| 

WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"   

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

wiolcia1 Junior

| 

Wysłany: Pią Lip 03, 2015 11:23 am    Temat postu: Toczeń nadciśnienie i ciąża | 
				     | 

| 

| Cześć mam tocznia już 16 lat,  byłam już w ciąży 2 razy.  Pierwszym razem miałam martwa ciążę w piątym miesiącu z pierwszym mężem, miałam dobra kreatynine ale morfologia hierarchii była za dobrą. Dwa lata temu też byłam w ciąży poronienie w 9 tygodniu z drugim mężem,  miała cały czas wysokie ciśnienie .  Jestem w  tak zwanej remisji mam trochę większa kreatynine w krwi 1,6   1,7  taka ma już od dłuższego czasu gdy dali mi jakiś nowy lek i potym tak się zepsuło,  zwiększyło mi się trochę bialkomocz brałam wcześniej Piramil on zmniejsza białko ale nie można go brać w ciąży ,  a najgorsze to  że mam te ciśnienie i nie mogę brać mocniejszy leków a tylko nitrendypine bo staram się znowu o dziecku ale ciężko jest mi zajść w ciążę.  Czy ktoś ma taki problem. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Ola1 Stary wyjadacz

| 

Wysłany: Pią Lip 03, 2015 3:22 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Z tego co przeczytałam to przy autoagresji mogą być problemy z zajściem w ciąże i możesz mieć pewne problemy w ciąży, ale też nie musisz.

Liczę więc, że teraz się uda urodzić fajnego, zdrowego bobasa    

Zaraz pewnie odpiszą Ci bardziej doświadczone ode mnie dziewczyny- wiele z nich jest szczęśliwymi mamami. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Monika B Moderator

| 

Wysłany: Pią Lip 03, 2015 3:56 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Dziewczyny wyszukiwarka naprawdę pomaga - proszę temat pierwszy w z brzegu http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4089&highlight=toczen+ci%B1%BFa

a jest tego naprawdę duzo, warto poświęcić chwilę na znalezienie odpowiedzi ( na forum jest praktycznie wszystko)

Tobie Wiolcia proponuję poszukania lekarza ginekologa ktory prowadzi ciąże obciązone ryzykiem - tacy lekarze istnieją .

Czy reumatolog wie że jesteś w ciąży , moze zmodyfikuje leczenie? 

teraz uwaga organizacyjna- masz już swój własny wątek - proszę dopisuj się do tego ktory stwarzyłaś  lub już zostan w tym. Nie zakładamy za każdym razem innego wątku , wszystkie informacje razem są dla nas bardziej czytelne 

wyjątkowo nie zamykam -przez wagląd na Twój stan    _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w   życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Łukasz F. Master butterfly

| 

Wysłany: Pią Lip 03, 2015 7:31 pm    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Witaj.

Jeśli chodzi o ciążę, siłą rzeczy nie posiadam doświadczenia   Całkiem serio, trzymam kciuki, aby wszystko się udało (na czele ze zwalczeniem objawów, które wymieniłaś), a remisja trwała jak najdłużej. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. 

Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|