się bała wszelkich tego typu preparatów, bo kojarzą mi się z pakerami ładującymi w siebie rozmaite mieszanki, by nadmuchac swoje "kaloryfery" czy inne bicepsy   sorry jeśli kogoś uraziłam, ale nie wydaje i się to dobrym sposobem na walkę z utratą masy czy objawami niedożwienia...

zwiększenie masy mięśniowej nie powinno być celem samym w sobie, raczej zbilansowanie diety i zrównoważenie wszelkich niedoborów.

może właściwsze byłoby zapytanie lekarza co sądzi o tzw. terapii żywieniowej jaką stosuje się np. przy chorobach zapalnych jelit, rozmawiałyśmy ostatnio z jagulą na ten temat, na rynku jest wiele specjalnych preparatów w płynie bądź w proszku, których zadaniem jest uzupłenienie niedoborów i dostarczanie organizmowi odpowiedniej dawki wszystkich potrzebnych składników pokarmowych - aminokwasy, cukry proste, kwasy tłuszczowe, składniki mineralne, witaminy i mikroelementy.

Czyli pełnowatosciowy posiłek w formie maksymalnie przyswajalnej i bezresztkowej.

Częśc tych preparatów jest na receptę, więc są w części refudowane.

Zapytaj lekarza o Nutridrinki, Nutrison, Ensure albo Fresubin.

to chyba byłoby bezpieczniejsze... | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kinga Moderator

| 

Wysłany: Czw Maj 31, 2007 11:22 am    Temat postu:  | 
				     | 

| 

ja też bym tego nie łykała, bo więcej zaszkodzi chyba

najlepiej poradź się lakarza

a na ukojenie nerwów spróbuj melisę albo takie tableteczki uspokajające firmy LABOFARM-dobre są w działaniu   _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy. 

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|